ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 419
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Не знам как се оправяте вие с вашите тийнейджъри, на мен ми е много трудно. Ама мнооого…Едва му виждам очите, не говори, не споделя, затваря се в стаята си, все е на телефона, разговори до полунощ,  на компютъра виси, учи до 01.00-02.00 всяка вечер. Като се върне от училище спи три часа и пак същото. Не се храни с нас, защото режимът му е тотално сбъркан и времето, което прекарваме заедно е супер малко. Да не кажа, че през седмицата никакво го няма. Опитвам се да компенсирам уикендите, организирам излизания, но той си има среда, има си планове, отсвирва ни. Предполагам е нормално, но всеки разговор приключва с някакъв скандал. И разбира се ние не го разбираме. Ние не знаем какво му е. А пък, ако случайно е забравил да яде пет часа, нещата са страшни. Не знам за него, но на мен ми иде да избягам на моменти:) Тресе го хормона, не се трае. Ето, тази вечер вилня на тема класната. Има някакъв си негов конфликт с нея. Сърдит й е. Обича немския, искаше да се яви на олимпиада, отказа се заради нея. Ядосан й е, че не ги готви достатъчно, другите класове докъде били стигнали, те били на самоподготовка…Тръгна на уроци. Сега се чуди дали иска да влиза в този Лайстунг клас, защото тя го води. Наистина обича немския, а е готов да се откаже. Не знам как да постъпя. Не иска съвети, вече не съм мамо, а майко. И всичко е “Оффф, майкооо”. Пия, не, че не пия, ама не помага🙂

# 556
  • Варна
Здравейте, момичета. Браво на младежите! Честито завършен първи срок. Нашият приключи срока с успех 5.57 с 4 5-ци: физика, философия, история и ИТ, 1 4- ка по НЕ и 9 6-ци по останалите предмети. Радвам се, че има 6 по математика за пръв път в МГ, но тази 4-ка по НЕ не ми харесва изобщо, ама толкова с  малкото му учене. Има от тази седмица гадже и постоянно е на телефона и си чати с нея. На масата също докато се храни си пишат, а това ме дразни много. Не чува като го помолим да остави телефона поне за 10-15 минути, докато се нахрани. Понякога се дразни и не дава да го пипна, а ако го питам нещо  с досада казва набързо 2-3 думи да ме разкара от стаята и продължава играта или чатенето. Ако е в настроение сам идва и си казва, каквото иска да сподели, без да го питаме. Нали ни е малкото дете в семейството и дълго време врънках мъжа ми за второ, та ми е слабост набора. Всеки ден все още успявам да си измоля да ми позволи да го целуна и прегърна. Понякога идва с досада, а друг път си личи, че и той иска да ме гушне. Не знам до кога ще се съгласява на майчини ласки и се радвам на всеки следващ ден, че може да се отдръпне за да е само за момичетата😂😂😂.
За излизане с нас не е на но линия и трябва предварително да се уговорим, за да е на наше разположение, ако ще ходим или ще ни идват гости.😂😂😂😂
Лека вечер!

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 09:26 от ysap

# 557
  • В центъра на моретата
Е, добре е, че поне казват, че имат гадже, че има вариант и изобщо да не споделят.

# 558
Първи срок завършен само с три петици (тази по математика е леко по милост, аз ако бях щях да му оставя 4 при шарените оценки).

# 559
Моят не успя да хване 4,50 за срока. Та вашите терзания за успех над 5,50 не ги разбирам Simple Smile Ама важното е да е жив и здрав, нали така Simple Smile Да се оправя. Аз не уча с него, сам се оправя, т.е. не учи, мързи го.
Ооо, аз терзания за успеха нямам!Даже много съм доволна, тази година очаквах много зле да е положението, тежък 9-ти клас, а си мислех, че 7-ми е труден. Странно ми е само как по леките предмети изкара по-слаби оценки от по-тежките. Но явно лекинко ги отсвирил, за да успее да навакса по трудните.
   Иначе с пубертета минаваме тънко за сега. От време на време има някакви проблясъци и нервни изблици, предпочита си стаята и компютъра пред нас, но като цяло е добре.

# 560
Не знам как се оправяте вие с вашите тийнейджъри, на мен ми е много трудно. Ама мнооого…Едва му виждам очите, не говори, не споделя, затваря се в стаята си, все е на телефона, разговори до полунощ,  на компютъра виси, учи до 01.00-02.00 всяка вечер. Като се върне от училище спи три часа и пак същото. Не се храни с нас, защото режимът му е тотално сбъркан и времето, което прекарваме заедно е супер малко. Да не кажа, че през седмицата никакво го няма. Опитвам се да компенсирам уикендите, организирам излизания, но той си има среда, има си планове, отсвирва ни. Предполагам е нормално, но всеки разговор приключва с някакъв скандал. И разбира се ние не го разбираме. Ние не знаем какво му е. А пък, ако случайно е забравил да яде пет часа, нещата са страшни. Не знам за него, но на мен ми иде да избягам на моменти:) Тресе го хормона, не се трае. Ето, тази вечер вилня на тема класната. Има някакъв си негов конфликт с нея. Сърдит й е. Обича немския, искаше да се яви на олимпиада, отказа се заради нея. Ядосан й е, че не ги готви достатъчно, другите класове докъде били стигнали, те били на самоподготовка…Тръгна на уроци. Сега се чуди дали иска да влиза в този Лайстунг клас, защото тя го води. Наистина обича немския, а е готов да се откаже. Не знам как да постъпя. Не иска съвети, вече не съм мамо, а майко. И всичко е “Оффф, майкооо”. Пия, не, че не пия, ама не помага🙂
Това все едно аз съм го писала. Само дето още не сме минали на "майко". Очаквам го...

# 561
  • София
А моят ми вика "мале" от 7. клас насам. SmileySmileySmiley  Звучало му много хубаво- хем е нежно и с уважение, хем показвало, че сам си взима решенията, като Ботев. Като му звънна пред приятели е "да, майко", а като е лигав или проси нещо " мамеее". Още ме прегръща, но малко настрани. А брат му, дето ще стане на 20, си ме прегръща като дете още. Simple Smile

# 562
  • Варна
Да не дърпам рогатия за опашката, но и у дома засега май пубертетът минава леко, затова съвети за преборване на проблеми не мога да дам. Още не сме минали на "майко" Simple Smile По-често се карат с баща й, че той като се запъне за нещо не знае кога да спре да дудне Rolling Eyes А пък и тя не си оставя магарето в калта! Затваря се отвреме-навреме в стаята си и кресва, ако се опиташ да влезеш, но все още се храним заедно (хоум офис сме с баща й, та можем) и устройствата са абсолютно забранени за всички на масата. Не ме притеснява, че иска да има лично пространство и предпочита компанията на връстници. Радва ме! Прави ми впечатление, че обикновено първоначално обявява, че няма да се появява като ни идват гости (без деца), но като дойдат изпълзява от стаята си и се присъединява към нас. Иска ми се да можех да надникна отнейде и по време на събиранията с приятелите й да видя как се държи, защото с нашите гости е много примерна и все си мисля, че това избухва някъде другаде Joy За споделянето е на принципа: "ако реша, когато реша и колкото реша", но и това ме устройва в повечето време.

Ysap, честито гадже Wink Да му влияе позитивно!
Иве, добре е, че пиеш Simple Smile А може да е време вече да се организираме за една Варненска среща? Да обсъдим, гаджета, пубертети, ръководството на МГ Simple Smile

Лельо Ог, много сладко това "мале" Blue Heart

# 563
С нетърпение чакам Варненска среща🙂

# 564
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лятото за да се метна и аз, нали? Simple Smile

две седмици пробни изпити, чакаме резултатите през следващата седмица и след това, отчитайи резултатите, ще има индивидуални планове и подготовка по пропуснато/забравено/неразбрано.

# 565
Набора ми вика или мамо, но по-често маме. Още идва да се сгуши в мен и да споделя. Лятото имаше гадже , но по Коледа се разделиха. Още му е тръпка и ми споделя как се чувства. Как си бил отделил от свободното време лятото само за нея, как я искал и т.н. Когато ходим на пазар ме държи под ръка Grin Мисля, че с пубертета за сега нямаме проблем.

# 566
  • София
Двайсет са оценките за срока, като част остават за годината.
Втория срок имат повече практика и там оценката ще е отделна.
Иначе младежът е доволен - ще взима стипендия.
Има две петици по БЕЛ и руски, една четворка по физическо.

Не кара тежък пубертет, което не значи че не се караме понякога.
В повечето случаи обаче е прав, с баща му сме по-незрелите.
Сърди се, като му се направи забележка и вероятно наистина трябва да се въздържаме за разни дреболии.

# 567
И у нас, засега поне, няма проблеми с пубертетски изблици. Не страни от нас, излизат винаги с нас, но то и при нас ситуацията не е естествена -  като е извън хабитата си, така да се каже Wink, ние с баща му и сестра му сме приятелската среда реално. Мисля, че страда, че няма приятели, но все се надявам като се приберем това да се промени. Не се сработиха с местната младеж, но и не го виня - колкото и да има сходни черти в общ план, са си различни - имат си свои вкусове, традиции, отношение към света, които са далеч от него. "Мамо" и "тати" сме си и си има и гушливи моменти. Слава богу, все така е любознателен и учи без да бъде подсещан, което не означава, че във всяка свободна секунда не е на телефона - сега поне играе шах онлайн, предимно, но не само...

# 568
  • София
А аз съм "мадре" Joy. Постоянно е с приятели, което ме радва, даже запознава нас с някои от тях. Напоследък, пу-пу, все по-често излиза от бърлогата си, за да е заедно с нас. Играят шах всички мъже дружно, единият е публика. Мен не ме влече - много се мълчи по време на игра Joy
Но почти всяка вечер си получавам "Лека нощ, мамо" и "Обичам ви", придружени с емотикона сърчице  - каквото и да е ставало през деня, мигновено се забравя от моя страна, много съм мека.

# 569
  • Варна
При нас има чести пубертетски изблици, но засега се търпи. Най-важното, което не трябва да закачаме, е свободата му. Като знам аз какъв бурен пубертет имах, гледам да съм търпелива с него и да не го дразня излишно. Но виж сестра му - тя ще ни разкаже играта. На 11 години е и отсега фучи и вика.
Относно храненето - в нас е закон да сядаме всички заедно. Дори и някой да не е гладен, сяда за компания и да разкаже нещо от деня. То иначе няма кога да се видим.
Днес най-сетне го оформиха по всичко и успя да стипендията. Много съм доволна и за 5цата по немски.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 06:06 от Лилла

Общи условия

Активация на акаунт