ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 426
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • София
сЪпромат имахме и ние Wink = съпротивление на материалите, Simple Smile но не е специалност Simple Smile Simple Smile

Хахахаха, извинявай - честно казано на първи опит написах нещо като сармат...

marini, и историята е интересна, и правото... Честно казано и историята на правото е доста интересна. Може и нещо такова да му пробуташ за четене...

storm76, във военното дело... рядко, ако не никога, е войска А срещу войска Б. Така е само за.. не знам, да речем майор на бойното поле. Всъщност шахът е много по-близко до това схематично представяне от войната... А иначе интересът към военната история е нормален и... как да кажа, правилен за момче на тяхната възраст.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 10:09 от katiABV

# 511
  • София
Не помня вече в коя тема точно някой хвалеше добър офталмолог. Ако можете да препоръчате за наборката, че изведнъж нещо започна да не вижда добре надалече.
Стоянова от Токуда, Стойкова от Правителствена, Константинов от Ден. Оскар от МА - доста клиенти са много доволни, но по мое скромно мнение е прехвален (да не коментирам колко време предварително трябва да запазваш час). Росица Лолова има частна практика - чуден детски офталмолог, но като че ли за по-малки деца. Задължително търси ДЕТСКИ офталмолог, че има разлики в определянето на рефракция при деца/тийнове и възрастни, че стават сериозни грешки.

# 512
Аз следях дъщеря ми при д-р Оскар дълги години, но след ковида вече е много трудно да се запише час. Моя позната оперира наскоро запушено слъзно каналче на бебето си при него и ги беше попретупал.
Водих наборката в Ресбиомед и не съм особено доволна.
Молив, благодаря за коментара за детския офталмолог. Мислех да я водя следващия път при такъв за възрастни, защото след д-р Оскар не намирам подходящ лекар.

Не успях да коментирам всичко, което сте писали.
Ивайло буди огромно възхищение у мен! Много труд с музиката и нивото по немски ме впечатли, и блестящо представяне на НВО помня!

Да са живи и здрави рождениците, които празнуваха наскоро!

Наборката няма никаква представа какво ще учи. На сърце са й някакви отвлечени специалности за животни, екология и т.н.
Успехът от дипломата мисля, че за Щатите е нужен още от 8-9 клас.

# 513
....
marini, може ли линк към книгата за военното дело?

storm76, сега я намирам само тук, а мисля че ние от Озон я поръчвахме преди време...

marini, и историята е интересна, и правото... Честно казано и историята на правото е доста интересна. Може и нещо такова да му пробуташ за четене...
katiABV, родителите ми са юристи и стига да прояви интерес има препълнена библиотека с всякаква литература, свързана с право.

И, все забравям да напиша колко ме радва талантливото момче Ивайло! Ще следим с нетърпение предстоящите му успехи!

# 514
МЦ Фокус, ако имате възможност при д-р Лукан Мишев, преглежда всеки понеделник с часове, иначе д-р Янита Цанкова пак там - при нея може и с направление, последно записах при нея през Супердок.
Не помня вече в коя тема точно някой хвалеше добър офталмолог. Ако можете да препоръчате за наборката, че изведнъж нещо започна да не вижда добре надалече.
+1 Есента ги водих при д-р Цанкова, много съм доволна от прегледа!Бяхме с направление, много подробно ги прегледа!Също записах часовете през Супердок.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 13:31 от Бобец

# 515
  • София
А за възрастен човек кой от двамата препоръчвате? Че е май е добре и аз да се прегледам заедно с нея.

# 516
Доколкото знам докторът се занимава основно с операции и при него е много трудно да се запише час. Забравих да кажа, че заедно с децата и аз се преглеждах при д-р Цанкова. Бях записала три поредни часа по здравна каса.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 13:41 от Бобец

# 517
  • София
Много благодаря на всички за отзивите! Revolving Hearts

# 518
Момичета, моля помагайте. Трябва ми препоръка за учител по математика за 6 клас, по възможност, който преподава или индивидуални уроци, или в малки групи, с оглед подготовка за НВО 😊. Девойката не е състезател и учител, който се занимава с такива, не е точният😉.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 06:57 от silan

# 519
  • София
Много благодаря на всички за хубавите думи, момичета!
Аз всъщност влязох да видя развитието със сагата на Бебчо и децата. Ще свикнат, Бебчо, а и страданието е част от порастването.

Дъждец, по немски е на А2, далече е още от знаене, евентуално ще търсим майсторски класове с немско-говорящи догодина, защото това му помогна най-много за английския (като резултат говори доста добре, с писането има проблеми и с тестовете)

Кали, нямам против да споделяш, разбира се. И на мен ми е интересно какво се е получило от този разговор, 1 час е предаването. Та чакам и аз Анфас по ТВ1 утре вечерта в 20:30 Simple Smile
Скрит текст:
При нас реално анонимност няма и сме свикнали, а и публичността във всякакъв вид е част от нещата (вкл. и негативна, и с това свикнахме да не обръщаме внимание. През 2018 в Русия, когато спечели втория си конкурс там, който е много известен и реномиран, такъв хейт отнесе из руските музикални форуми, освен това какви ли не небивалици прочетох за произхода и обуобучението му, че вече няма какво да ме изненада. Е, тогава вдигнах кръвното, буквално, но вече спрях да се вълнувам, дори на концерт си слушам като публика, най-много да снимам).

За университети, при набора е ясно, хаха. Но големият ми син мина през математика и химия, накрая се спря на физика и си изясни, че иска да се занимава с наука и преподавателска дейност. В 11 клас беше финалното решение да не е химия, а физика.
Сега е 2 курс, учи в ЕТН в Цюрих, е много се учи там... вече са 60% от приетите първоначално, изпитите са зверски трудни (такива, че никой да не може да реши всички задачи, оценките се правят по нормално разпределение след проверка на всички). Но му харесва. Та има време да се изяснят със себе си и да изберат. Профилите нямат значение и в Швейцария - там първия семестър има т.нар. изравнителни курсове, точно заради профилите (от СМГ са в най-високия за математика, ИТ, физика и химия, т.е. нямат нужда да ги посещават).

Добавям:
silan, големият ми син и негови съученици дават уроци. Нашият работи онлайн с българчета, по разбирами причини, а и вече има една седмокласничка + ще бъде отново помощник-асистент в университета, та няма възможност, но може да препоръча, ако не ви притеснява възрастта. Звучи малко като взаимо-спомагателна метода, но имат много хубави резултати Simple Smile Ако сте в София, може и присъствено, предполагам.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 19:10 от rally

# 520
Рали
Силни прегръдки, не мога да си представя какво сте преживели. За съжаление Интернет съвремието и анонимната агресивност са ужасни за всички хора, не само за хората в сферата на изкуствата. Когато един творец е творец и е стойностен като Ивайло, всичко лошо ще се плъзга по него като вода по зелка, тази грубост няма  може да го докосне защото той е над нея и винаги ще бъде...

# 521
  • София

katiABV, родителите ми са юристи и стига да прояви интерес има препълнена библиотека с всякаква литература, свързана с право.

Аз по-скоро си мислех за нещо по-леко... Тип научно-популярно, не знам как би се казвал този стил, ако се отнесе до правото, надявам се да се разбира за какво говоря... Впрочем, може да опиташ и мемоарите на Чърчил. Признавам, не съм ги чела, но все пак е получил Нобелова награда за литература (и) за тях, сигурно са добре написани...

rally, съжалявам за преживяванията...

# 522
Скрит текст:

Аз по-скоро си мислех за нещо по-леко... Тип научно-популярно, не знам как би се казвал този стил, ако се отнесе до правото, надявам се да се разбира за какво говоря... Впрочем, може да опиташ и мемоарите на Чърчил. Признавам, не съм ги чела, но все пак е получил Нобелова награда за литература (и) за тях, сигурно са добре написани...
Да, Чърчил е на голяма почит у дома - прочете вече двата тома на "Втората световна война", а мемоарите го чакат в библиотеката в София. Ще се ориентира той - няма къде да ходи. Wink

rally, известността има и негативна страна, но пък би трябвало да му помогне да изгради здрава вътрешна система за самосъхранение и умение "да левитира над нещата"...Wink

# 523
Rally, благодаря😊! За девойката (племенницата ми) онлайн уроци не са подходящи, но ако някое от момчетата преподава присъствено, ще съм благодарна за контакти 😘(може и на лс).
Понеже наборът не е ходил на уроци, а и двамата с Малчо нямат затруднения с математиката, съм много “боса” в материята учител за НВО и разчитам на препоръки.
Установихме, че не е подходящо за нея да е на школа. Опитът с Регалия се оказа негативен и този с онлайн уроци също. Сестра ми не се справя с математиката, а на мен и на набора ще ни е трудно (времево) да й помагаме.
Ако някога ти е възможно и имаш желание, ще съм благодарна да споделиш за обучението в ЕТН.

# 524
  • В центъра на моретата
Има тема тук в bg-mamma за приема в ЕТН: https://m.bg-mamma.com/?topic=1241618. Доста подробно е обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт