Пубертетът при момчетата - тема 12

• 42 434
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Моето дете си е заслужило мястото в това училище и нямам намерение да го местя, нито да заплашвам с местене. Силно се надявам нещата да се уталожат, а, ако не, вече ще се говори с класната и директора. Само дано моят да сподели, ако има проблем, че той не е от много разказващите... Не е конфликтен, но и не търпи несправедливости и обиди, затова (вероятно) отговаря на провокациите. Ще изчакам другата седмица да видя накъде отиват нещата и ще го мисля...

# 286
Разбирам те. Аз дадох пример с преместване, не за да го преместиш наистина, а просто като заплаха към директора.
Идеята ми е, че обикновено поведението на децата- " дразнители" е подплатено от поведението на родителите им и от чувството за безнаказаност.
Но наистина наблюдавай отблизо поведението на всички замесени  и аз съм сигурна , че ще придобиеш правилна преценка за реалната ситуация и ще успееш да реагираш в съответствие с нея.

# 287
Сигурна съм, че крушата не е паднала по-далеч от дървото. Надявам се да го укротят родителите, понеже в училището е доста строго и не се търпи подобно нещо. Ще видим....

Казала съм му да го игнорира въпросния и да си мълчи, дори и той да му каже нещо. Ама в крайна сметка изкарват почти цял ден заедно в една стая....
В стария му клас имаше подобно момче и аз пак го съветвах същото, той обаче веднъж ми каза - "Мамо, ти ще търпиш ли и ще мълчиш ли, ако някой постоянно те обижда с грозни думи без нищо да си му направила?"  Та, така, търпиш, мълчиш, ама не винаги е възможно и дори не трябва....

# 288
А само той ли е обект на обиди или и други деца?

# 289
Мисля, че има и други, но класът е нов и не ги познавам, нито децата, нито родителите. Като гледам писанията във вайбъра само се ориентирам донякъде. В крайна сметка мен ме касае моето дете и затова снощи се афектирах, тъй като обидите бяха целенасочени към него и то доста груби и неприемливи. По-късно бяха изтрити от вайбъра (след като писах в родителската група), явно родителите са ги накарали, за да не се виждат писанията, но аз направих скрийншот и сейвнах като снимки. Така че се вижда точно кои деца са и какво са писали. Ако не се спрат, ще се разговаря с класната и после с директора. Аман от мамини златни, които се смятат за велики и безнаказани...!

В стария му клас беше ужас. Един тартор и двама-трима приближени си позволяваха дори да удрят другите деца, не само моя. Глупости, псувни, обиди на килограм. Беше казал на моя - Ти си смотаняк, щото учиш. Готините не учат, само ходят напред-назад с тротинетките!!!

# 290
По мой спомен детето на Soul е в СМГ.
Там са приети знаещи и можещи деца, който до този момент са били едни от най-добрите в класа. Сега се оказват в един клас където всички за също толкова знаещи и можещи. И всеки започва да търси своето място в класа. А и като сложим факта, че бушуват хормоните става ясно какво е положението. И ако класният не си е на мястото и не владее ситуацията, тя може да стане взривоопасна.
Аз бих говорила с класният ръководител още утре. Като ако имам възможност бих показала съобщенията.

# 291
Решила съм да изчакам. Ако следващата седмица е спокойно, няма нужда да се раздухва сред учители и директор. Моят като цяло е доста над нещата, така че аз съм тази, която го приема по-лично. Той не толкова..... Просто искам да се спре това нещо към моето дете. Ако и други родители се оплачат от въпросния, може да се помисли вече нещо различно.

ПС: Това дете е почти нон стоп във вайбър и някаква игра. Един ден имаше около 200 съобщения само от него, като спам едно след друго......Чак не знам кога учи и как смогва с домашните. Моят пише до среднощ всеки ден, вкл. и сега.

# 292
Ако обидите са спорадични, еднократни, може и да се замълчи, но ако са постоянни и са напът да се превърнат в норма, не съм съгласна да се мълчи. Човек трябва ясно да каже, че не е съгласен с дадено отношение спрямо него. Да попита- “защо”, да се опита да изясни причината. Да каже- “спри”, “това не ми харесва”, “ остави ме намира”, “откажи се” и подобни думи, според ситуацията, ясно показващи несъгласие за начина на общуване с въпросния съученик. А не все да се мълчи и търпи и да се позволява издевателството, което може да придобие все по- нови и нови форми.

# 293
Свободна душа, виж си личното

# 294
Вашите момчета получавали ли са силно главоболие от нищото?
Моят днес се събуди така, чак клепачите му са отекани.
Няма Т, кръвно нормално.
След 2 аналгина няма промяна.
Притеснена съм, за първи път му се случва.

# 295
  • София
Тествай го за Ковид

# 296
И измери кръвното налягане.

# 297
Синът ми скоро боледува и започнаха яки пристъпи на главоболие, както и усещане за дразнене по кожата - сърбяла го от водата, когато се къпел. Тогава вече бях сигурна, че е изкарал ковид, защото аз пък не можех да понасям дори мека памучна пижама.
За около седмица той се оправи.

# 298
Няма дразнене по кожата.
Обаче вади храчки от носа. Днес сме при личната, съмнявам се за синузит, дано не е.

# 299
  • София
А вдигат ли кръвно децата при Ковид?
Синковеца сега се прибра от училище - заболяла го е главата в училище, отишъл при сестрата, премерили му кръвното - 140/80. Каза, че усеща тялото си изтръпнало. Ще му пусна тест де, ама все пак да питам

Общи условия

Активация на акаунт