Априлчетата за пръв път дядо Коледа ще поздравят

• 8 957
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Елидима...За лазенето, някои не пролазват изобщо, а други се научават, след като са проходили. За изправянето-също споко!Можеш да направиш следното-сложи я на земята пред спалнята, една възглавница пред нея, подпряна на спалнята, сложи й едната ръчичка на нея, след това другата, премести й крачетата едно по едно...абе, с една дума, покажи й как да се изправи. Ако е готово детенцето, само ще почне да го прави след няколко показвания...Но дори и да не го направи, не мисля, че трябва да се притесняваш. Ако следиш темата редовно, ще видиш, че и други дечица не се изправят още.
Ренка, артистичното кашляне на Давид звучи много насила, много повърхностно, само прокашляне!
Рени79,чак сега се присетих, че и ние можем да си направим. newsm78..ще говоря с татито!
За ДБМ-надявам се да са спечелили нови привърженици. Rolling Eyes На мен ми хареса как говорят момичетата.Браво на тях!  bouquetДостойни са за уважение!
Скубане - моя син смята, че тези израстъци от главата ми са поникнали, за да прави бицепси и да си играе с тях  Thinking[/color]
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Енви,не, не съм аз. JoyНо и мен ме има в албумчето! bowuu

# 46
И аз имам няколко въпроса
Колко вода пият бебоците на ден?
Колко АМ изяждат на ден?
И какво количество друга храна/каша,пюре и т.н./ ?
По колко спят през деня?
Ходят ли в проходилките?
ние ходин за ръка в проходилката гледаа тв newsm78
В колко заспиват вечер и в колко стават сутрин?

# 47
Мимка, Иво пие няколко глътки от чаша вечер след зеленчуковото / месното пюре. Тъй като шишета не ползваме, няма сми да го уча тепърва на биберон и затова директно го уча на чашка. Лесно е, възприема много бързо. Понякога иска повечко, понякога - само 1 глътка.

За АМ - не знам, но суче доста много на нощното и сутрешното хранене. През деня - суче малко.

Количество твърда храна - ами между 130гр и 300гр на ден, зависи - понякога следобяд е много гладен, понякога просто се муси и не ще да яде. Аз не го насилвам, колкото - толкова. Давам храна 2 пъти на ден и има леки похапвания - по няколко трохи междувременно - от нашата храна, бисквитка, бананче, лъжичка плодово сокче - такива неща.

През деня спи 2 пъти - от 12 до 2 и после вечер половин час около  5 часа.

Проходилка не ползваме, щъка пълзешком из хола.

Вечер заспива в девет, сутрин става в 6 за ядене и преобуване, после го приспиваме при нас и спи до 8-9.

# 48
вода-много малко няколко глътки
АМ- по 160мл 3пъти
пюре - 190гр
спи- следобед по 2час но рядко иначе по половин един час
не пълзи а само обикаля с проходилката
заспива в 21,30 става в 6или7 яде после до 9-9,30 спи вечер се буди по веднъж отскоро
Мисти и ние сме така засилка и в мебелите, влачи всичко дърпа и всичко по земята дори тука дръпна един кабел и откърти половината тапет  Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 14:41 от Петето

# 49
Мисти, в Дружба 2 ходим на док, във 266 блок, във филиала.

Анкетка за изправянето - като приключим с тази. Ако можеше по 2-3 анкети да се пускат щеше да е по-добре. Искате ли да комбинирам например настоящата анкета и анкетка за изправянето newsm78

Свиркай, като имаш време, аз съм на 2 крачки.  Peace При д-р Конова ли си? Аз съм в "Алитера", ама май ще я сменям с Конова. Thinking

Можеш да добавиш въпроси, да и да пуснеш повече опции за избиране.

Примерно
* Лази
* Не лази
* Лази за кратко
* Изправя се
* Не се изправя
* Изправя се на колене само /нашия случай/

И като ги добавиш към тези 3 които вече си пуснала - слагаш да можеш да избираш до 3 опции, т.е. по 1 за всяка тематика "спане", "лазене" и "изправяне". Hug

И аз имам няколко въпроса
Колко вода пият бебоците на ден?
Колко АМ изяждат на ден?
И какво количество друга храна/каша,пюре и т.н./ ?
По колко спят през деня?
Ходят ли в проходилките?
ние ходин за ръка в проходилката гледаа тв newsm78

1. вода почти не пие, главно нощем. За денонощие най-много да изпие 100мл ама и това не ми се вярва
2. АМ яде 2 пъти по 200мл - сутрин и вечер /без да броим АМ в кашите и пюрето/
3. Другата храна пак е в дози по 200гр
4. Напоследък спи мнооого през деня, а нощем играем от 3 до 4:30 Tired - побърка се от зъбите... иначе о/о 3 часа дневен сън, но става късно - към 10-11ч.
5. Не ходи в проходилката, а тича - засилва с, вдига краката и се блъска в мебелите, той е вандал Mr. Green - събаря всичко, пипа навсякъде, дърпа покривки, "простира" дрехите - т.е. ги маха от парното, рови в боклука, влачи си тубата с розовия девин... лудница

# 50
Здрайвейте от нас. Бързам да драсна някой ред, беба съм я монтирала в количката на терасата дано ме остави да пиша. Честито на празнуващите днес и през последните дни   bouquet
Моята маймуна спи при мен много е неспокойна нощем мрънка на сън и се фъчка и за да има спокойствие се гушаме  Tired.
По обсъжданите въпроси доколкото прочетох ще ме извините ако пропускам нещо  Blush. Скубе ми косата и аз като извикам се залива от смях миналата вечер такова кискане си спретна чак и се насълзиха очичките  Mr. Green. Аз викам тя дърпа така половин чмас  hahaha.
От известно време понакашля, но мисля че е от това че се лигави.
Вода не пие много аз и правя чай от лайка благодаря на Дея за идеята  Hug май него го предпочита повече.
Мляко ядеше 3 пъти по 170-200 гр. от 3 дни обаче нещо  го е намалила прозира ни зъбче и аз с това си го обяснявам.
Пюре едно бурканче от 190гр. долу-горе това ни е количеството и с кашата и с попарата тях ги правя в нейната купичка не знам колко са точно.
Спи два пъти по 35-40 мин.
Проходилка не ползвам ходи за двете ръчички като я държа или в си обикаля в леглото като пате на страни пристъпва.
 JoyВечер заспива в 19-19.30 сутрин става в 6.
Лек ден малко дълго стана , но не знам кога пак ще се включа  newsm51

Забравих Добре дошли на новите мами  :welcome:
Още една добавка от няколко дни едното АМ го замествам с кисело с обикновена бисквитка и банан за закуска и го правя, но не винаги. Много и се харесва определено. Хайде пак чао  Crazy

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 15:06 от Пеги

# 51
Криси преди малко се изправи за пръв път, ама си разби муцката. Sad

# 52
  • София
Колко вода пият бебоците на ден?-Различно, обикновено около 30-40 мл, но кашите и пюретата ги правя също с вода-не знам тя дали се брои newsm78
Колко АМ изяждат на ден?-Тук съм пас. Иначе 5 пъти /от днес 4 пъти/ кърмене и още 1-2 пъти нелегално кърмене.
И какво количество друга храна/каша,пюре и т.н./ ?-сутрин 30мл закуска, 100-150 обяд и 100-150мл вечеря
По колко спят през деня?-2 пъти по 40-50мин
Ходят ли в проходилките?-И тук съм пас.Не слагам в проходилка. Иначе ходи като го държа за ръчичките
В колко заспиват вечер и в колко стават сутрин?-Заспива 21.00-21.30 и се буди 7.30-8.30
[/quote]

# 53
Честито на месеЧковците днес  Heart Eyes Честит ройден ден и на Мусаши smile3525

Елидимче, Маги макар да се изправя в кошарката, определено я мързи да си дигне дупата за пълзене, тя се тътрузи по корем с приплъзване по паркета, ама и това я ядосва и се отказва след 5-10 минути.
Моята мързелана и това не прави  Mr. Green

welcome на мама Ина и бебе Бетина (амаЧе рима  Mr. Green)

Пете, извара или сиренце давам в попарката  Mr. Green

Цитат
Вашите бебоци скубят ли ве
ами много-много не и позволявам, защото кака и така свикна и до ден днешен като я приспивам трябва да ми ровиЧка в косата, а дори се бях подстригала съвсем късо заради нея, ама на ... не свърши работа  Mr. Green

Цитат
Пуснете анкета да видим колко априлковчета са се изправили в креватите вече?
И аз съм "за", Че веЧе си мисля,Че моята мързеланка само не го прави  ooooh!

Цитат
Аз размених няколко приказки с жената, която го продава, каза, че кравите са здрави и няма проблеми, ама да й се доверя ли? Аз така или иначе за около 15-20 мин го държа да ври и си мисля, че така се стерилизира ама все пак....   Иначе, Пете, права си, купешкото е по-сигурно. Обаче то е едно мляко   от такова забрави да се изкара извара 
Ако едно мляко не е наред, то се пресиЧа(става на парцали) още преди да заври, така Че мисля Че е добре да опиташ. Аз лиЧно ако имаше от къде, щях да си купувам такова  Peace

БютиЧ, благодаря за идеята  Hug  Mr. Green

Цитат
Колко вода пият бебоците на ден? Най-много 100тина грама
Колко АМ изяждат на ден? тук съм пас, не ядем АМ  Mr. Green
И какво количество друга храна/каша,пюре и т.н./ ? Каша на закуска-5мерителни лъжиЧки, за 120мл мляко, веЧер с млякото 2-3 лъжиЧки
По колко спят през деня? 3
Ходят ли в проходилките? ние ходин за ръка в проходилката гледаа тв Същата история сме  Mr. Green
Заспива към 7.30 или 8.00 сама и се събужда към 7.30 или 8.00

Леле, клоко изписах днес  ooooh!  Mr. Green

# 54
  • София
Данче, аз правя извара по рецептата на Мецанка от кисело мляко -"На дядо"4,5% и става много хубава.

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 16:48 от Beauty

# 55
Ей, и днес разходката беше подобаваща.

Приложих и малко шопинг-терапия, че сякаш имах нужда Tired

Тъкмо се наканих да давам кус кус на Плазмон и се оказа, че в нашият град само на едно място има, но в момента е свършил Close

Я кажете, каква марка кр.масло купувате?тези от вас, които правят попари и разни подобни
Аз мисля Президент да взема.

# 56
  • София
Данче, аз правя извара по рецептата на Мецанка от кисело мляко -"На дядо"4,5% и става много хубава.
Така ли?! Кажи горе долу от колко мляко колко извара излиза.

Оф, много ми е едно криво, а ей го няма 17 ч. Ст отидена на банкет в Казанлък и аз завиждам ли завиждам  Confused

# 57
  • София
 Misc Bomb Водата- към 100-200мл на ден
 Misc Bomb АМ-  2 *180мл. + 150 в кашата + 120 в тиквата вечер = 630мл (но не винаги изяжда всичкото)
 Misc Bomb Твърдо гориво- 3 пъти * 120-180 гр (по веднъж на ден зеленчуково/месно пюре; каша; тиквено пюре с плодове)
 Misc Bomb Спането през деня ни е съвсем хаотично -  от скоро спи почти м/у всички хранения от 10 мин до 1,5 часа. А преди спеше по 30-40 мин за целия ден.
 Misc Bomb В проходилка не ходим.
 Misc Bomb Заспива в 23 - 23.30 и става към 7.30

Данче, не му се чуди толкова на това мляко, вземи си, пък ако не ти хареса много, не го давай на малкия, а си направи кремче-карамелче и ме покани на гости.  Mr. Green Въобще не се заблуждавайте, че кравите в мандрите ги гледат по-добре от домашните, пък и млякото като се свари, всички бактерии измират, то и повечето полезни неща май така... Да не говорим, че по-голямата част от купените млека ги правят от сухо.

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 17:13 от Renkata

# 58
  • София
Ами от 3 кофички излезе към една чаена чаша горе-долу. Давам по 1 кубче /колкото кубче лед/ и за доста стига.

# 59
  • София
Beauty, а как я съхраняваш изварата - може ли да стои по много време в хладилника или я замразяваш?

Общи условия

Активация на акаунт