ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 493
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Найк купувам аз доста на малкия заради широкия му крак. Идеални са му за бягане. Супер леки и удобни. Но модели до към 90 лв. От този тип:

Скрит текст:

Най-важно е човек да се чувства комфортно и удобно в обувките си.  Все пак доста време прекарваме в тях. Simple Smile

# 181
И аз имам късмет, че младежа ни не се вълнува от модни тенденции и носи това, което му се купи...Баща му повече напъва да му купува скъпи маркови обувки, но аз му удрям спирачки да не хвърля неразумни суми, защото кракът му май още не се е укротил. Аз се старая да пазаруваме тези стоки на промоционални цени. Дъщерята, обаче, компенсира с постоянни претенции за марки и мода...
...
Дайте идеи за коледни подаръци за момчетата, моля.
Нашият момък си поръча преносимо зарядно за телефон. Все още обмислям какъв да бъде елемента на изненада...

И, да са здрави и успешни отминалите рожденици! Flowers Four Leaf Clover

# 182
  • София
Моите също са привърженици на Найк, а модела е Air force one - чисто бели. Първо младежа се сдоби с такива, а после и девойката. Предполагам, че пролетта младежа ще иска нови, защото тези вече са се поизносили, понеже не ги събува. Имат по още няколко чифта на Найк, но тези са предпочитаните.
За коледен подарък, ще се въздържа да давам идеи, защото може някое любопитно оченце да надникне в темата, а аз съм лесно разпознаваема 😁
На Dive и младежа на иланг иланг, пожелавам здраве щастие и много късмет.

# 183
Ако искате се смейте, но моят си поиска това - коръбът Колосус от Втората световна

# 184
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
достаъчно трудно е да намеря големи (47-48), широки (5Е) и с висока предна част обувки, че да тръгна да им придирям на марката Sad
при последното ходене по софийските магазини успях да намеря два (2) чифта черни обувки с горните параметри, а овършахме всички обувни по пиротска, всички обувни по Екзарх Йосиф и още много в не знам колко мола.  Sad
мъка е! вЕрвайте ми.

# 185
Знам, мъжът ми носи 48 номер.

# 186
  • София
За Коледни подаръци, които при нас идват на шести - на наборът грамофонна плоча - албумът Bad  на Майкъл Джексън, на Малечка - палитра моливи и органайзер - планер, на ММ - пуловер (не коледен), за каката още нищо... В събота сме на банкет и ще има дядо Коледа за децата - на големите пуловери (не са изненада), на малката ръчно плетена мецанка. Това е. Ще си разменят подаръци най-малките в балета - всеки носи подарък и пускат в един чувал, после дядото раздава наред - на който каквото се падне! Каката се стяга за първия осми декември, наборът запразни - две съботи на гости с приспиване и тази сме на Боровец, кой като него - четворките и празниците валят...
Тази вечер сме по-добре с малката мискинка. В неделя повръща цяла нощ, снощи вдигна температура и днес за първи път от дни ми изглежда по-добре май - до тук шест днщ на АБ...

# 187
magi_sveta, много се радвам, че детето днес е по-добре...Хайде, нека от утре само тази тенденция да следва...И, ми стана интересно: а, на 25ти не си разменяте подаръци, така ли?
storm76, въобще не бих се смяла - нашият е луд на тема ВСВ, като енциклопедия е по темата (почти като с футбола) и ако го види нищо чудно да го пожелае...Той от няколко години иска най-обикновено ЛЕГО, нищо че бил голям вече, та може да му взема някакво да се радва детенцето мъничко...LaughingLaughingLaughing

# 188
  • София
Благодаря много, marini. Надявам се.
Ами да, не си разменяме подаръци на 25-ти. Като бяха по-малки децата се натрупваха много подаръци (и получени по пощата също) - всичко се слага за шести. Ако ходим по гости, идват ни гости или има закъсняла поща - под елхата отиват на 25 декември и на 1 януари. Ако няма закъснели - няма.
Като дете се събирахме цялото семейство у дома на Бъдни вечер, никога никой не е чакал подаръци на другия ден. Сега ни е много разпилян рода, не се събират нашите с ММ родителите и като цяло празниците много ме напрягат. Ако мога избягвам всички. На четвърти меся питка за здраве, на пети правим елхата и украсяваме всичко и каним св. Николай да ни посети на шести, тогава правим риба и очакваме подаръци (не през нощта, а след вечеря). На Бъдни вечер си е постната традиция и на Коледа ходим на църква и обичам да забегнем нанякъде да се разходим и почерпим (в последните години преди ковид - в сръбско - при тях не е Коледа по същото време и човек спокойно си се размотава насам-натам без консуматорска суета). И ако всичко върви по нашия план след 26-ти и роднини мога да изтърпя... Wink

# 189
Е, да...Като бяхме деца нямаше такова чудо като Коледа...Дядо Мраз беше нашия човек. Тук също празнуват Рождеството на 07.01., но ние си караме по нашите традиции...Само децата намазват ваканция поне до 09.01. Но пък лудницата по магазини и ресторанти си важи с пълна сила.

# 190
magi_sveta, много се радвам, че детето днес е по-добре...Хайде, нека от утре само тази тенденция да следва...И, ми стана интересно: а, на 25ти не си разменяте подаръци, така ли?
storm76, въобще не бих се смяла - нашият е луд на тема ВСВ, като енциклопедия е по темата (почти като с футбола) и ако го види нищо чудно да го пожелае...Той от няколко години иска най-обикновено ЛЕГО, нищо че бил голям вече, та може да му взема някакво да се радва детенцето мъничко...LaughingLaughingLaughing
Я попитай твоя набор за някаква КНИГА за ВСВ. И днес бях в книжарницата, но мисля, че няма нещо подходящо за подрастващи.
Искам моят да чете, но нещо, което му е интересно, а това би му било.

# 191
storm76, попитах...Wink Тази, която най му допада и чете с удоволствие втори том сега, е поредицата на У. Чърчил "Втората световна война - мемоари". Преди това чете една на швейцарски автор - Базил Лидъл Харт, "История на Втората световна война", но не я дочете, защото е по-подробна откъм цифри и описания на военна техника, което му е "дошло в повече" (виждам, че я има в Читанка, може да я видиш).
П.С. Знам, че каза, че искаш да чете, но да допълня, че нашия момък гледа много филми по NG, History Channel и един ю-тюбър OverSimplified, който по забавен и същевременно точен начин покрива исторически събития и факти - препоръчва го за набори, които не ги влече много историята, но все пак трябва да придобият познания по разни теми.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 23:09 от marini

# 192
Иън Кершоу има хубави книги за ВСВ, но не знам на български има ли ги всички. Биографията на Хитлер я има в съкратен вариант. Другата е To The Hell And Back.

# 193
Storm76,  напълно те разбирам - моят сглобява самолети и хеликоптери, има инста профил за това и се вре в разни онлайн канали и състезания. Сам си търси бои, грундове, постоянно ми отмъква неща от кухнята. Мен ме устройва като хоби, тъй като и на мен помага в друг мой творчески сектор 😄

Менса са правили тестове при нас в неделя. Някой минавал през това - кога чакаме някакъв отговор и какво следва?

# 194
  • София
Момичета, здравейте отново. Да се завърна във вашата компания след дълго отсъствие. Трудно намирам време за всичко, искам да правя по 100 неща едновременно и не успявам. Но ще се опитам да ви следя и да се включвам от време на време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт