Любители на котки - Тема 178

• 28 066
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Спасих таралеж- беше по средата на пътя, неподвижен, имаше опасност да го сгазят.

Блеки не го отразява много, но видя, че му сложих от неговите гранулки и реши, че не си ги дава 😂😹

Скрит текст:
Хапна (банан, ябълка, гранули), имаше и резултат💩

Не знам какво да го правя...
Мисля да го подържа на топло, да го похраня, да го наблюдавам да не е болно и ... да го пусна в гората.
Отивам да чета за таралежите.

# 241
Ани, знам че разнасят много болести, мoже би да не е на едно място с Блеки

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 22:18 от noragami

# 242
Преди години един крачеше по "Оборище". Прибрах го. Нахранен и облкчен, го закарах на вилата и повече не го видях. Скоро след това в двора на съседка с много котки се появл таралеж, който се хранел заедно с котките. Идея нямам дали е среднощният Ежко от центъра на града.

Те са си диви животни - нямат място в домовете ни. Пусни го, Ани, без угризения - навън е неговият дом.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 04:37 от Шарлот

# 243
Супер, че си го спасила
Пусни го вън.
Може би търси място за зимно уединение Simple Smile
Ние си имаме редовно лятото .

# 244
  • Крайбрежен район
Милото то. Колко е сладко. Heart Eyes Идея си нямам как се гледат таралежи. И какво ядат. Rolling Eyes Явно добре си се справила с грижите щом е хапнал и ти е оставил подарък. Smile Ако може да го види ветеринар да каже дали е добре преди да го пуснеш.

Блеки много добре прави, че си пази гранулите. Все пак къв е тоя навлек дето се е настанил в дома му, че ще му яде и храната. Smile

# 245
AnyHr, можеш да се допиташ до "Дивите животни" за консултация относно ежко. Те доста често лекуват таралежи и са запознати. 🙂

# 246
  • София
Хапва често и по малко, пи вода. Живна.
Навън вали, ще го оставя на сухо в мазето в кашончето с храна и вода. Ще оставя отворено, ако остане ще го поохраня, за да изкара зимата (по 100 г кучешки или котешки гранули препоръчват).
Четох, че щом съм го срещнала през деня (нощни животни били), явно има проблем- най- вероятно няма достатъчно подкожна мазнина за зимния сън и има вероятност да не оцелее през зимата.

Noragami, вече контактувахме с него (и аз и Блеки), дано е здравичко 🙏

# 247
Ани, аз имах африкански таралеж някога, декоративен. Помня, че като беше болен го накараха да се развие са консерва котешки пастет. Това било деликатес са тях. Иначе има смески за таралежи по зоомагазините и не са скъпи

# 248
Таралежите не спят ли зимен сън? Аз таралежи зиме не съм виждала. Лятото се появява едно хрупащо гранули другарче.

# 249
  • София
Спят. И подозирам, че се е изтъркаляло на пътя от някоя дупка. Спеше в колата (наложи се да го повозя няколко часа с мен- сложих го в една кутия и в багажника) и то дълбоко. Сега като хапна и пийна се активизира.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 08:56 от AnyHr

# 250
Ани, може би е добре да се свържеш с някоя организация за защита на дивите животни да ти дадат съвет. Ако не намериш, пиши и ще питам приятели биолози. Защото тези много симпатични и полезни животинки трябва да живеят в дивата природа.
А, и са защитени.

# 251
Много сладък таралеж.В градината на село живееха костенурка и женски таралеж,който си водеше малкото да ни го показва.вечер.
Менме събудиха рано,сега всички пием кафе.Явно са имали нужда,повече от мен.

# 252
  • София
Момичета, вчера взехме нежелано от стопаните си британче на година и половина. Откакто е вкъщи не яде, не пие вода, не ходи в тоалетната. Скрило се е в една ниша и не мърда оттам. Какво може да се направи, за да му помогнем да свикне с новия си дом, да започне да се храни, да се почувства като част от семейството?

# 253
Оставете го да се успокои и само да дойде, ще му трябват няколко дни сигурно, не го дърпайте насила

# 254
Най-добре излезте😊. Трябва му спокойствие, ще се осмели да разгледа къщата и да научи кое къде е. Ще се отпусне,няма страшно. Сложете му вода и храна близо до мястото на което се е с крило, като се престраши ще хапне. Избягвайте силни звуци няколко дни(блендери, прахосмукачка, силни викове, ако има деца)

Общи условия

Активация на акаунт