Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ели, а диета пробвали ли сте?
Преди време ми се наложи силно да огранича въглехидратите, в резултат и скалпът ми се успокои видимо.

# 631
  • Русе
Фризьорката ни ни подсказа, че при него нещата са на нервна почва и при силен стрес се обостря, и наблюдението показва, че е точна така. Първа година студент, първа сесия и резултата е налице. Пратих го да си купи клеева тинктура и валериан, та да се успокои малко и скалпа да се кротне. Ще видим какво ще стане.

# 632
Ох, ако е на нервна почва овладяването си е предизвикателство. Синът ми имаше невродермит китки/глезен в резултат на голямо напрежение 7 клас. Цяло лято след това се борехме. На него му помогна обтриване със сребърна вода, което на глава е трудно приложими. И разбира се намаляване на стреса...

# 633
Ох, ако е на нервна почва овладяването си е предизвикателство. Синът ми имаше невродермит китки/глезен в резултат на голямо напрежение 7 клас. Цяло лято след това се борехме. На него му помогна обтриване със сребърна вода, което на глава е трудно приложими. И разбира се намаляване на стреса...

Сребърната вода я има и на спрей, аз имам такъв.  https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006767
Става за обработка на рани и, а защо не и скалп.

# 634
Да влезна с отчет по моя казус- болките в коленете на сина.
Трети ден сутрин и вечер му давам по половин таблетка Ибупрофен и определено има ефект. Вчера е участвал пълноценно в тренировка, а вечерта се гонеха из нас със сестра му.
Ще му давам още ден- два и ще следя по- нататък как ще е. Ако трябва, ще го водя пак по лекари.
Благодаря за насоките на всички! Hug

# 635
  • София

На Алзеда, гел против пърхут с екстракт от лайка.
Само с това и с Катранен шампоан се оправи пърхута на сина ми като беше на около 14г/сега е на 17г/- преди да почне проблема с косопада имаше пърхут и то на нервна почва
Наистина това гелче е много добро

# 636
При мъжът ми винаги е било такова положението със скалпа. Когато ползва този шампоан, скалпът е напълно чист и без проблеми:
https://www.vichy.co.uk/en_GB/dercos-energy-anti-hair-loss-shamp … ml/VICUK-003.html

Заслужава си да се пробва, много пъти си решавам дерматологични проблеми сама, по-добре от лекари.

# 637
  • Пловдив
При мъжът ми винаги е било такова положението със скалпа. Когато ползва този шампоан, скалпът е напълно чист и без проблеми:
https://www.vichy.co.uk/en_GB/dercos-energy-anti-hair-loss-shamp … ml/VICUK-003.html

Заслужава си да се пробва, много пъти си решавам дерматологични проблеми сама, по-добре от лекари.
този не е ли против косопад?

# 638
Да, но себореята на мъжа ми се оправя само с това безотказно. Ползва само него 10+ години и ако случайно остане без този шампоан, му се появява веднага себорея и по кожата на главата, и по веждите.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 16:13 от marigold_

# 639
Като разгледах посочения шампоан на Виши и ми излезе реклама на друг техен продукт , точно за себореен дерматит https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010022096

# 640
Потърсете шампоани на марката "Cosmo naturel". Те са био шампоани, френски са, малко скъпички, обаче са страхотни. Имат и такъв за пърхот, но него специално не съм пробвала. Взимала съм за децата и за мен с коприва за мазна коса, и за честа употреба - страхотни са. Изчезна сърбежа на скалпа, изчезна на синковеца пърхота, а тези двата дори не се водят специално за пърхот..... Препоръчвам ви да ги пробвате. Има ги в биомагазините

# 641
Как празнувате 17-18 рожден ден?

# 642
  • Пловдив
Моя оная вечер ходи /за сефте/ на дискотека за РД на приятел, стана на 16. За мен е прекалееено рано, ама нямаше как да не го пусна. Мина нормално, слава на Бога.
Но за мен не е ок тоя тип празнуване за 16г имам предвид. За 18 бих се съгласила Simple Smile

# 643
  • В полите на Пирин планина
Как празнувате 17-18 рожден ден?

Навън с приятели - на заведение. И на дискотека, но имат и по-големи момчета в компанията.

# 644
Чудя се за РД за 12-годишен....
Миналата година го направихме вкъщи, но няма да си го причиня отново. Grin

Общи условия

Активация на акаунт