След известно търсене и четене къде ли не, реших да попитам и тук с надеждата някой да ми помогне да разсея леката мъгла, която се заформи в главата ми
Живи и здрави, първите дни на януари 2023г. ми предстои да бъда повишена в най- голямата и ценна длъжност "МАМА". След 14 години борба и ние най- накрая ще изпитаме тази радост, ако Господ е рекъл.
Молбата ми е дали някоя опитна мама може да ми помогне, като на простичък език ми обясни и ми напише какви документи и къде трябва да подам преди и след раждането. От 1 месец насам съм се заровила в какви ли не сайтове, питам майки около мен, но все някой не си спомня всичко или пък по сайтовете са обяснени на малко по- сложен език с някакви членове, точки от закони и т.н. и си признавам честно, че съвсем се омотах. Срам- не срам реших да попитам и тук. Трябва ми да знам какви видове документи, къде и кога трябва да подам преди и след раждането, до излизането в майчинство включително, стъпка по стъпка.
Предварително благодаря на всяка добра мама, която ще ми се притече на помощ в този леко объркан и вълнуващ за мен и съпруга ми момент.