ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 461
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
осъществен минималният брой текущи изпитвания по чл. 12, ал. 1. В този случай ученикът полага
изпит за определяне на срочна оценка по чл. 7, ал. 3, т. 2."
Наредба 11 на МОН
Детето си е старателно, има си минималния брой изпитвания, но пак...

Благодаря Ви Вилиан и molive!

# 331
Beb4o, от написаното разбирам, че се касае за групово писмено изпитване, което е различно за отделните ученици.
Ако правилно съм разбрала, според мен противоречи на чл.15, ал.2 от Наредба 11 на МОН, който гласи, че:
Чл. 15.
(2) При груповите писмени изпитвания всеки ученик дава индивидуални писмени решения и отговори на групово поставени задачи или въпроси.

# 332
  • София
Бобец, знам, че се подава Заявление за отсъствие поради участие в други дейности, включително и спортни събития. Останала съм с впечатлението, че тези отсъствия са отделно от онези 25%, но може и да бъркам. Писмено допитване до директор, с копие до РУО  - навремето РУО така позволиха дъщеря ми да бъде вземане от занималня заради тренировки /директорът беше отказал/.

silan, това не съобразих, това наистина е групово изпитване, но тя може да каже, че е индивидуално, защото не е за целия клас. Много ти благодаря, ще го кажа и на адвокатите Kissing HeartОткачам вече,

# 333
Бебчо, не знам подробности и предистория на вашия случай, но искрено съжалявам за това, през което минавате.
Обмисляли ли сте друго училище?

# 334
beb4o_fb,определено съм се заела да проуча въпроса. Защото малко ми отива на заяждане цялата работа, по другите предмети не се чуват такива заплахи, само от един конкретен учител.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 13:00 от Бобец

# 335
[quote author=beb4o_fb link=topic=1498619.msg45828132#msg45828132 date=167291275

silan, това не съобразих, това наистина е групово изпитване, но тя може да каже, че е индивидуално, защото не е за целия клас. Много ти благодаря, ще го кажа и на адвокатите Kissing HeartОткачам вече,
[/quote]

Според легалната дефиниция, макар и към друг нормативен акт, група е съвкупност от физически лица, чийто брой надхвърля 2.

# 336
  • София
Бобец, от личен горчив опит - и на мен ми изглежда като заяждане. Но попитай директора - първо устно, ако каже ОК, кажи му, че ще входираш писмено запитване, за да знае и въпросният учител. Ако директорът откаже- писмено до него, както и до РУО. Успех !

Tsugumi_, многократно обсъждахме вкъщи преместване. Но децата не искат и да чуят - обожават останалите учители и класа си. Но, след това, което изживяхве, не можем и не искаме да се доверим на друго държавно училище за обучение в прогимназиален етап. Миналата година бяхме пред подписване на договор с частно училище  - децата прекараха там пробен ден, не се впечатлиха от страхотната база, просто не искаха да се местят. Дъщеря ми беше дни наред с подути от плач очи, че ще ги местим. Накрая се отказахме, защото това училище/а и другите частни училища/ беше до 17 часа. Което пък означаваше автоматично да откажем малкия от футбола, който е смисълът на неговия живот. Говорихме и с ръководството на това училище  - децата трябваше да държат прировнителен изпит по предметите, по чиито часове щяха да изпускат материал, ако ги вземахме по-рано. Но аз наистина бях решила, че всичко лошо приключи с края на миналата учебна година. Голяма грешка от моя страна.
Това е накратко, дъщеря ми започна да получава стомашни кризи заради това отношение към брат й, а сега се опитват да въвлекат и нея. Ангажирани сме частни психолози, които казват, че отношението, което получават в училище, е нечовешко. Адвокатите ми са потресени от поведението на тези "учители" и от начина, по който изкривяват истината. Да не говорим как РУО  е очевАдно зад гърба им.
Много е трудно да се намери училище за две деца, в 6.клас.
Стискайте ми палци, момичета, сега бърша сълзите си, изправям се, за да посрещна децата си. Ще се боря докрай!

# 337
beb4o_fb, прегръдки и кураж ти пращам! Hug Преминавате през нещо ужасно стресиращо и се надявам някой по веригата да прояви здрав разум и да проумее, че срещу "зрелите" хора са деца на 11-12 г., които се травмират трайно от всичко това. А, учителят по математика проявява ли подобно отношение и към други деца или само твоят син страда? Дали би имало групово недоволство от подхода ѝ?

# 338
beb4o_fb, много кураж!Звучи ужасно това, което се случва на децата и на вас покрай тях!Изживяла съм подобно нещо със сина ми, но при нас директората реагира адекватно и учителя беше отстранен (може би е от значение, че оплакванията бяха от повече родители). Моят съвет е опитайте се да предпазите доколкото можете психиката на децата си!Стискам силно палци да има добро развитие на случая ви!

# 339
  • София
marini, само срещу него е това отношение. Сега започна и към сестра му. Умело се прикрива, но се надявам другите родители да проявят здрав разум, защото се опитва да настрои децата им срещу моите. Много е объркано и сложно, когато ви разкажа някой ден - убедена съм, че ще си мислите, че е извадка от филм на ужасите.

# 340
Скрити камери, микрофон не може ли да се използва. За доказване на отношение към децата. Аз сигурно ще съм яхнала метлата яко. И може случайно да си счупи нещо.               Бебчо силно гуш * си знае работата и всичко си идва на мястото 😘

# 341
  • София
Бебчо, надявах се сагата ви да е приключила, но със съжаление чета, че това не е спряло. Сили да се пребориш ти пожелавам, а за децата - дано това да ги направи по-силни и задружни. Пак бих те посъветвала да провериш и Агенцията за закрила на децата за становище.
И както те съветва swetlanago, бих пробвала и микрофони и камери, въпреки че според нашето законодателство не са доказателство, но все пак...

# 342

И както те съветва swetlanago, бих пробвала и микрофони и камери, въпреки че според нашето законодателство не са доказателство, но все пак...

Това не е съвсем вярно. Има едно решение на ВКС според което, видеозаписът в гражданския, респективно административния процес (защото на общо основание АПК за неуредени случаи препраща към ГПК) е веществено доказателство и има доказателствена стойност. Когато искаме видео или звукозапис да се допусне , се позоваваме на него. Някои съдебни състави допускат, други не, но винаги е индиция за това, което се твърди.

# 343
  • София
Бебчо, а ако се даде гласност на случващото се? Телевизия, вестници...

# 344
  • София
molive, входирах 11 жалби, едната е към Държавна агенция за закрила на детето. Всички ни препращат към РУО, а те, просто очевАдно, са зад гърба й. Всъщност само Закрила на детето дадоха някаква индикация за съмнения, защото РУО се позовава на доклади на директорката, които са пълни с много изкривени истини.
Това, което казва storm76, ми вдъхва вяра, че по някакъв начин може и да има начин да се докаже нещо.
Засега съм усмихнатата мама пред децата си, със съпруга ми се опитваме всячески да вдъхнем сили и кураж на децата си - наборът много се ядоса, постоянно гушка брат си и сестра си, дори си правят петъчни вечери с малкия и му разрешава да спи в стаята му Blush

Общи условия

Активация на акаунт