ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 406
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
  • България, София
Ние покрай този Ковид така изтрещяхме, че вече новините за обичайните сезонни вируси не можем да приемаме нормално.
От написаното и аз не останах с впечатление, че се нагнетява напрежение.
Предупреждение за сезонен грип / вирус със стандартни мерки да се ограничи разпространението.

И като сме на тази тема, наборката си остана в къщи. Вчера отиде на училище, но след трети час ми звънна, да каже, че й се гади и се прибра.
Гърлото я боли, носът е запушен и има хрема, лимфните възли са леко подути, най - вече левия. Има и лека Т.
Сезонна история. След обяд на лекар за бележка. С тези правила за бележките ми е дошло до гуша.
Толкова необмислено ги въведоха, без да се държи сметка, че ако детето е втора смяна и още първи час му стане зле и си тръгне, а лекарката му е била до обяд, за деня няма да може да вземе бележка.

Иначе девойката се записа за екскурзия - Италия и Франция през пролетната ваканция.
Първа вноска сме платили. Започна обратното броене Simple Smile

# 106
...........
И като сме на тази тема, наборката си остана в къщи. Вчера отиде на училище, но след трети час ми звънна, да каже, че й се гади и се прибра.
Гърлото я боли, носът е запушен и има хрема, лимфните възли са леко подути, най - вече левия. Има и лека Т.
Сезонна история. След обяд на лекар за бележка. С тези правила за бележките ми е дошло до гуша.
Толкова необмислено ги въведоха, без да се държи сметка, че ако детето е втора смяна и още първи час му стане зле и си тръгне, а лекарката му е била до обяд, за деня няма да може да вземе бележка.

Иначе девойката се записа за екскурзия - Италия и Франция през пролетната ваканция.
Първа вноска сме платили. Започна обратното броене Simple Smile

Бързо да се оправя девойката! А, нови ли са правилата за бележките, че тази информация съм я пропуснала?
Ние така се разглезихме тук - бележка се изисква само, ако детето отсъства повече от три дни, иначе е достатъчно родител да се обади на класната.

# 107
О, Марини, това при вас е чудесно. Тук се иска бележка и ако ще един час да отсъства, ако не се представи е неизвинено отсъствие.
Велина, да се оправя детето бързо, а доколкото знам личния лекар може да даде бележка със един ден назад, след като е констатирал заболяването.
При щерката има доста болни, включително и учители, в смисъл ходят и си кашлят, ама не отсъстват. Не знам защо?

# 108
  • В центъра на моретата
Това с бележките от ЛЛ, ми е много досадно. Висиш пред кабинета, заедно с една камара кихащи, кашлящи и сополиви,  за да вземеш заветната бележка. Влизаш здрав, чакаш, чакаш... и тръгваш болен след толкова чакане. А отгоре на всичко, при нас, бележката трябва да се заверява и от лекаря, който е в гимназията, иначе класната не я приема Joy.  Това го разбрах наскоро от дъщеря ми и като я питах какво толкова й заверява, каза ми, че много обстойно я изчел и я попитал как е, накрая я разписал.  Joy

velina_v, бързо оздравяване на девойката!

# 109
  • България, София
Благодаря, момичета!

Марини, тези правила са вече от няколко години. Изгледи за някаква промяна май няма.
Не съм сигурна, че може да се издаде бележка за предходния ден.
За болничен лист е възможно със сигурност. Наредбата допуска такова изключение, но за бележка мисля, не е възможно.

# 110
  • На село (близо до Лондон)
Голям проблем са отсъствията от училище. В училището на набора гонят мин 98% присъствие.
Мин година имаше стачка на градския транспорт за три учебни дни. Той не може да стигне пеша, аз трябваше да закарам големия му брат, който имаше матури. Голям проблем и обаждания ми правиха училището!
Ако е болен, обаждам се да ги уведомя. След обяд те ми се обаждат да питат как е, утре ще е на училище. Реално ако изпусне уроци 2-3 дни няма да е голям проблем, но те имат държаните матури другия юни и много ги стягат децата от сега.

# 111
  • Пловдив
... много е "болно" времето.
Моят, подведен от слънцето по обяд е тръгнал по къс ръкав и сутчър. Пак.Confused
Изпокрих им късите панталони - защото до онзи ден със сестра му си ги търсиха и слагаха. Защото са втора смяна и излизат като не съм у нас.
А вечер зънзъникат в 19-20 часа като се прибират....

# 112
  • София
Моят, подведен от слънцето по обяд е тръгнал по къс ръкав и сутчър. Пак.Confused
Изпокрих им късите панталони - защото до онзи ден със сестра му си ги търсиха и слагаха. Защото са втора смяна и излизат като не съм у нас.
А вечер зънзъникат в 19-20 часа като се прибират....
И у нас е същото. Вчера в най-големия дъжд  и студ (3°C) и двамата с тънки якета и маратонки. Било още рано за зимните якета и за ботите.

# 113
Нашият лл е с много добра организация за бележките. Не се налага да се виси с болно дете само заради бележката. Така или иначе първи-втори ден от боледуването човек не знае накъде ще тръгне и в повечето случаи няма смисъл от ходене на лекар. Обикновено отивам да взема бележката, като ще тръгва на училище вече. Пише ги сестрата, която излиза на периоди, за да не се чака ненужно.
Наборката съм я наказала днес да ходи с шушляково яке (неин кошмар) вместо с палто, защото вчера в 18 още не се беше прибрала, а беше с едно пролетно палтенце. В 16.30 беше свършила и й бях казала да тръгва веднага заради дъжда.
Велина, бързо оздравяване на девойката!
Бележка може да се издаде назад. Не знам как става, но не веднъж нашата лл го е правила.

# 114
Потвърждавам, че може със задна дата - точно вчера взех такава от клиниката, където оперираха дъщеря ми на 9.11 и днес е на училище за първи ден, чинно заверена от сестрата и предадена на класната. Ръчно написана,  на онези зелените малки бланки. Иначе могат и от програмата да се вадят със задна дата - ЛЛ ни ги пуска от първия ден на отсъствието, но не ходя тогава, а чак като се оздравее. Но явно сме случили на разбрана администрация в училище.

# 115
  • София
И младежът днес отсъства, че имал лека температура и гърлобол. Ама, като ходиш само по тениска и мокро худи да играеш баскет/футбол/волейбол след часовете, нормално. За бележка - само звъннах на лл и ѝ казах да го има предвид

# 116
  • Пловдив
При нас с бележките процедурата е следната - звъня на ЛЛ, тя регистрира преглед и после ходим като можем или ако се наложи за реален преглед.
Моето ходи по принцип леко облечен, но отдавна подноси едно пухено яке (с емблеми Реал Мадрид). Че и шапка носи, защото е с някакви японски надписи, хареса я, а я взех ат уайкики за 6 лв. Не мога да се оплача.

# 117
Благодаря за разясненията за бележките - явно отново зависи от училищната администрация доколко строго ще се взисква още от първия час отсъствие да се представи бележка или ще може и на финала на боледуването. Да се надяваме, че колкото по-големи стават, толкова по-редки ще са срещите с ЛЛ!
Нашият момък пък обича да му е топличко и се облича, но само след като изрично му се каже.

# 118
  • Варна
Нашата РС беше във вторник и с продължителност 35 мин. Класната, която видяхме за първи път се чудеше какво да каже - доволна била от класа, но им липсвала лексика на децата. Влязоха още две госпожи - по география и биология (и двата предмета се изучават на немски). Едната се похвали как на контролното така била задала въпросите, че да ги затрудни максимално и да не разберат какво пита, защото не знаели думите на немски. Ако някой искал да попита конкретно за детето си, тя ще е на разположение в еди кой си кабинет, но предвид, че преподава на децата от по-малко от два месеца, още не им знае имената и едва ли ще може да каже кой знае какво. Rolling Eyes Другата госпожа започна с думите "Аз съм ... и преподавам биология. Децата успяха ли да ви се оплачат вече от мен? Какво споделят с вас?" Този срок щяло да им е много трудно, но ако си мислят, че втория срок ще е по-леко, да не се заблуждават. Странна РС беше като цяло.

Като знам за кои учители става въпрос (Симеонова и Коларова) тонът е обидно пренебрежителен.  И двете са с много добър нески и водят реално предметите на чужд език, а не 5 думи и едно заглавие на чужд език и после минаваме на български. Е да, оценките им са по-ниски, но това едва ли е повод за ехидни коментари.

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да не ви плаша, но нагоре става още по-зле Sad

това е извадка от указанията към дипломант. не е нещо лично, изпратено е на цялата група.

Цитат
...Не ни занимавайте какво е мотивирало избора на темата Ви. Това не е достатъчно интересно за Комисията.
...
...Спестете ни слайд с баналното „Благодаря за вниманието!“...

Общи условия

Активация на акаунт