Любители на котки - Тема 178

• 27 492
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Благодаря от негово име.

Нашият стои пред банята, който и да е вътре, пази пред вратата.
Metanoia, прости му и на твоя Кот. Къпал се и той човекът...

# 571
Някой виждал ли е котка да си чеше муцуната на кактус и то не веднъж или случайно? Щях да я снимам, но реших да вдигна бързо кактуса на високо, че като знам аз как трудно си вадя трънчетата, не знам какво ще правим с нея, ако й се забие. Но все пак, кактус?!🙈

# 572
Е как може да го върнат заради гъбички. Аз моя Ари с активен корона и съмнение за фип, с гъбички на ушето, конюнктивит и пред умирачка нямаше шанс да го върна, а ми предлагаха. Но хора всякакви - като дете  прихванах микроспория от сиамката ни и нашите я закараха на село, където вероятно някой си я хареса, защото тогава тези котки бяха рядкост по селските ширини.
Ей го към днешна дата, с килограм и двеста по-тежък, с нови зъби, прясно ваксиниран и бесен като змей :
Скрит текст:
Скрит текст:

# 573
  • София
Някой виждал ли е котка да си чеше муцуната на кактус и то не веднъж или случайно?
На кактус не, но е възможно.
Имам нещо подобно

Оникс ходи да го гризе и си чеше муцуната. Космите са твърди и бодливи.
Хари така си чешеше муцуната и чистеше зъбите. Метална кутия, телефон... първа писта е.

# 574
  • Бургас
Lana Gatto, влюбена съм в това писанче Ари. Да е живо и здраво.
Чудесно е, че сте го спасили.
И моят хубавец беше много зле, но го лекувах и се пребори. Беше с калицивироза, диария, гъбички...

# 575
Мария,
Приятелят да се реди и той пред сериала и това е! Мир!

# 576
  • София
Здравейте,
отдавна не съм се включвала, Страх и Шепичка са добре, вече и двамата са си в София, гонят се, дивеят и спят.
Имаше обаче едно малко коте на село, което лятото хранех като отида и при последното ми ходене реших да го взема към София, за да му сложа чип и да може и на него да му оставям храна вътре в стаята и да минава през вратичката. Наско е около 5 месеца и 1,5 кг, слабичък. Изглеждаше и беше жизнен и енергичен всеки път, когато го виждах и притичваше като чуе колата вкъщи за да се наяде. Откакто го взех усетих че киха, вчера го заведох и му сложиха чип и го обезпаразитиха, като споменах че киха и ми дадоха едни капки за нос, които да му слагам.
Сутринта обаче като станах не ми хареса никак как диша. Леко със свистене, и цялото му коремче и гърди се движеха много отчетливо при всяко вдишване. Съответно набързо записах час отново за преглед. На лекарката не и хареса как звучи на слушалка, направихме и ренген. Има пневмония, но не е сигурна дали не е и от паразити. Докато обсъждахме стартиране на силни антибиотици и да си го прибера, почна да посинява долната му устна и го занесе да му пусне кислород. Сега е оставен на стационар, като стискам палци да може да се оправи. Притеснявам се и моите две домашни котки да не се разболеят, но ще го говорим след като пуснат изследвания от изхождането и имаме яснота за паразитите.
Така и не разбах, как от жизнено и енергично коте, което мъркаше, играеше си и се тъпчеше като прасе предните два дни изведнъж е в такова положение предвид, че точно последните дни е на топло и с изобилна храна..

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 11:07 от Aila

# 577
Миличкото ❤ стискаме му палци и лапички

# 578
Дано не излезе нещо лошо с Наско и в клиниката бързо да го излекуват. Мъри стиска лапички всичко с него да е на ред.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 12:05 от Недоволна

# 579
Грешка е било поставянето на ваксина - винаги се прави първо преглед, задават се уточняващи състоянието въпроси и тогава се пристъпва към ваксинирането. дано се справи котето - дошло му е много да се справя с носена от него инфекция и внесените с ваксината агенти. Успех.

# 580
  • София
Грешка е било поставянето на ваксина - винаги се прави първо преглед, задават се уточняващи състоянието въпроси и тогава се пристъпва към ваксинирането. дано се справи котето - дошло му е много да се справя с носена от него инфекция и внесените с ваксината агенти. Успех.
Не е ваксиниран, вчера му поставиха чип и го обезпаразитиха само.

# 581
  • София
Стискам палци на Наско за бързо оздравяване.

# 582
  • София
Благодаря на всички за стиснатите палци.
Преди малко бях пак до клиниката, да им занеса капките и да се информирам за състоянието му.
Включили са му антибиотици, витамини, още нещо, както и направо лечението за паразити, тъй като по кръвната картина излизало, че е доста вероятно те да са причината. Лекарката ми обясни, че не е много сигурно дали ще се справи котето, тъй като  не е леко състоянието му, а и то не е с някакво крепко здраве, направо си е леко недохранено селско коте.
В момента се чувства добре, но е в кислородна клетка, съответно посиняването е изчезнало и не диша така дълбоко, както сутринта. До няколко дни каза, че ще се разбере дали има резултат от лечението, макар някои да се подобряват първоначално преди да се влошат.
Жал ми е за мъника, но повече от това, няма какво да направя. Все пак се радвам, че не съм все още особено привързана към него, виждала съм го за по половин час последните месеци, веднъж седмично и сега последните два дни вкъщи. Децата също му се радваха, но и те не са толкова близки с него, както с Шепичка и Страх.
Според лекарката обаче, дори и да се възстанови е много вероятно да има трайни изменения в белият дроб и да не е много подходящо да живее навън. Но първо да го дотикаме до там, пък после ще го мисля и това.

# 583
...
Според лекарката обаче, дори и да се възстанови е много вероятно да има трайни изменения в белият дроб и да не е много подходящо да живее навън. Но първо да го дотикаме до там, пък после ще го мисля и това.
Стискам палци за котето!
И само тихичко да прошепна, че с горещи молби за успешен край на лечението и мисълта "първо да го дотикаме до там, пък после ще го мисля и това" преди месеци спасих едно прекрасно малко котаче в голяма битка с животозастрашаваща болест иии ... сега съм на път да се сдобия с ... четвърто коте вкъщи. Blush

# 584
Здравейте,
отдавна не съм се включвала, Страх и Шепичка са добре, вече и двамата са си в София, гонят се, дивеят и спят.
Имаше обаче едно малко коте на село, което лятото хранех като отида и при последното ми ходене реших да го взема към София, за да му сложа чип и да може и на него да му оставям храна вътре в стаята и да минава през вратичката. Наско е около 5 месеца и 1,5 кг, слабичък. Изглеждаше и беше жизнен и енергичен всеки път, когато го виждах и притичваше като чуе колата вкъщи за да се наяде. Откакто го взех усетих че киха, вчера го заведох и му сложиха чип и го обезпаразитиха, като споменах че киха и ми дадоха едни капки за нос, които да му слагам.
Сутринта обаче като станах не ми хареса никак как диша. Леко със свистене, и цялото му коремче и гърди се движеха много отчетливо при всяко вдишване. Съответно набързо записах час отново за преглед. На лекарката не и хареса как звучи на слушалка, направихме и ренген. Има пневмония, но не е сигурна дали не е и от паразити. Докато обсъждахме стартиране на силни антибиотици и да си го прибера, почна да посинява долната му устна и го занесе да му пусне кислород. Сега е оставен на стационар, като стискам палци да може да се оправи. Притеснявам се и моите две домашни котки да не се разболеят, но ще го говорим след като пуснат изследвания от изхождането и имаме яснота за паразитите.
Така и не разбах, как от жизнено и енергично коте, което мъркаше, играеше си и се тъпчеше като прасе предните два дни изведнъж е в такова положение предвид, че точно последните дни е на топло и с изобилна храна..

Айла другите не са ли ти ваксинирани? Стискам палци за малчо! Той като моя Ефи... Pensive Обожавам сивушите!
Ако се храни ще оцелее. Дано да има апетит! Hands Pray

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 18:15 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт