Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 494
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
На мен също ми е казано 32-34 да се спира, но имам време до тогава,а и момичето е писало в тези месеци и аз останах с впечатление, че става дума за 6ти 7ми месец.

# 601
  • Варна
и при мен са ужасно чувствителни гърдите... мажа ги с бебешко олио от месец, има сякаш леко подобрение относно сухотата на зърната  ама Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 14:20 от Nicolee.smoletsova

# 602
Благодаря ви. 😍
Знаете, че аз имам помощ още от сега и от акушерка, която ме посещава вкъщи и ми помага със съвети. Та тя ми каза, че след 32 седмица вече по модерните тенденции е хубаво да се събира коластра от гърдите и да се замрази в шишенца. При раждането се взимат в болницата тези шишенца и се дава коластрата на бебчето, която е много полезна. А преди не се е правило това и докато слезе истинското мляко нали 1-2 дена детето е отслабвали с няколко грама, което се е считало за нормално докато слезе коластра и кърма. Та това исках да споделя.

# 603
  • В твоето съзнание...
Аз пак се оказах някак с хрема... Знам че много писахте по темата, но ще съм благодарна ако пак споделите какво ви помогна. Правя си инхалации и пръскам солена вода за момента, ама усещам вече и леко драскане в гърлото. Мислех, че като го хвана от началото ще го пресека, ама уви.

# 604
Аз пак се оказах някак с хрема... Знам че много писахте по темата, но ще съм благодарна ако пак споделите какво ви помогна. Правя си инхалации и пръскам солена вода за момента, ама усещам вече и леко драскане в гърлото. Мислех, че като го хвана от началото ще го пресека, ама уви.

Привет,
И аз все още се боря с хрема сутрин и вечер особено, през деня почти нямам.
Това което правя е промивам с Тонимер (солен хипертоничен разтвор) след това издухвам хубаво носа и капвам по 2 капки витамин Ц във всяка ноздра.
Правех и инхалации с физиологичен разтвор 3 пъти на ден по 2-3 мл., пия и все още Биозин мама и витамини за бременни - премама дуо, за гърлото пръсках тантум Верде и разбира се пиех доста чай - лайка с мед и лимон.
Оправяй се бързо 🙂

Останаха ли още болни или само аз още си нося хрема от толкова време..

Иначе на 19.12.22 г. съм на Женска консултация, а на 18.01.23 г. - късна фетална морфология.

Хубава вечер на всички ☺️

# 605

Привет,
Това което правя е промивам с Тонимер (солен хипертоничен разтвор) след това издухвам хубаво носа и капвам по 2 капки витамин Ц във всяка ноздра.
Правех и инхалации с физиологичен разтвор 3 пъти на ден по 2-3 мл., пия и все още Биозин мама и витамини за бременни - премама дуо, за гърлото пръсках тантум Верде и разбира се пиех доста чай - лайка с мед и лимон.
Оправяй се бързо 🙂

Иначе на 19.12.22 г. съм на Женска консултация, а на 18.01.23 г. - късна фетална морфология.

Седмица и нещо по-късно още съм с тая пуста хрема и остатъчна кашлица ... Надявам се скоро да се приключи . Момичета утре сме на преглед,стискам палци на всички 😄🥰🥰 Аз само един път правих морфологията Октомври месец ,но не мисля да ходя на късна .

# 606

Привет,
Оправяй се бързо 🙂

Седмица и нещо по-късно още съм с тая пуста хрема и остатъчна кашлица ... Надявам се скоро да се приключи . Момичета утре сме на преглед,стискам палци на всички 😄🥰🥰 Аз само един път правих морфологията Октомври месец ,но не мисля да ходя на късна .
и на трите феталния морфологии ходих това за мен е много важно както и за бебето ми за това препоръчвам да идеш

# 607
и аз хремата я оправих с инхалации, биозин мама, в последствие купих и авирон рапид, пиех чайове с мед и лимон, реално нямам какво да допълня

накрая пръсках капки Синулан - рекламират ги, мирашат на мента, не знам дали те ми оправиха хремата, но точно в седмицата, когато ги пръсках, хремата ми мина

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008643 - пише: "Продуктът може да се използва от възрастни и деца над 12 г., както и от бременни и кърмещи жени."
Състав: Глицерол, Етерични масла, Мента (Mentha Piperita), Евкалипт (Eucalyptus globulus), Мащерка (Thymus satureioides), Розмарин (Rosmarinus officinalis).

Иначе и аз имам още кашлица. Пия чайове с джинджифил и мед и се надявам да мине все някога, от м. ноември се влача с кашлица.

# 608
и аз хремата я оправих с инхалации, биозин мама, в последствие купих и авирон рапид, пиех чайове с мед и лимон, реално нямам какво да допълня

накрая пръсках капки Синулан - рекламират ги, мирашат на мента, не знам дали те ми оправиха хремата, но точно в седмицата, когато ги пръсках, хремата ми мина

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008643 - пише: "Продуктът може да се използва от възрастни и деца над 12 г., както и от бременни и кърмещи жени."
Състав: Глицерол, Етерични масла, Мента (Mentha Piperita), Евкалипт (Eucalyptus globulus), Мащерка (Thymus satureioides), Розмарин (Rosmarinus officinalis).

Иначе и аз имам още кашлица. Пия чайове с джинджифил и мед и се надявам да мине все някога, от м. ноември се влача с кашлица.

Добро утро ☺️
Благодаря за информациятя за капките, ако скоро не започне да отминава с това което правя, ще ги взема и аз.

Относно ФМ, аз също смятам, че са изключително важни и не бих пропуснала нито една.
Със стартирането с БХС + 3-те ФМ и при мен, както споменах се наложи и амниоцентеза.
Разбира се всеки си преценява и важното е накрая здрави и пухкави бебоци.

Хубав ден от мен ☺️

# 609
Към момичетата с гестационен диабет
Казаха ли им, че трябва да раждат секцио? Аз исках нормално раждане, но явно ще е секцио☘

# 610
Благодаря ви. 😍
Знаете, че аз имам помощ още от сега и от акушерка, която ме посещава вкъщи и ми помага със съвети. Та тя ми каза, че след 32 седмица вече по модерните тенденции е хубаво да се събира коластра от гърдите и да се замрази в шишенца. При раждането се взимат в болницата тези шишенца и се дава коластрата на бебчето, която е много полезна. А преди не се е правило това и докато слезе истинското мляко нали 1-2 дена детето е отслабвали с няколко грама, което се е считало за нормално докато слезе коластра и кърма. Та това исках да споделя.
Само да кажа, че отслабването на бебето след раждане не е от недохранване, а от адаптацията му към новата среда. Т.е. няма общо "преди" и "сега" - това си е адаптационен период и независимо дали му се дава коластра, кърма или адаптирано мляко, то ще си загуби някаква маса.
От гледна точка на носенето в болницата на коластра, не мисля, че някоя болница ще разреши да се внесе каквото и да било отвън и да се дава на новородено бебе, което още няма изградена имунна защита. Първо, че болницата не може да гарантира какво е това, което му са дава, донесено отвън, а самата болница до изписването на бебето е отговорна за това бебе и второ, че няма никаква гаранция как е съхранявано това внесено отвън нещо.

# 611
  • В твоето съзнание...
И аз попаднах на Синулана, но не бях сигурна дали е окей. Ще си взема да го пробвам.

Аз попринцип прия хапчетата на Синулан при хрема, но те вече може би не са окей. Иначе са вълшебни, с уговорката, че не лекуват, но ти помагат много да спиш.

За ФМ и аз ще си ходя на 3-тата другия месец, най-малкото да го видя по детайлно малкото мишле Simple Smile Пък и ако процедира както до сега, моят доктор сигурно ще пропусне месечния преглед за сметка на ФМ, така че всичко е точно Simple Smile

Някоя знае ли от кой месец ще искат да ходим по честичко на прегледи, дали от 8ми?

Иначе и аз като Милена, не мисля, че някоя болница в БГ поне, ще с есъгласи да се дава нещо на бебето, което не е изконтролирано от тях...

# 612
Добро утро!

За феталната морфология и аз ще имам,но този път няма да записвам допълнително,а само при моя АГ ще е,имам си страхотни снимки на бебчо от него. Утре съм на преглед и съм много притеснена с това ритане по цял ден буквално, надявам се бебчо да е добре,а просто да е решил да ме умори,но наистина не знам как може да не се спира. Ще му направи и снимка на личицето сигурно и ще си снимам с телефона. Аз от днес съм в 28-ма седмица,но мисля,че другият преглед ще е фетална,сега е рано малко.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 10:42 от Irnata_87

# 613
Аз от днес съм в 27г.с. И при мен не се спира, особено вечер е някакъв кошмар. Снощи не спря да ме рита ниско долу, ходих милион пъти до тоалетна и даже имах чувството,че получих като мускулна треска на корема от толкова движения. Днес поне се измести малко по-нагоре и не е така болезнено.

# 614
Нашите ритат, а други раждат без да знаят, че са били бременни Stuck Out Tongue Closed Eyes

https://life.dir.bg/lyubopitno/mlada-zhena-rodi-v-samolet-ne-zna … la-che-e-bremenna

Не мога да си представя най-малкото 9 месеца да нямаш цикъл и да не ти мине през акъла, че нещо "не е наред..". Bulb

Общи условия

Активация на акаунт