Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Съжалявам, че ще изкажа мнение различно от това на всички останали, които възхваляват доктор Станулов, но моите впечатление са не до там добри.
След един неуспешен опит на спонтанен цикъл, заключението е че качеството на яйцеклетките не е добро, и предвид ниската успеваемост на този метод, в един момент може да се ориентираме към донорски яйцеклетки.
Това, което не ми допадна са опитите за шеги и ирония в такъв деликатен и труден момент, подигравателното и неколегиално отношение относно мнение и становище от друг доктор, подхилването от страна на сестрите в кабинета и т.н.
Може да се мисли за бог, но с това отношение остава лошо впечатление.
И тези кабинетчета-кутийки където няма къде да се завъртиш. Аз си мислих, че цялата сграда е на клиниката, а то само малка част разделена на килийки 😄
Като са толкова добри и успешни, толкова ли не могат да си наемат по-голяма площ?

# 496
  • Бургас
Съжалявам, че ще изкажа мнение различно от това на всички останали, които възхваляват доктор Станулов, но моите впечатление са не до там добри.
След един неуспешен опит на спонтанен цикъл, заключението е че качеството на яйцеклетките не е добро, и предвид ниската успеваемост на този метод, в един момент може да се ориентираме към донорски яйцеклетки.
Това, което не ми допадна са опитите за шеги и ирония в такъв деликатен и труден момент, подигравателното и неколегиално отношение относно мнение и становище от друг доктор, подхилването от страна на сестрите в кабинета и т.н.
Може да се мисли за бог, но с това отношение остава лошо впечатление.
И тези кабинетчета-кутийки където няма къде да се завъртиш. Аз си мислих, че цялата сграда е на клиниката, а то само малка част разделена на килийки 😄
Като са толкова добри и успешни, толкова ли не могат да си наемат по-голяма площ?

вие само затова ли се регистирахте, за да оплюете доктора?

Честно казано хич не ме интересува в каква кутийка ще ме преглеждат или заврат, само да стане!

# 497
Все едно за друг човек пишете, аз не мога да повярвам, че докторът би иронизирал подобен неуспех, нито че сестрите се подхилвали в кабинета. Не всеки лекар е удачен избор за всеки пациент. Хубавото на град София е, че има предостатъчно клиники с по-голяма площ и просторни кабинети, от които да избирате и да получите отношението, което очаквате каквото и да значи това.

# 498
  • София
InYan238, малко остро изказване. Никъде не е ставало въпрос да се изследва 1, както и за случаи без показания за такова изследване. Бих предпочела да имам избор за какво да си изхарча парите, защото бременност, която не върви, последствията след това ми струват хиляди левове и не мога да се възстановя с месеци, да не говорим за психическото състояние. Така че колко е скъпо въобще не ми е критерий.
Ние също сме с мъжки фактор, както и момичето, което попита и няма нищо нередно в това човек да не даде шанс на ембрион, който е увреден, ако ембриологът прецени. И да се подбере най-добрият. Въпрос на личен избор, не е като някой да кара някого на сила, че да се обобщава, че нещо е излишно. Тук скоро се писа отново, че при лош кариотип и загуба, Станулов е изпратил в друга клиника. Така че явно и неговото мнение е, че не могат да се справят с някои проблеми и това няма общо с него или Дойчев, а самата клиника може да вложи средства и да разшири предлаганите възможности. Направо си е грехота човек да смени с по-лош лекар, но с клиника с подходяща техника.

# 499
Здравейте! Предстои ни първо посещение при д-р Станулов и исках да попитам, по принцип спазват ли се часовете за преглед? По такива места обикновено пада яко висене пред кабинета въпреки записания час, та се чудех дали и тук е така... Да съм подготвена какво ни чака Simple Smile пък и искам да си направя сметка, доколкото мога, как да се организираме с пътуването.

Аз повече от 30/40 мин. не съм чакала, но може да е просто късмет.

# 500
  • София/Севлиево
Тези с големите клиники не са по-добри...В началото и аз бях стресната като отидох за пункцията и се оказах в голямата стая с няколко момичета,но пък крайния резултат ми бе по важен.При доктор Владимиров винаги бях сама в стая и мъжът ми при мен,но това съвсем не помогна за успехът ни.
Никога не съм чакала повече от 10 минути за преглед.

# 501
Вече се чака малко повече от преди за преглед. Миналата година повече от 10 минути и аз не съм чакала. Тази година максимум час съм чакала. Всеки път е различно. Но средно 40 минути.

# 502
Почти не се чака, с изключение на по-натоварени дни и ви е извикал без час. И все пак, ще се опита да угоди на всички, така че никой да не чака твърде много!

В защита на д-р Станулов бих казала, че споделеното по-горе мнение е може би лично преживяно като такова. Зависи и от годините, няма начин ако сте на 40 + и се установи недобро качество, да ви го спести... Аз съм доволна от него и исках успех с него, но може би няма да го бъде поради възрастта ми. Все пак ще опитвам, докато мога и докато не се откаже той.

# 503
Jelka, това за размера на кабинетите ме разсмя 😂 не бях чувала за такъв критерий за избор на лекар/ клиника.
За подиграването - това абсурд да го повярвам!
Сега ако и вие сте говорили някакви фантасмагории, може да му е било трудно да си прикрие истинското мнение. Не че нещо, но за месеците чести посещения съм ставала свидетел на такива дами, понякога плюс мъжа им, че тайно съм си мислела, че ако аз бях доктор, сигурно щях да ги помоля да не ми бъдат пациенти… но знам, че той и повечето лекари не биха го направили.
Хубавото е, че вече има тоооолкова много клиники! В много от тях нямате никаква директна връзка с лекуващия, но пък ще имате щастието на лична среща за щяло и нещяло. Ще ви се назначат всевъзможни излседвания, вливки и съмнителни лекарства (визирам препарати тип зарзио, които се прилагат изцяло експериментално), за които също щедро ще се заплаща. А иначе тъжната истина е, че при някои пациенти донорска яйцеклетка/ сперматозоиди са единствения начин… колкото и да не ни харесва

# 504
Съжалявам, ако така е прозвучало, но в никакъв случай с подобни чувства. Просто споделих мнение. Всеки случай е различен и може би при вас това е добър вариант

InYan238, малко остро изказване. Никъде не е ставало въпрос да се изследва 1, както и за случаи без показания за такова изследване. Бих предпочела да имам избор за какво да си изхарча парите, защото бременност, която не върви, последствията след това ми струват хиляди левове и не мога да се възстановя с месеци, да не говорим за психическото състояние. Така че колко е скъпо въобще не ми е критерий.
Ние също сме с мъжки фактор, както и момичето, което попита и няма нищо нередно в това човек да не даде шанс на ембрион, който е увреден, ако ембриологът прецени. И да се подбере най-добрият. Въпрос на личен избор, не е като някой да кара някого на сила, че да се обобщава, че нещо е излишно. Тук скоро се писа отново, че при лош кариотип и загуба, Станулов е изпратил в друга клиника. Така че явно и неговото мнение е, че не могат да се справят с някои проблеми и това няма общо с него или Дойчев, а самата клиника може да вложи средства и да разшири предлаганите възможности. Направо си е грехота човек да смени с по-лош лекар, но с клиника с подходяща техника.

# 505
Момичета, аз все пак реших да си запиша един час при д-р Станулов, нищо че сме в Надежда. За момента не съм взела окончателно решение в коя болница ще продължим, защото проблемът идва от там, че д-р Станулов изглежда по-добрият репродуктивен и някак очаквам, че ще извади по-добри яйцеклетки, но пък там нямат някои от методите, които за нас са важни при висок SDI, какъвто има при нас. За сметка на това Надежда имат всякакви методи за обработка при висок SDI, ама на мен ми извадиха общо 7 и едва 3 зрели яйцеклетки. Идеално щеше да е ако д-р Станулов работеше в Надежда или Афродита предлагаха MACS или зона селекция.

Относно ПИД, аз преди да го направя това изследване бях толкова въодушевена от него смятах го за уникално отркитие, което едва ли не ще ми гарантира още преди забременяване, че всичко е наред с ембриона. Докато не се оказа, че още първият ни тест излезе с неинтерпретабилен резултат и разочарованието ми беше огромно, да не говорим за парите на вятъра. Отделно бях чела, че самия тест е сравнително нов и все още не се знае в дългосрочен план какви последици би имало от взимането на клетки от ембриона и все пак лекарите не отхвърлят риска от увреждане чрез биопсирането му. Предвид, че при нас все още има риск проблемът да е генетичен не отхвърлям в бъдеще да използваме пак ПИД, но определено вече гледам доста критично на негои някак смятам, че трябва да има наистина основателна причина, за да се прави. Все пак нека да не забравяме, че дори след забременяваме има опцията да се направят пренатални тестове, които на практика са закъснял ПИД.

# 506
Съжалявам, ако така е прозвучало, но в никакъв случай с подобни чувства. Просто споделих мнение. Всеки случай е различен и може би при вас това е добър вариант

# 507
  • София
Аз лично не мисля да правя ПИД, имаме си още замразени. Въпросът беше принципен, че понякога се налага, има много хора с генетични проблеми и не е лошо да го предлагат, както Macs, за което пък преди съм писала.

Ако на Станулов кабинетът е лош за пациентите, то не знам в държавните болници. Напълно ок си е за нас, но аз понякога го съжалявам като си представя, че там е часове на това малко столче, един ергономичен стол сигурно добре ще му дойде.

# 508
  • София
Значи за хумора на Станулов си е идеален, аз неговия го разбирам, ама май последния път той моя не разбра, че трябваше да се извиняваме един на друг Joy
Но най ме кефи " Умира се 1 път, не може всеки път" това по повод, поредното от мен "Докторе умирам " Joy

# 509
Здравейте, момичета. Следя темата от определено време. При нас има мъжки фактор, а отскоро и изследванията ми сочат за НЯР, амх ми е 0.18 и фсх 19. На 34г съм и тези стойности малко ме хвърлиха в тъча. След доста четене мислим да се насочим за преглед при д-р Станулов. Въпроса ми е колко напред във времето става записването за час, с месеци ли се чака, както в някои други клиники?
N.B. Скоро си взех книгата "Всичко започва с яйцето" и засега ми се струва много полезна. Споделям го по повод предните коментари за качеството.

Общи условия

Активация на акаунт