Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 335
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета ползвате ли някоя по-лесна програма за дизайн на стаи? Трябва ми помощ за разпределение на кухня и баня.

# 541
  • Велико Търново
Ферма, ето как беше при нас. Тук до стената отсреща стоеше клик клак дивана от другата стая, масата беше завъртян с дългата част към дивана и столчетата около й.

# 542
Ferra, за момента най-лесното, което може да се направи, е да се разместят мебелите по този начин:

Хладилникът къде е?
Мисля, че най-удобното място би било да е вляво от врата, а до него - мивка, фурна и т.н.

# 543
Момичета, много ми помагате 🌷

# 544
Бих сложила диван с лежанка, като лежанката е под прозореца. Ето този икеайски е с дължина само 235 см:
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/three-seat-sofas/pa … be5e-199861a3a222

Нещо такова:

На прозореца трябва да има щора, няма място за висящи пердета, защото те ще изядат около 20 см от 3.99 дължина на стаята. Така от 3.99 като извадим 2.35 за диван, остават грубо 1.60 за маса и столове. Мисля, че ще е достатъчно. Икея пак имат по-тесни маси (75 см) и доста прибрани и добре изгреждащи столове.

# 545
Бих сложила диван с лежанка, като лежанката е под прозореца. Ето този икеайски е с дължина само 235 см:
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/three-seat-sofas/pa … be5e-199861a3a222

Нещо такова:

На прозореца трябва да има щора, няма място за висящи пердета, защото те ще изядат около 20 см от 3.99 дължина на стаята. Така от 3.99 като извадим 2.35 за диван, остават грубо 1.60 за маса и столове. Мисля, че ще е достатъчно. Икея пак имат по-тесни маси (75 см) и доста прибрани и добре изгреждащи столове.
Смърфиетка, би било чудесно така, но в ъгъла, където си поставила дивана има камина 50х54 см. Затова толкова ми е трудно с фиксирани вече кухненски шкафове и камина.

# 546
А на какво остояние от пода е прозорецът?

# 547
А на какво остояние от пода е прозорецът?
1 м

# 548
Ferra, по-горе попитаха какво е това в ъгъла, но не отговори.
Не е мисия невъзможна да се измисли добра подредба, дори с камината в ъгъла, но има доста неща, които не са ясни. Например:
- каква точно е идеята - да се поръчва ново обзавеждане или да се ограничиш с разместване на съществуващото;
- ще се поръчват ли нови кухненски шкафове и нови мебели;
- какви кухненски уреди има или трябва да има в тази стая;
- къде са изводите за вода и комина за аспирацията.

# 549
Ferra, помещението  е прекалено малко, за толкова голям диван. Ако не е наличен и стаята ще бъде основно кухня с трапезария, по - добре си изберете хубава трапезна маса и столове и някакво малко канапе, за посядане и резервно място за спане. Ако имате 125-130 см. от вратата до стената ще се получи нещо подобно:

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 18:07 от pep_si

# 550
Здравейте! Захванал съм се да си направя цялостно обзавеждане в антрето и дневната, като смятам да запазя пода, тавана и кухнята, съответно те диктуват стила и цветовете. Напаравил съм си проект и съм почти доволен от резултата, но нещо ми липсва.
Мисля че с разпределението съм се справил, но не мога да реша какво да правя с голите стените и тавана (какъв цвят,  декоративна мазилка или нещо подобно).
Като цяло резултата ми харесва но ми липсва нещо и не мога да разбера какво. Прикачам няколко снимки на проекта както и една реална на тавана.

Всякакви съвети и идеи са добре дошли, благодаря предварително.

Това е дневната
Скрит текст:

И антрето
Скрит текст:

# 551
Като цяло резултата ми харесва но ми липсва нещо и не мога да разбера какво.
Липсва въздух, липсва център на вниманието, липсва нещо интересно. И като добавите лични вещи много бързо ще почне да изглежда като Дядовата ръкавичка, гъч. На мен ми е и твърде квадратно всичко. Масичката и бюрото биха могли да са не чак толкова солидни, лампата до дивана също допринася за един изключително сериозен стил. Картината на стената и тя. И тия кутийки на секцията просто запълват едно и без това доста пълно пространство без да имат практическа функция. Ако това най-долу с тавана е реалния размер на помещението, то изглежда доста по-тясно от това в проекта.

# 552
Според мен прекалено много неща има в хола и е сгъчкано.

На каква програма е правено?

# 553
Прилича на Симс.

# 554
  • София
На мен не ми изглежда сгъчкано, но има прекалено много цветове. Секцията бих я направила доста по-изчистена, подкрепям Ефибуш за кутийките.
Колко квадрата е помещението?

Общи условия

Активация на акаунт