ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 370
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Ехаа, Dive, браво на девойката! Дано това участие да й даде вяра, че може да се справи и е сред най- добрите.
В училище нямат ли школа по състезателна математика?
Обичайно школите са местата, където състезателите се подготвят за този тип задачи. При набора вместо школа е elective по състезателна математика, но няма голям интерес към нея. С годините остават все по- малко състезатели.
Скрит текст:
И аз да си похваля гарджето. Не набора, защото той е на различна вълна Wink.Не знам дали си спомняте, че миналата година ви разказвах за Малчо, който се справя добре с математиката, но му липсваше състезателен дух и вяра в себе си. По настояване на мъжа ми тази година го записахме на уроци при една учителка, където са много деца, но точно тя успя да изгради (събуди) хъса в него и резултатът е налице - един от първите три най- високи резултати в България на Черноризец Храбър (все още няма класиране), сребърен медал на Софийски математически турнир и златен медал на Математика без граници. Явно е много важно да попаднеш на точния човек, който да ти даде вяра и увереност.  

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 10:18 от silan

# 91
  • Варна
Браво на Малчо, Силанче! Супер се справя, това са големи успехи! Все така да е нахъсан за победи Simple Smile
Иначе да, имат школа, но тя негласно е за децата, които от 5 клас са в МГ. Другите са аутсайдери и на тях (особено на класа на щерката, в който няма нито едно "старо МГ") се полагат само часове за ИУЧ и се слагат учители, които не готвят състезателите. И да, резултатът й в никакъв случай не е впечатляващ, но предвид факта, че има повече или същите или с 1т по-малко от деца, които се готвят и ходят по състезания през целия си училищен живот, ми се вижда добре. Сега я надъхвам за Салабашев. Играя й по тънката струна, че ми е градски Wink Ама не кълве много, защото се пада точно в уикенда с рождения й ден, а тогава по традиция ни гостуват всички баби и дядовци. Ако съм един тийнейджър, моментално се записвам на състезание в това време, ама тя не ще Joy

# 92
  • София
Dive, поздравления за девойката! Справила се е блестящо Kissing Heart

silan, браво на твоя Малчо, страхотни постижения! Да продължава все така Kissing Heart

anitsa, радвам се, че всичко при девойката е завършило благополучно Kissing Heart

Успешна седмица, момичета Kissing Heart

# 93
Ееее, може ли такова нещо Sad. Децата, които са в МГ след 7 клас да не са втора ръка. Много се ядосвам на такива решения. Да, определено ако си бил в МГ в периода 5-7 клас, имаш различна опитност, особено в състезателната математика, но не означава, че имаш повече качества.
Dive, ако девойката няма достъп до школа, а има желание да се явява на състезания, определено ще й е необходима допълнителна помощ. Ако няма възможност в училище, бих се обърнала към учител по математика, но който има опит с този вид задачи.
На мен Иван Салабашев , Хитър Петър и ЧХ са ми любимите състезания и ако девойката се яви, ще стискаме палци🤗.

# 94
  • България, София
Dive, много се радвам за доброто представяне на девойката.
Така е най -сладко. Нямаш очаквания, пък то се получи добре. И определено показва, че има потенциал.
Дано реши да го развива.

Silan, поздравления и за твоя младеж. Впечатляващи резултати има.

Наборката ме извести за родителска среща на 29.11.2022г. Тръпна в очакване.

Хубава седмица за всички Hug

# 95
  • София
Silan, поздравления за Малчо! Много е важен точният учител! Навремето всички ми се чудеха, защо не съм записала големия в СМГ след 4 клас. Нямало деца, които са приети и се отказват! Е, как да няма, като най-добрият учител за него беше в "нашето" училище?! Като смени училището после и нещата тръгнаха назад.

Наборът днес има 2 теста. Каза да стискам палци. То с палци не става, освен ако не са неговите и не са стискали преди това химикала, но каквото - такова.

# 96
Браво на децата ви, Dive и silan! Да има много успехи и занапред малкият ви момък, silan.
Dive, тази идея за РД на девойката звучи интригуващо - ще чакам да споделиш и да го подхвърля на нашата бъдеща тийнка за следващите ѝ рождени дни.

# 97
Благодаря, момичета💕! Дано да запази ентусиазма и желанието, които има.
Aunt Ogg, и ние стискаме палци за тестовете😏. Наборът само от време на време споменава тестове. Явно не са му приоритет. Сега вълненията му са свързани със световното😁. Малчо е в общинско училище, което не е с математическа насоченост и по - скоро за него не е вариант да остане там след 4 клас.
Dive, ще се радвам да споделиш за quizzes Night. В заведение ли ще бъде, самостоятелно ли ще я организират?

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 14:30 от silan

# 98
  • София
Поздравления за децата на Dive и silan. Все така блестящо да се представят и да имате поводи за радост.
Девойката снощи ни изненада с предложение за последната седмица от учебната година, ще имат екскурзия до Италия и Швейцария. Обаче, местата са ограничени и почти запълнени, защото предложението било само за 8 клас. Има около десетина свободни, но желаещи от 9 клас много и драмата е дали ще успее да се запише и днес стискаме палци.

# 99
  • В центъра на моретата
И нашите ще имат нова екскурзия, през пролетната ваканция, този път до Италия - Рим, Флоренция, Венеция и още няколко места. Не иска да ходи, защото лятото ходихме семейно там.  А има и някакви притеснения  от пътуването с автобус, тъй като й ставаше лошо едно време като съм я пращала по пътувания. Тайните й надежди са, че ще организираме ние нещо Grinning

# 100
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при нас се организират екскурзии до Париж + дисниленд, Прага + Кутна Гора, Брюксел + Брюж и Синай.
той също предпочита да сме си тримата Simple Smile Simple Smile Simple Smile което ме радва.
знам, че няма да е за още дълго.
направил е списък къде иска да отидем.
изглежда смята, че ще живеем до 150 години. но и с това нямам проблем Wink

малко  материал за размисъл - съобщение от медицинското лице в училището

# 101
  • София
При нас не се чува за екскурзии. Подозирам, че и да имаше организирани такива, наборът нямаше да покаже ентусиазъм за включване.

Добри, лекинко обезпокоително е това съобщение, дано не плъзне наново нещо...

# 102
напротив - казват, че е сезонен грип, явявал се всяка година по това време. да се следят децата за симптоми и да се ограничават контактите при заболяване.
и статистика - 80% от заболелите са с него, останалите 20 се делят (не поравно) между Ковид, птичи грип... от болните, не от цялото население.

направо успокоително на фона на съобщението от българските новини: "грипът ще стане епидемия през декември..." и сводката за заразени и починали със (слава Богу вече не казват "от") ковид

# 103
  • София
Мен вече ме безпокоят всякакви такива предупреждения, било то и за сезонен грип, затова написах така Все се чудя дали не е намек за нещо по-сериозно, напълно изкрейзах Joy Но ще да е от конспиративната въртележка, на която неволно се качих тези дни Joy

# 104
тук дават указания, но не съм забелязала  да нагнетяват напрежение и да стресират хората.

и указанието да не се пие антибиотик ми харесва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт