Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 886
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Нещо обезболяващо? Локално на мехмем или хапчета през устата...

# 601
Моят юнак явно е в усилена фаза на растеж и от седмица- две много го болят колената.
Предишния път, когато имаше подобни оплаквания, го заведохме на лекар и след направени рентгенови снимки казаха, че всичко се дължи на растежа. Нищо по- конкретно, ще минело. Да, мина и забравихме. Сега, обаче всичко се повтаря отново, а болките са по- силни. До степен да не отиде да кара ски този уикенд, а в същото дългоочакваната от него ски ваканция е след сдве седмици и абсурд да я отменим. Затова биха ми били от полза всякакви идеи какво друго на най- елементарно ниво би могло да помогне за въпросния дискомфорт.
С ластични наколенки се чувства по- добре. Нещо друго, което да ви идва на ум?
И моят син за втори път се оплака от силни болки в коленете. Това беше миналия месец, но той беше болен от някакъв вирус без температура. Давах Нурофен сутрин и вечер - 3,4 дена и мазах с Ибутоп жълтата опаковка - 2 пъти на ден и постепенно отшумяха болките. И миналата година имаше подобен случай. На 14г. е. Не се притеснявай, ще мине.

# 602
ТиЛи, витамини, колаген?

Колаген имам, т.к. аз пия ежедневно, но не смея да му давам и на него. Отделно, необходими са месеци, за да има ефект. Иначе всичко в нас се готви с домашно правени в кукър бульони (месни или зеленчукови)- това, когато трябва да се добавя вода към ястието. От месните бульони се надявам да приема някакъв колаген, да не говорим, че кокали, хрущяли той много обича и си хапва с кеф.
Витамини по- специални не давам, залагам на пирема му на плодове. Но ще помисля над тази опция, благодаря за идеята. Hug

Нещо обезболяващо? Локално на мехмем или хапчета през устата...

Маза се с разни мехлеми, без особен резултат.

# 603
Здравейте! Искам да попитам вашите момчета изтърват ли се пред вас да кажат някакъв цинизъм или псувня по някакъв повод? Моят- 14 г. - да и непрекъснато се караме за това. Добро момче е, но тези неща ме вбесяват. Моля, споделете!

# 604
Не, никога не е псувал или говорил с цинични думи (почти 16 г.). Средата, в която се движат децата е определяща, според мен. Някои си мислят, че с подобен език са по-големи и готини...Wink

# 605
Изтърва се, да. Онзи ден в трамвая попаднах група на неговата възраст. Ами моят е цвете. Тези момчета толкова глупости изприказваха, че аз се успокоих.
Пазлично поколение, използват си техен си жаргон.
А да от мамо казано поне 200 пъти в минута, вече съм бро.

# 606
Пред мен никога не са си позволявали.Надявам се и на публични места също.Между тях, с приятели,  може и да го правят, но сме говорили за това и явно са схванали, че в живота има йерархия и правилни моменти.

# 607
  • София
Не е.

# 608
Не, никога.
В първи и втори клас беше научил неприемливи думи, за което отнесе доста забележки и неприятности в училище. Аз, без да го защитавам, усещах, че той не използва думите в контекст, а просто изследва звучене и ефект у околните. Но не можех никого да убедя, че е така. Вероятно неприятности те, които имаше тогава, го накараха да е по-внимателен в изказа си. Момчешки клас са, може да има залитания в речника, но аз не съм чула, пред мен-не. Но винаги си личи, когато нещо е в активния речник и когато съвсем случайно и инцидентно  е казано.

# 609
ТиЛи, обезболяващи през устата...нурофен или каквото му даваш когато има температура.Спомням си моите болки в коленете, когато растях и облекчението след като пиех обезболяващо...няма нужда да търпи....то е на етапи - боли месец-два, после спира за дълго, след това отново има етап на растеж и нови болки....неприятно, но минава и това 🤗
Моят тийнейджър внимава пред мен, понякога ако вляза в стаята докато играят в мрежа и другите приказват нещо цинично, ги предупреждава ,че ги чувам и те млъкват...но ми се струва, че цинизмиге не му идват отвътре 😅

# 610
ТиЛи има едно мазило на Кройтерхоф, с конски кестен, това доста успокоява, но и болките при моят син бяха 2-3 вечери, той е и по-малък де, както и витамин Д, ако трябва изследвайте го първо и тогава започнете, но приема на Вит Д също много помага за облекчение.

# 611
  • София
Кройтерхоф конски кестен, червен етикет, загрява! Не се маже на здрави места и после измийте ръцете хубаво със сапун.

Моят тийн разбира се, че се изтърва с неприемливи думички и пред нас като е ядосан. Честно казано ако не го правеше, вероятно щях да си помисля, че твърде добре се прикрива. Ангели няма, всички искаме да пратим някого на майната си now and then.

# 612
  • Варна
Тили, на сина ми му предписаха сироп с калций и витамини.  Спря и единия спорт.

# 613
Освен думата "б@си", друго не съм чувала до сега от него. Дори и, когато играе на компа и вика, като луд. На 16 г. е. Но дали пред приятелите си говори глупости - не знам. Надявам се, че не.

# 614
Засега не казва, дори ми прави завележка, когато си позволя да кажа Да му се не види! (било псувня) Grin

Общи условия

Активация на акаунт