Любители на котки - Тема 178

• 28 013
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Аз от ай време слагам само лед светлини с батерии. Но честно казано, не си представям котка да гризе кабел. За всеки случай не бих сложила с кабел, защото винаги са ми се стрували опасни, не само за домашни любимци. Имам детски спомен от пожар в къщи заради коледна украса.

# 511
Доста хора се оплакват, че котките са прегризали кабели за захранване на телефони и други с ниско и безопасно напрежение.
А пожарите преди мнооого години бяха преди да има електрически лампички за елхата, а на специални щипки се закачаха свещички и те горяха. Спомням си като малко дете как се палеха само веднъж, при това със страх, докато не е изсъхнало дръвчето. Все още има в къщи частично обгорени стъклени играчки, на доста повече от половин век. Спомням си и как роднина стигна до отделението по изгаряния в Пирогов, след като успял да изхвърли горящата като факла елха през прозореца.
Като се замисля, у нас електрически светлинки се появиха някъде в зората на демокрацията. Които също не бяха безопасни, защото грееха много и при изсъхнало дръвче можеха да предизвикат пожар. Тогава нямаше светодиодни.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 00:34 от Недоволна

# 512
Хем иска да ми седи в скута, хем с лапка се придържа да не се изръси 😂

# 513
  • София
Хем иска да ми седи в скута, хем с лапка се придържа да не се изръси 😂
Преди пред компа седях на фотьойл. И Хари се размазваше до/върху мен. Смених стола и едва се побираше... затова се мушкаше под тениската/блузата ми. Така не изпадаше Simple Smile
Сега на стола ми единствено Дейзи се побира, като винаги е пред изпадане и се подпира Simple Smile

Само със спящи мога да се похваля

Дейзи снощи се качи в скута ми да поцоца ръката малко. Мислех че вече се е отбила Simple Smile

# 514
  • Бургас
Аз от ай време слагам само лед светлини с батерии. Но честно казано, не си представям котка да гризе кабел. За всеки случай не бих сложила с кабел, защото винаги са ми се стрували опасни, не само за домашни любимци. Имам детски спомен от пожар в къщи заради коледна украса.
Гризат гадините.
Старият ми сешоар от ученическите години беше с нагризан кабел.
И като студентка,че и след това го ползвах.
Сузанка ми го нагриза.

Благодаря за коледния календар с невероятни котки и доста нещастни елхи и един пребит дядо Мраз.

# 515
Коледен календар:
25 дни до Коледа.

# 516
gabiplus, откъде са пеперудите за стъклата, много са хубави. Ние имаме стикери с птици, защото стъклата ни  отразяват небето и дърветата и много птици се  объркват и се блъскат в тях, но ми се иска да сложа и още нещо.

# 517
Някой има ли опит на съжителство на по-възрастно коте (нашето е на 10 г.) с бебе коте? Преди имахме две котета, но едното ни почина от онкологично заболяване, днес бяхме до вет. клиниката и там имаше бебета за осиновяване, толкова хубави, спасени котенца. Имаше и едно по-голямо, на 5-6 месеца, рижаво, със счупена опашка, но без да му пречи на начина на живот. Много сладичко беше, игриво. Simple Smile

Иначе днес нашата дебелушка я оставихме да й вадят проблемите зъби, сега чакаме да си я приберем и всичко да наред с нея.

# 518
  • София
gabiplus, откъде са пеперудите за стъклата, много са хубави. Ние имаме стикери с птици, защото стъклата ни  отразяват небето и дърветата и много птици се  объркват и се блъскат в тях, но ми се иска да сложа и още нещо.

Стикерите са от Джъмбо, но не простеят като са залепени на прозореца. Simple Smile

# 519
  • Велико Търново
Буки изгриза кабела на звънеца. Сменихме го и пак го изгриза. Е, оттогава (повече от година) просто нямаме звънец вкъщи 😁

# 520
Буки изгриза кабела на звънеца. Сменихме го и пак го изгриза. Е, оттогава (повече от година) просто нямаме звънец вкъщи 😁
Има звънци без кабели, вземете някой такъв, ако искате да имате звънец. И внимавайте да не гризне някой кабел на 220 волта. За това писах, че коледните светлини трябва да са на батерии или с адаптер.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 17:35 от Недоволна

# 521
Не съм чела,след като си кажа притеснението.
Сутринта,излизайки,видях,че пред входната врата някой се е изпишкал или повърнал/клоня към изпишкал и предполагам,че  е Сакура,но няма как да знам/ Притеснителното е,че беше оцветено с кръв-бледо розово.
Лошото е,че не знам кой е.И двамата са жизнени,играят,тичат,хапват и спят.Веднага проверих в тоалетната им,но там няма как да се види цвят,а и за да го направят пред вратата,значи им е било спешно.
Ще кача снимки,извинявам се.
Някои има ли идея какво да правя.Да чакм повторение или ...Не знам и кой е със сигурност.
Скрит текст:

# 522
  • Велико Търново
red soul, на мен ми прилича на повръщане с тази пяна 🙄 Вече какво е, ако може някой с опит да каже. Да не са яли нещо забранено?

# 523
Сега пак го гледах-може и пояртщано да е,все пак.Намерих и наядено розово от тишу хартия.Хм,малко се успокоям с това,но не знам колко е вероятно чак толкова силно оцветена да е тая хартия и сигурно е отровна.Пак ги гледам и двамата-никой не ми се струва унил.
Много се надявам да не е нещо сериозно!

# 524
Ред, категорично е повръщано с пяната. Явно някой е похапнал розова хартия. Като тръгнат до повръщат, го правят където са в момента.
Изобщо не е кръв.
Не вярвам да е чак толкова отровно, че да повреди животинка.

Общи условия

Активация на акаунт