ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 453
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Да са здрави, щастливи и успешни днешните рожденици на  re_ge и JiD. Аз съмнения в постигането на целаните цели от козирозите нямам, това е най-целеустремената зодия, която познавам. Весел празник!

И аз съм с утрешен рожденик, козирог - сестрата на набора. Която от сигурен водолей, реши да се роди 4 седмици по-рано и да е упорит козирог Simple Smile

Чета ви за университетите и направо се срамувам. Моят хал хабер и няма какво иска да профилира, камо ли да учи след това. Аз едвам го бутам за училище сега, не мога да си представя, че това дете (вече почти 180 см високо, но с акъл на 7 годишен) някога ще пожелае да учи в университет. Моята мечта да учи в Нидерландия бавно загасна и летвата е вече ниско поставена.

# 481
Реге, честит да е и твоя рожденик, много здраве и творчески успехи на талантливото ти момче.
При нас няма много до 16, хей къде е март.

# 482
  • София
re_ge, честито да е и твоето талантливо момче! Нека вдъхновението му да твори красота никога да не спира!
Gift HeartBirthdayBalloonGiftTada

Попадна ми случайно нещичко за Ивайло и реших да споделя, дано Рали няма нищо против:
Скрит текст:
Младият и много обещаващ талант Ивайло Василев, лауреат на повече от 30 престижни награди, дни преди концерта му със Софийската филхармония - очаквайте в предаването "Анфас", ТВ1
Събота, 21 януари, 20.30 ч.

# 483
Честити рожденици, re_ge и JiD, нека да са здрави и целеустремено да следват мечтите си, а те това го могат❤! Ех, sweet sixteen, ако можехме отново да преживеем някои от силните емоции на възрастта,….😊

Освен много талантлив, Ивайло е много красиво момче. С цялата си душа се радвам на талантливите и успели деца❤.

# 484
  • София
_ re_ge, да ти е жив и здрав разговорливият младеж! Да жъне успехи наред - и сред девойките, и в професионален план! Но най-вече да е здрав и щастлив Kissing Heart

# 485
Живи и здрави да са рождениците! Да мечтаят смело и да сбъдват мечтите си с лекота!
Като гледам, вече празнувате 16-и рожден ден, а моята девойка още е на 14. Успокоявам се, че заради това е толкова неориентирана. За университети дори не й се помисля. Знае само с какво не иска да се занимава - всичко свързано с математика, физика и химия. Надеждите ми да учи фармация бавно се изпаряват.

# 486
Честити да са рождениците! Много здраве и успехи им желая.

Като си говорим за кариера - ами мечтата на моя е да става военен, по скоро да прави някакви стратегически програми и прочие. Майка му отсече - абсурд, на война не го пращам. Втората идея е следовател.

Като сме на тема висше. Вчера бях на родителска среща. Та там се оформи общо мнение, че единствено дипломата от втори етап (11 и 12 клас) е важна, а дипломата от ООП (9, 10 и 11 клас) може да "отивала в коша".  Всъщност така ли е?
Защото доколкото аз съм чела, ако нямаш оценка по профилиращ предмет от 11 и 12 клас, при кандидатстване се взема тази от ООП. Пример - ученик в паралелка с химия и биология изведнъж след завършването си се сеща, че иска да става правист, но неговата история е приключила в 10 клас с оценка по история в дипломата от първи етап на гимназиалното образование.
Останах с впечатлението и че някои въобще, ама въобще не са ориентирани какво се иска от децата на ДЗИ, особено по български. И макар и на мен да ми е чудно,  че същинската подготовка за ДЗИ започва в 12 клас - за това съм питала трима вече частни учители в София. Единият категорично отказа да приема ученици в 11 клас за ДЗИ.

# 487
  • Варна
JID, re_ge, Catty, да са ви живи, здрави, обичани, щастливи и успешни порасналите ви младежи.💕. И нашият скоро ще става на 16 на 31.1😂. Не му е увряла главата за това какво или къде иска да учи - вятър го вее на бял кон.😂😂😂😂😂. Искаше да става програмист, но вече нищо и за тази тема не отваря, а му се отдава да пише кодове.😂😂😂😂Ходи на школа в събота по информатика и уж е най-добрия. Пише си някакви кодчета на C#. като единия код беш нещо от сорта 230 реда.😂😂😂😂😂 и даже работеше вярно.

# 488
  • Варна
Реге, да ти е жив и здрав младежът! Да развихри таланта си и да се прочуе!

Кали, благодаря за споделеното. Ивайло наистина е разкошен млад мъж вече.

Инверно, ами да, на 14 не е нормално да се мисли за университет. Simple Smile

Ysap, къде ходи на школа твоето момче? И нашата ходи в събота, но на С++ (щото шарпа го учели в училище и нямало смисъл, моля ти се!), но може да са се засичали и да се познават вече Simple Smile А за професията - никак не разчитам, че това, което говори/планува сега, ще се случи точно тъй. На нейните години не бях и чувала за професия, подобна на сегашната ми, така че тия сметки са без кръчмаря Wink Самият факт, че не мечтае да стане инфлуенсър засега ми е достатъчен Joy

# 489
  • България, София
re_ge, честит да е и твоят рожденик! Да бъде здрав и благословен,  много обичан и щастлив, успехите в разговорите и творческите такива да се множат и да се сбъдват мечтите му Hug

Много, много се радвам на прекрасното и талантливо момче на Рали.
Все така да смайва с талант и чар!

Уж вече едно от дЯцата изкласи, а не мога да кажа, че ми е по - лесно с наборката на тема средно образование и решения на МОН. Срам, не срам така е. То децата са си много различни. Каката везни с асцендент козирог, който много от рано оказва влияние по отношение на целеустременост.
Малката трябваше да е везна, но една седмица се ослушваше, докато стане сигурен скорпион + асцендент водолей.
Артистична натура, изобщо не е състезателен тип, далеч от всякакви точни и природни науки.
Изобщо още няма идея за университети. По едно време искаше НАТФИЗ - анимация или фотография. Но толкова време има до завършване. Кой знае какво ще й хрумне.

Тити, никак не е лошо на мъж да се отдават езици и литература. Не всички мъже трябва да са инженери Simple Smile
Има поле за изява като юрист, стига да го влече. Или преводач.
Само да са ни живи и здрави, вярвам, че всяко дете ще си намери пътя Simple Smile

# 490
  • В центъра на моретата
JID, _re_ge, catty m, да са честито пораснали деца! Да са здрави, успешни, мечтаещи и постигащи целите си!

Защото доколкото аз съм чела, ако нямаш оценка по профилиращ предмет от 11 и 12 клас, при кандидатстване се взема тази от ООП. Пример - ученик в паралелка с химия и биология изведнъж след завършването си се сеща, че иска да става правист, но неговата история е приключила в 10 клас с оценка по история в дипломата от първи етап на гимназиалното образование.

Не знам дали е така. Може би трябва да се включат родители на по-големи деца. Както и за обучение в чужбина, оценки от диплома от 12 кл. ли се вземат или може и от ООП до 10 кл..
Ако детето е съвсем наясно (има и такива деца) какво иска да прави като завърши гимназия е лесно. Но такива като моята дъщеря, която изобщо не е наясно какво иска, а знае какво не иска (и това е да не й е особено трудно Joy)..... До вчера ми говореше как иска медицина. Вече не иска. Сега е на тема ИТ, ходи на C#, харесва й, но математиката е тотален препъни камък. Иначе езиците й вървят като по вода.  За днес се е регистрирала за виртуални отворени врати за университети в Италия, та да видим какво ще разбере.

# 491
  • София
JID, re_ge, Catty m, да са ви много здрави, усмихнати и успяващи хубавите деца! Flowers HibiscusBirthdaySparkling Heart
И аз за козирозите нямам никакви съмнения, че ще успеят да постигнат това, което искат. Нищо не може да им се опре, щом са го решили. Relaxed
Аз пък отскоро имам някакви съмнение дали този надут балон с високоплатени програмисти и преводачи няма да се спука в един момент?!  Най-лошото е, че повечето деца вече не искат да работят нищо с ръцете си. Никой няма желание да произвежда нещо...

# 492
re_ge и JiD, честити да рождениците!Да са живи и здрави най-важно, иначе с тази зодия няма как да не са целеустремени и да постигнат всичко, което пожелаят!От личен опит го казвам, а и като майка на една малка Коза, която реши ли нещо нищо не може да я спре!
Само леко подпитвам от време на време набора има ли някакъв проблясък къде и какво иска да учи, но дотам. За профилите в 11 и 12 клас си говорим, категорично отхвърли биология, химия и физика. Остана математиката и географията, но ще видим има още година време на помисли. Опитвам се да не се бъркам, да решава сам каквото му е на сърцето.
В тоя ред на мисли да ви питам почнаха ли да ги оформят наборите вече?При нас днес цъфна първата срочна.

# 493
JiD, _re_ge, catty_M, да са ви здрави и упорити като истински козлета порасналите деца! Късмет!

JiD, направо невероятни права имат тези 16-годишни - за някои от тях дори не съм подозирала. Ще помисля дали да му ги сведа до знанието след 3 месеца...Wink
Нашият момък също е от групата на неориентираните - през толкова идеи мина през последните година-две, че предполагам като се приберем и се аклиматизира в родната реалност, ще започнат да му се избистрят идеи. С неговото влечение към история и езици не виждам много практични професии...Имаше и идеи за фармацевтика, но не знам дали още важат...Ще видим  - след няколко месеца се надявам да има повече яснота. Едно е сигурно, обаче - информатика и програмиране не го влекат и нииищо не разбира.

# 494
  • София
Аз пък отскоро имам някакви съмнение дали този надут балон с високоплатени програмисти и преводачи няма да се спука в един момент?!  Най-лошото е, че повечето деца вече не искат да работят нищо с ръцете си. Никой няма желание да произвежда нещо...
Не съм на същото мнение. Тенденцията от години е технологиите да се развиват все повече и повече. Глад за програмисти е имало и ще продължава да има, тъй като това е професия, от която зависи буквално всяка сфера от живота ни. С преводачите е същото; вярно, че АЕ е must за всички, но има още десетки езици, които са да кажем "оборотни" и търсенето на владеещи ги хора е постоянно. И в контекста на технологиите, с ръцете си останаха да работят само хората в сферата на изящните и приложните изкуства, и някои занаяти, макар че последните също отстъпват лека полека пред технологиите. Всяко производство и стопанство е технологично обезпечено и никой не работи на ръка. За пример ще дам "Тютюн" на Димитър Димов, публикувана още през 1951г., какво остава да говорим за 21 век.
Струва ми се съвсем нормално нашите деца, живеещи в такова технологично време, да имат интереси към съвременните професии.

Общи условия

Активация на акаунт