ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 367
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сторм, в аниметата всички така изглеждат. Не знам що са толкоз луди японците, но в повечето все са такива. Не се стряскай. Ако иска да гледа, да си е намерил истински, я колко безплатни канали и сайтове има.

# 76
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
още малко за палати и дворци, може ли?

1897г. - Строи се много и навсякъде - почти като сега. Wink
Строи се суецкият канал, европейския квартал в Кайро, операта... Всичко трябва да стане готово заедно с канала, та на откриването да бъде впечатлена цяла царска Европа, Азия и Америка.

Като ръководител на някакво средно ниво на строежа на канала е и Габриел Хабиби Сакакини. Информацията сочи, че е наследник на сирийско семейство, изпратен в Египет да работи и да се учи. Не ще да е било от бедните, защото Габриел Хабиби е от ръководителите, не от работниците, а и е бил държан под око от самия Кедив Исмаил - в наше време бихме го нарекли главен проектант на Суецкия канал.

а работата нещо не върви... На строежа има нашествие от мишки, плъхове.. Ядат храната, прегризват въжетата хапят и разболяват работниците...

Хабиби Сакакини решава проблема за седмица, с което си спечелва признание и уважение от най-високопоставените.
Как решава проблема? Свързва се с познати в Кайро и обещава да плати добри пари ако по най-бързия начин му изпратят улични котки от Кайро в Порт Саид.  Каква е била организацията в Кайро не се знае, но до дни транспортната компания докарала стотици гладни котки и проблема с мишките се разрешил. Сакакини продължил работата си по канала, но вече работил с инженерите. И когато се разбрало, че строежа на операта в Кайро е пред провал и чисто новата опера, написана специално за откриването, няма да има къде да бъде изпълнена, Кедив Исмаил лично го препоръчал като човек, който има пъргав ум и ще може да оправи проблема.
И той успял. Това, което чувал от италианските инженери, и което не е приложено за канала, той приложил за операта. Работа на три смени по осем часа, без прекъсване. Операта била построена навреме, Сакакини станал паша и му било дадено място да си направи дом - палата на барон Габриел Хабиби Сакакини паша. За барона по-късно. Сега малко снимки.
Дворецът се възстановява и не може да се влезе вътре. Но и само отвън да се види, пак е впечатляващ.

В петък не работят, не пречехме на никого и помолих да разгледаме. И да е имал нещо против да ни пусне, този сладур нямаше никакъв шанс срещу моя чар Wink

Такава мида, корал и момиче има на всеки ъгъл на сградата, само дрехите на момичето са различни.

Градинката около палата не е голяма, но има фонтани, шадравани, статуи..
Самия палат е стъпил на кръстопътя на осем улици.

Твърди се, че интериора е не по-малко впечатляващ, но него го виждам само на снимки в нета. С малко късмет, може и на живо някога.

# 77
  • София
Joy Joy определено корабите са му интересни на детето.

JoyJoyJoy По-скоро - платната на корабите Joy

Момичета, нямам никакво време да пиша, че с малкия сме в Храмът на обречените, 10-та серия /от училище/, опитвам се да ви чета редовно. Липсвате ми Kissing Heart

# 78
  • Варна
Добри, ставам твоя заклета фенка!😍
Dive, утре ММ ще ходи на родителска среща.😂😂😂😂😂😂 Синковеца не ща да ходя аз, че можело и нещо да се оплаче някой😂😂😂😂😂😂.От години са ми абсолютно безсмислени РС. Само общи приказки и винаги се споменава нещо от сорта: Класа е най-умния в училище, но дисциплината е най-зле от всички класове. Как пък все и на дъщерята, и на сина класовете във всяко училище и всяка година да са най-шумни.😂😂😂😂😂 Подозирам, че така говорят за всички класове.😂😂😂😂
Посоченото аниме не ми е било споменавано от синковеца. Той не гледа анимета. Вчера и днес подрънка на китарата и се оплака, че очаквал по-лесно да му било. Не успя да изсвири нещо от метъл баладите, които пробва - то и нямаше как, без да го е учил някой. Настрои си китарата от едно приложение на телефона. 😂😂😂😂 За капак си измисли мелодийка, която подрънка и му се получи доста добре.😂😍

# 79
  • България, София
Anitsa, бързо възстановяване на девойката Hug
Ще навакса. Важно е здравето. То е най - важно.

Добри, благодаря за припомнянето на монголската група. Много ми харесват. По едно време редовно ги слушах.
Anitsa, японски метъл на бях слушала досега. Благодарско! Обичам всякакви алтернативи Simple Smile

Девойката не гледа анимета, но е много запалена по "Калинката и черния котарак". Учудващо и сестра й проявява голям интерес.

При нас за родителска среща нищо не се е чуло.
Родителските срещи досега са били присъствени. Учителите минават по стаите. По някое време и класната, тъй като тя отговаря за много класове.
Надявам се скоро да има.

Добри, страхотен разказвач си Heart

Много се радвам и аз на деца, които имат желание и постоянство да се занимават с музикален инструмент.
Наборката нямам спомен да е искала настоятелно.
Кака й по едно време пиано искаше, по - скоро дядо й беше предложил да я запишем някъде, но ММ при идеята, че трябва да се купи инструмент, каза не.
Може би трябваше да бъда по - настоятелна, но минало  вече...
Аз в гимназията, малко по - голяма от наборите, реших да ходя на пиано. Имаше един център за работа с младежи в града и там имаше занимания по пиано и рисуване. Учителят ми тогава каза, че имало много хляб в мен, музикална съм била, но защо толкова късно съм се сетила. Аз си бях дърта магарица вече за старт за сериозни занимания Joy
Но пък много ми харесваше. Лошото е че нямахме пиано в къщи да се упражнявам, нямаше и шанс да ми купят.
Вече съм забравила и ноти и всичко

# 80
  • Пловдив
velina_v
никога не е късно!
Мой първи братовчед, голям чешит, като стана на 50 поиска сестра му и майка му да му купят общ подарък - цигулка!
А до този момент грам не беше споменавал за музикален иструмент.
Тръгна на някакви уроци при учител... за кратко. Сега, като им отидем на гости, вади я и посвирва нещичко с лъка назад-напред. Ние се радваме.... ей,такива!
Но, казва, че му е била мечта да си има цигулка и да пробва да свири.
Е, за твоята мечта- пианото - си трябва и доста място вкъщи, но ... може с някаква йоника да пробваш.
Hearts

# 81
  • България, София
JiD, знае ли човек.
Засега не се виждам в достатъчно време, но някой ден - кой знае Simple Smile

# 82
  • Варна
Добро утро Simple Smile Влизам да отчета РС от снощи. Като цяло съм с много положително впечатление от учителите, които преподават на дъщеря ми. Никой не се оплака от тях, не казаха и нищо персонално, но общо са доволни от децата. Очаквах да говорят за лоша дисциплина или нещо друго, но не, изненадаха ме приятно. Всички изглеждаха позитивни, усмихнати, приятни, приканиха ни да им пишем в Школо за индивидуални впечатления. Станах доживотен фен на учителката по физика (Ysap, не преподава на вашия клас, за съжаление). Като споделих впечатленията си с щерката, тя каза: "Ми да, всички учители са ни готини, ти какво очакваше?!" Да си призная, очаквах уморени, мрънкащи, оплакващи се женици, но видях тотално различна картина и съм изключително доволна Simple Smile Пожелавам на всички такива приятни емоции след РС!

# 83
  • Русе
Нащата РС ще бъде другата седмица. Ние ще ходим при учителите, няма те да идват при нас. Винаяги до сега към ходила почти при всички учители, но мисля, че вече няма смисъл да ходя. Познавам учителите от по-голямото ми дете още, виждам оценките в Школо, познавам си детето по-добре от тях, виждам, че вкъщи доста учи, сама идва да я изпитвам, което признавам си вече ми е доста трудно.

# 84
  • София
Хелоу, дарлингс!
Нахлувам с питане - има ли между нас адвокати?
Аз вече се консултирах, но се познаваме с дамата от години, знаем си и кътните зъби. Та ми е нужен обективен поглед.
Извинявам се за офф-а Kissing Heart

# 85
Хелоу, дарлингс!
Нахлувам с питане - има ли между нас адвокати?
Аз вече се консултирах, но се познаваме с дамата от години, знаем си и кътните зъби. Та ми е нужен обективен поглед.
Извинявам се за офф-а Kissing Heart
Сподели, но стига да не е наказателно право, че такова не работя.

# 86
  • София
storm, писах ти на лични.

# 87
storm, писах ти на лични.
Видях сега и отговорих. Днес цял ден се занимавам с образователни бисери и не съм влизала тук.

# 88
  • София
storm76, много ти благодаря Kissing Heart

# 89
  • Варна
Добро утро и честит ден на християнското семейство! Нашето не е от най-християнските, но все пак ще го отбележим с празнична вечеря и ще спазим традицията за невдигане на масата (тя ми е любима Joy).
Сигурна съм, че сте стискали палци на щерката за състезанието в събота, защото се представи съвсем прилично. Уж отидохме с цел да не е 0 и "програма максимум" от 2т, а тя изкара 6! И ако вярваше малко повече в себе си и беше преписала на белова почти до край решена още една задача, щеше да е в средата на класирането Simple Smile Много съм доволна, макар и малко да ме е яд, че не полага усилия и кара "на мускули". Дано сега се убеди, че има потенциал и ако положи малко труд, може да постига успехи. Сега се чудя дали да й търся учител, макар и онлайн, с който да поработи за състезателна математика, но ме спират многото й извъкнласни дейности и сърце не ми дава да й слагам още нещо в програмата. Макар, че така пък няма да има време за глупости, което си е чиста печалба както и да го погледнем Simple Smile
Предстои РД, иска да си организира с приятелките си Quiz night и сега е голямо ровене за завъртяни въпроси на най-различни теми. Ще докладвам как се е получило, но ми се струва интересна идея.

Общи условия

Активация на акаунт