ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 451
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Наборът си е избрал профил математика и физика. Според мен ще се насочи или към инженерни науки, или към финанси. А целите му за университет са космически - и за нас, и за него😉.

# 466
  • София
Еха, наваксах и ви изчетох.

всичко мое рязко става общо, ако им потрябва. Sad
техните неща трудно се намират, моите са подредени и се знае къде са. Simple Smile и за двамата ми мъже важи.
У дома всеки очаква аз да зная къде му стоят нещата...
Значи, тези два цитата са ЗЛАТНИ Trophy !
По една буквичка дори не се различавам.

Възхищавам се на всички, които могат да шият, плетат, бродират и всякакви дейности с плат, конци или прежда!
Нищо от това не мога, освен копче да зашия, а да се прави изкуство - да оплетеш нещо също е изкуство - е умение, което ми вдъхва респект.

MianaNia, бързо оздравяване на детето!

velina_v, оздравя младежът, да. От тази седмица е на училище. Малко на кантар го пуснах, защото още кашляше от време на време, но при тази интензивна програма с тестове, контролни, класни и презентации не ми се искаше да пропуска повече. Искам вече да приключи този първи срок, че да се отдъхне малко.

Какво ще учи синът в университет и къде ще кандидатства са въпроси, обвити в плътна мъгла. Иска много неща, но докъде ще му стигнат силите не се знае. Държи ме на тръни във всеки един момент спрямо текущия си успех - в един ден шестица, в друг ден двойка - няма миг спокойствие. Та засега планове не мога да правя никакви, а той май и не се замисля.

БЛАГОДАРЯ на всички, които сте се отчели в моята анкета! Безценна ми е помощта ви! Revolving HeartsHeartpulseRevolving Hearts
Внасям яснота по повдигнатите въпроси:
Всички платформи, които могат да се използват за учебна цел, са обект на изследването. Teams, Zoom, Classroom, ucha.se, shkolo, Duolingo и т.н. и т.н. Всеки трябва да напише от собствения си опит с кои е работил и от кои е останал доволен. Така че не се безпокойте - грешни отговори няма как да сте дали.

# 467
  • Пловдив
Черпя ви виртуално!
Наборът става на 16 днес!
И не!-не е Наско!
Joy

Мислех да му изпратя този линк, но вижте какво пише за навършилите 16 -
https://pravatami.bg/3062
"...
-правото да припозная свое дете
..."
и се стреснах! Не му го пратих.

Честит празник и на имениците днес!

По въпроса за бъдещето!...Вметнах му, че искам да се запише от 10 клас в тази МОН-ската програма за
придобиване на професионлна квалификация "приложен програмист". Отсече "компютрите са вредни!"
Като цяло, ми харесва любопитството му, това, че иска знания от различни сфери, гледа централните емисии новини, гледа видеа за прехода - много му е любопитен периода 1989-... нататък. Лицата и действията им....
Иска ми се той да узрее и не натискам за нищо

# 468
  • София
JID,, да ти е жив и здрав младежът! Да следва с постоянство целите си, да върви уверено към тях, да е щастлив, обичан и уважаван! Kissing Heart

И, както казах, "...дано никога не се налага РУО да защитава правата му!" Joy

# 469
JiD, честит да ти е рожденика, много здраве щастие и късмет! Хубав празник!
Моята е от тези, които не знаят нито какво ще учи като профил, нито за в бъдеще. Казва, че не иска с математика и точни науки, но не иска и право или медицина, общо взето е още на мнение,има време.

# 470
  • Варна
JiD, да ти е здраво и много успешно момчето! Чак се стреснах като написа 16! Още свиквам, че щерката е на 15 вече Simple Smile Хубаво си решила да го запознаеш с правата му, а това с припознаването защо те плаши? Останала съм с впечатление, че е разумен младеж, едва ли ще ти спретне такава изненада.

Болните дано оздравяват вече и само новини за завърнали се в училище искам да чета Simple Smile

Кали, и аз попълвах и само за Дуолинго, Класруум и Уча.се се сетих, а можеше още. Ще пратя сега и на щерката да даде мнение. Успех ти желая!

Силанче, точно оня ден й обяснявах на дъщеря си, че "малко към космоса праща стрелите" с университетите, които оглежда. Така, че добре дошла в отбора на космонавтите Joy

# 471
  • България, София
JiD, честит да е младежът! Да бъде здрав и благословен, много обичан и щастлив, с лекота да постига целите си, да има верни приятели около себе си и да сбъдва мечтите си!

Девойката още няма ясна ориентация какво иска. Ту иска да се занимава с танци, ту с интериорно проектиране,. Почивните дни беше на пробни уроци по китара и пиано и евентуално обмисля още дали да се занимава редовно с един от двата инструмента. Но сме в сферата на изкуствата. Хич не я виждам с точни науки.
Така или иначе при нея 3 от профилните предмети са определени отнапред. Остава четвъртият, които към момента е неизвестен.

Кали, снощи девойката попълни анкетата. Тя писа за Уча се и Тиймс.

# 472
  • София
JiD, жив и здрав да е младежа. Да е много щастлив и само хубави неща да му се случват. Весел празник 🎉
Девойката въобще не е наясно какво иска да учи. От 3 клас си беше наумила, че ще става архитект. Откакто учи в МГ и се сблъска с програмирането се чуди, дали да не става програмист, защото тази професия е високо платена. Идеята й е, че един ден работата ще й е такава, че ще печели много пари и ще ходи на работа и ще става рано (това й е голям проблем), само когато тя реши 😁 Дано да се случи това, което желае.

# 473
JiD, да ти е здраво и много успешно момчето!
Да сбъдва мечтите си!

# 474
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и мен лесно ще познаеш с дуолинго и едулинк Simple Smile
успех, каквото и да си замислила

# 475
  • София
Златни сте, златни Gift HeartHugKissing Heart !

JiD, честит да е рожденикът! Жив и здрав да е и да постига мечтите си с лекота!
Стресна ме и мен цифрата 16, ама за сина има още много време дотам.
Линкът е много полезен, но и аз не бих го показала, особено с това "право да напусна училище", което се мъдри на първо място Scream

# 476
Почерпка от още един НеНаско! Да ми е жив и здрав и все така съдбата да си го обича!
JIDче - силни прегръдки, да ти е честит рожденика! Явно с теб имаме много общо, да отглеждаш козирог си е предизвикателство...

# 477
  • Пловдив
Йееее!!!
_re_ge,
Астрални близнаци!
Hug
А ти от години си ми симпатична
Heart
Нека ти е жив и здрав артистичния козирог! Нека да има успех в "разговорите" 🙄и не само в тях!

# 478
re-ge да ти е жив и здрав рожденика! Да продължат разговорите и не само😉

# 479
Много сладко как се намерихте, re_ge и Jid - да са ви здрави и успешни неНасковците!
Моят най-малък син е Козирог и казвам, че братята му са ми дадени, за да ме подготвят за него 🙄

Иначе дори не мисля да питам набора какво мисли да учи по-нататък - аз и сега проверявам фазите на луната, преди да го заговоря. Когато на мъж му вървят литературата и езиците, е доста сложно със специалностите. С големия му брат-физик, и малкия - музикант - е доста по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт