ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 454
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Честити да са всички минали рожденици! Здрави, щастливи и успешни да бъдат! HugHugHug
Мен такъв работен ангажимент ме е засмукал от известно вземе, че глава не мога да вдигна. Но си казах, че този уикенд вече ще почивам.
Наборът за профили идея няма още. Тоест - не е решил какво.

# 526
Здравейте и от мен, момичета! Отдавна не съм писала и чела, малко се бях позагубила, но ей ме на пак:)
При моите две момчета нещата вървят с пълна пара. С големият /в 9кл в 1ЕГ/ ситуацията е учене, хормони, нерви, училищни драми…за вас не знам, ама аз не мога да се оправя с тийнейджъра в него. Все сме на нож. За всичко. Все не го разбирам, не го обичам, не го подкрепям. В къщи не пипва почти нищо, не спортува, единствено от време на време излиза с приятели и кара колело като го стегне шапката. Стаята му е забранена за всички територия. Отскоро си намерих жена, която да идва да чисти веднъж в седмицата-да не влизала там, защото всичко му премествала и не можел да си намери нещата. Жената нали се сещате, че не пренарежда, а само чисти и като има по земята учебници, листи и тем подобни неща ги слага на бюрото или шкафа един върху друг. Ама не-творческия хаос е важен. Той щял да си я чисти стаята. Това всичко не се казва обаче със спокоен тон, а с мутиращ фалцет:) Пълна лудница! С оценките иначе е супер, само по ФВС ще има пет, но с комуникацията не знам какво ще правя. Мисля да посетя психолог за малко насоки как да вкарам Ом като почне да изригва тестостерона. Очертава се бая тегав пубертет.
Малкото от тази година е в 5кл в МГ, но с него засега нещата са спокойни. Е, товарят ги, много ги товарят, ама сколасва. Това, което най-много ме радва е, че си намери веднага среда, създаде приятелства и се чувства прекрасно. Аз към МГ имам забележки, но ще видим как ще се развият нещата.
Сега се боря с МОН-сложили са областния кръг на географията и финансовата грамотност в един ден-18.02 и е почти невъзможно дете да се яви и на двете-едното почва в 09.00 и е два часа, другото в 11.00 и е три часа. Ама са и на различни места. Звънях в РУО-да си изберяло детето, те били доброволни, нямало какво да се направи, учителите били много заети и нямало кога да ги направят. Това не е вярно, защото има свободни съботи, но явно няма желание. В същото време, за да ти отпускат еднократна стипендия от общината се иска да си в първата тройка на финалния кръг на поне 3 състезания под егидата на МОН. То не, че е някаква сума, ама за моя син е голям стимул. Та с още една майка се борим със системата, да видим:)
Желая ви прекрасна седмица, момичета! Ще ви следя вече🙂

# 527
  • София
Големият концерт на Ивайло Василев в зала България е утре, от 19.00
Залата е продадена над 60%. Пожелавам да стане 100!
https://www.eventim.bg/bg/bileti/mocart-s-ivaylo-vasilev-i-kalin … /performance.html
Подсещам, ако някой има желание.

# 528
За съжаление не можахме да отидем на концерта, още покашляме по-малко и съм свела до минимум излизанията.
Как приключва срока при вас? Моята девойка с две петици, горе долу добре при положение, че с разказвателните натоварването беше голямо, а в 7 клас тези предмети - недоучени. Ако стипендията е над 5,80, пак ще взима.
Много ми се искаше да дадат малко повече ваканция, поне понеделник и вторник да ги включат към междусрочната, но не се очертава. Между другото няма хлабаво при детето, казали са, че тези дни ще изпитват, ще правят тестове, а оценките ще нанасят за втория срок.
И една добра новина, приели са безплатни учебници до 12 клас, но май от 2024г.

# 529
  • София
Да, от 2024 са приели да бъдат безплатни учебниците:
https://news.bg/education/okonchatelno-bezplatni-uchebnitsi-do-12-klas.html

Моята госпожица по някои предмети все още не е оформена. Очертава се успех около 5.70. Ако е толкова, втория срок ще се размине със стипендията, но каквото такова, здраве да е.

Сливане на последните учебни дни с ваканцията няма да има, за съжаление на децата:
https://news.bg/education/slivane-na-zimna-vakantsiya-s-gripna-v … nyama-da-ima.html

# 530
  • София
И моята девойка е с две петици. Аз съм много доволна от детето. Положи доста усилия.

# 531
Още чакам оформяне от Школо - тръпна в очекване за математиката, че се оля на класното.

# 532
  • на Мелмак
И аз съм доволна от наборката, ще взима стипендия за отличен успех, въпреки 4 по география Grinning

# 533
  • Варна
Добро утро Simple Smile И честит край на първи срок! Радвам се най-вече, че свърши и съм благодарна, че беше лежерен и ненапрягащ Simple Smile От 18 оценки три са петици - по физиките и по история. Доволна съм много предвид всички странични занимания на щерката, съвсем добре се е справила. И сега заслужено ще мързелува цяяяяял уикенд Simple Smile Чакам с нетърпение втората смяна да си поспивам и аз!

# 534
  • София
Нашата наборка пък ще е първа смяна, а малкия втора. Няма спане до късно. 😀

# 535
И при щерката ще са първа смяна и най-гадното е, че сега този срок първа смяна осмите класове започваха в 8,20, а нашите като минат първа смяна ще са от 7.30. Защо не мога да си обясня. Много по-нормален час е 8.20.

# 536
Моят мозък не функционира нормално в 7.30, незнам как го искат от децата.

# 537
  • София
Навремето наборът ми бе изпратил някакво проучване, че мозъкът започвал да функционира нормално след 9 часА. Пък те ги били карали да ходят на училище в 7.30, че и контролни им давали първите часове Joy
И ние в отбора на първосменниците.

# 538
Бебчо какво става с малките? Преместихте ли ги?
Набора почват от 8 .00 часове и свършва в 14.30. Доволна съм от успеха за срока, хвана стипендия.

# 539
  • София
И при щерката ще са първа смяна и най-гадното е, че сега този срок първа смяна осмите класове започваха в 8,20, а нашите като минат първа смяна ще са от 7.30. Защо не мога да си обясня. Много по-нормален час е 8.20.
Защото само 8 клас учеха първа смяна и те бяха с разписанието на 112 училище.
У нас и двамата са първа смяна и сутрин за банята купона ще е голям 😁

Общи условия

Активация на акаунт