Любители на котки - Тема 178

• 27 496
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Пак добре,че са го върнали,а не са го пуснали на улицата.То от такива и това може да се очаква.

# 556
Котето е много сладко, дано си намери дом и отговорни стопани, които да се грижат за него.
За съжаление много хора взимат животинка поради някаква моментна прищявка, за жива играчка на децата или някое красиво породисто животинче от снобизъм. Без да осъзнават, че ще имат ангажимент да се грижат за него двуцифрено число години...
Коледен календар - 23 дни до Коледа.

# 557
И какво им пречи на тези хора да лекуват котето? Дори и привидно да е здраво едно коте то трябва да получава периодично профилактични грижи…

Нашите котаци са прибрани от улицата, първото едното, после другото.

Приятелят ми ги е намерил в София, тогава там е живял, след това е заминал за Англия и си ги е взел с него, после се върна с тях отново в България.

Това да осиновиш животинка е прекрасно, спасяваш една душица от улицата.

# 558
Ох, много е хубаво с поне две котета. Ама и да се разбират и харесват. 😀 Аз много искам още едно приятелче да осиновим. ММ е категоричен, че няма да купим коте.

Когато бях бременна имаше едно страхотно коте за осиновяване, но не се решихме. Sad Още не знаехме как ще е положението с бебе.

Иначе да ви кажа, нашата дебелушка се чувства много добре след премахването на зъбите. Доволна съм, защото тя е на 10 години и много ни беше страх да не стане нещо с нея, но докторите пуснаха кръвни, направиха изследване на сърцето, за да преценят. Тъй като е бая дебелка изследваха и щитовидната жлеза, защото е на хранителен режим, но не сваля, а си стои тумбичка и има много мастна тъкан. Докторите казах, че това е дало изменения и на сърцето, още не е за лечение, но трябва да се следи. Сега след 1-2 седмици като й оздравят местата на извадените зъби ще мине на нискокалорична храна.

Нооо да ви кажа, явно са я боляли зъбите, беше станала доста мързелива, а снощи игра, търча. Направо искрено й се радвах.
В коя клиника протече операцията?

# 559
Новет, Пловдив, но аз винаги държа котето да е при др Костадинова, тя и мъжът й винаги са подробни и грижовни към животните.

# 560
  • Бургас
Според вас ревност ли е? И как се спират такива изблици?
Че моят приятел се вреше в Харко, се вреше, но бялата гадина на никого така не е посягала.
А мен снощи цяла вечер и рано тази сутрин много ме гушкаше...
Ето какво направи обаче :

# 561
Ами случва се.
И Джуджи на моменти - шикалките в главата й тропат. Очите стават големи и …. Да не си в близост. Синът ми казва, че го е страх от нея в такива моменти. Дивото призовава!

# 562
  • Бургас
С мен играе доста грубо понякога, скача, хапе, дере крака...
Но това си беше със злоба.
Така към никого досега не е замахвал.

Иначе тези големи очи, свити уши, мятаща се опашка ги знам.

# 563
  • In the land of Never Never
Има котки, които ревнуват стопаните си, рядко е, но се случва.
Ето какво казват специалисти:
https://dogsandcats.bg/kotki/zashto-kotkite-revnuvat-i-kak-da-se-spravim

# 564
  • Крайбрежен район
Ревност е според мен. Къв е тоя, че ще дели майка си с него? Sweat Smile А може и да не го харесва. И котките си имат предпочитания.

# 565
  • София
Барни не обича прекаляване с мачкане, и понеже ММ "обича" по-осезателно, направо му чете мислите кога ще бъде хващан и мачкан,  и бяга.

У нас подобни поразии се случват,  когато някой се пробва да му реже ноктите без да го завие през глава с одеяло.

# 566
  • Бургас
Не го харесва.
Пред абсолютно непознати си показва циркаджийските номера, носи разни играчки, да му ги хвърляме обратно...
Но тук нещо не е много въодушевен.

А и човекът малко си го заслужава, дере драскалките на Харко, пипа го по носа...
Опитва да си слага краката на стола на Харко...
И съответно явно котакът му е вдигнал мерника.

# 567
Ами да Мария. Ти знаеш отговора:)

# 568
  • Бургас
Ами като няма натрапници, котьо си гледа турски сериали с баба си. Тя пък сама си го вика вече, с него иска да гледа телевизия.
Ей го сега, ни лук ял, ни лук мирисал:

# 569
  • Крайбрежен район
Аз на Харко всичко бих му простила. Като го гледам се разтапям. Много красиво същество бе. Heart Eyes Animal Cat2

Току що се изкъпах и вече съм в леглото. Моя хубостник пристига преди малко с "Му-муууу". И се мушна при мен под одеялото. Викам "Целия си мокър, къде си ходил? Маймуна такава". Dizzy Face Ходил е във ваната да проверява след мен. Целия чаршаф е в мокри стъпунки. Лапите, опашката целия подгизнал. Ще го убия. Scream

Общи условия

Активация на акаунт