Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 895
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
За торти винаги питам, дори в детскота градина сме ходили заедно до сладкарницата, където се избира картинката. Ако я правя аз, по-обикновена, се уточнява каква и с какъв крем. Експерименти - не.

# 541
Последните две години вземаме мъфини с различни глазури, пълнежи и тематични надписи върху тях. Доста по-добре им се получава отколкото преди с торта Simple Smile

# 542
  • София
Здравейте всички,  попрегледах малко в темата, но не попаднах на информация за гинекомастия при момчета. Моля, ако някой има опит с това при своето момче да пише, може и на лични. Синът ми става на 14 напролет и има оплаквания в едната гърда и много се притесних.

# 543
  • Пловдив
Мигла, аз имах такъв случай с моя.
Май не го коментирах тук, а в наборната тема на (сегашните) деветокласници.
Синът ми казваше, че го боли едното зърно при натиск (като спи върху гърдите си, примерно). Изглеждаше подуто, а той е много кльошав. Аз при опипване напипвах топче точно под зърното. Притесних се, разбира се. Четох каквото има в Гугъл. Отидохме при ЛЛ. Нашата не драматизира излишно. Каза, че е период, ще се израсте и ако не мине... не помня до колко време беше казала, тогава ще търси специалист.Може би, беше 6 месеца.
 Каза, да си купя  бяла хума (е, и аз се изненадах!) и да правя всяка вечер, като маска на зърното, т.е. да намажа разредената гъста каша с хума. Купихме хумата от DM и направихме процедурата точно два пъти....Не че спря да го боли след втория път, просто немарливост от наша страна. Така или иначе към този момент няма оплаквания. Проблемът му беше в 8 клас, някъде в началото на 2022.
Успех и на теб, но по-добре си отиди с него при ЛЛ.

# 544
И моят малкият син имаше период на болезненост на зърната и подуване леко.ЛЛ каза, че е нормално и ако не премине дълго време, да ѝ се обадя.Премина, после да е казвал още един път за лека болка.Било от хормоните на пубертета.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 11:08 от ДХ3

# 545
  • София
Благодаря, JID и ДХ3. Напипва се бучка около зърното, а видимо разликата е малка.  Ще наблюдавам.  И моят е кльощав. Даже много.  Видимо полово съзрява и вярвам, че това е причината.

# 546
Преди малко тийнът се обажда, че някакво момче от техния клас без да иска го ударило в устата, и предният зъб му бил  хлътнал леко навътре, усещал го изтръпнал ,но не се клател, според него
Това дали може да се оправи на постоянен зъб, или така ще остане
Буквално допреди дни ги изправяхме с алайнери
Малко ми са притесненията за училищните неща, сега и това

# 547
Звъннете спешно на стоматолог да каже най-добре.Не е шега със зъбите Може да се наложи някаква фиксация.

# 548
Преди малко тийнът се обажда, че някакво момче от техния клас без да иска го ударило в устата, и предният зъб му бил  хлътнал леко навътре, усещал го изтръпнал ,но не се клател, според него
Това дали може да се оправи на постоянен зъб, или така ще остане
Буквално допреди дни ги изправяхме с алайнери
Малко ми са притесненията за училищните неща, сега и това
Ужас, дано не е счупен и да се умъртви сам, че проблемите после са много.

# 549
Сега ми каза, че даже леко му се клател
Ортодонтката не ми вдига, но предполагам и на общ стоматолог може

# 550
Да, добър зъболекар да каже какво да се прави.Много вероятно е да се наложи да държи алайнерите пак за някакъв период.

# 551
Отскоро сина ми  на 15 започна да си разделя косата и забелязах че отгоре е оредяла
Според него щото я дърпа много но не вярвам да е от това

# 552
  • София
Svetla34, ако има навик да си отскубва косми... възможно е.
Направи консултация с личен лекар и му пусни изследвания.
Ако е карал ковид също може да получи косопад.

Аз се бях подредила с един шампоан (силен) с изтекъл срок на годност. Имах няколко голи петна.

Имаше една бабина рецепта с чесън (маже се). И фризьорката ми я припомни.

# 553
Страх ме е да не е автоимунно или от стрес

# 554
  • София
Страх ме е да не е автоимунно или от стрес
Страх, не страх, действай. Малък е.

Общи условия

Активация на акаунт