Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 079
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Днес бяхме в клиниката по друг повод и чух, че момичето на регистратура каза по телефона, че от 1 април записват часове за април месец, графикът бил пълен за март.

# 511
Здравейте, момичета. Следя темата от определено време. При нас има мъжки фактор, а отскоро и изследванията ми сочат за НЯР, амх ми е 0.18 и фсх 19. На 34г съм и тези стойности малко ме хвърлиха в тъча. След доста четене мислим да се насочим за преглед при д-р Станулов. Въпроса ми е колко напред във времето става записването за час, с месеци ли се чака, както в някои други клиники?
N.B. Скоро си взех книгата "Всичко започва с яйцето" и засега ми се струва много полезна. Споделям го по повод предните коментари за качеството.

Днес си записах час за 6 април за първа среща и преглед.

# 512
Съжалявам, че ще изкажа мнение различно от това на всички останали, които възхваляват доктор Станулов, но моите впечатление са не до там добри.
След един неуспешен опит на спонтанен цикъл, заключението е че качеството на яйцеклетките не е добро, и предвид ниската успеваемост на този метод, в един момент може да се ориентираме към донорски яйцеклетки.
Това, което не ми допадна са опитите за шеги и ирония в такъв деликатен и труден момент, подигравателното и неколегиално отношение относно мнение и становище от друг доктор, подхилването от страна на сестрите в кабинета и т.н.
Може да се мисли за бог, но с това отношение остава лошо впечатление.
И тези кабинетчета-кутийки където няма къде да се завъртиш. Аз си мислих, че цялата сграда е на клиниката, а то само малка част разделена на килийки 😄
Като са толкова добри и успешни, толкова ли не могат да си наемат по-голяма площ?

От повече от година при него никога не се е държал така, познавам много негови пациентки и никоя не е казала подобно нещо! Много странни твърдения!

# 513
Привет, момичета! И аз съм със същите проблеми - лошо качество на всички 5 ембриона . Според ембриолога не е типично за нашата възраст такъв резултат - и двамата сме на по 30 г. Нямаме мъжки фактор, аз съм с две запушени тръби. Чудя се какво да изследваме и какви мерки да вземем за следващата стимулация, за да подобрим резултатите. Аз съм с много висок АМХ на горна граница почти ( не знам дали е от значение ). Като цяло имате ли представа каква е причината за лошото качество на оцелелите ембриони - дали в яйцеклетките или пък в сперматозоидите?
Много често при запушени тръби има сраствания и ендометриоза - тя нарушава качеството на яйцеклетките

# 514
Също висок АМХ има при СПКЯ. Проверете дали нямате инсулинова резистентност, защото най-често тя води до СПКЯ, който от своя страна може да причини по-ниско качество на яйцеклетките.

# 515
Благодаря ви за съветите. Според Станулов няма СПКЯ. Не сме коментирали и да имам сраствания и ендометриоза, ( виждал е цветната снимка която съм правила ) . Нямам представа дали тези неща се виждат от рутинен преглед или трябва по-специфично изследване? Ще проверя за инсулинова резистентност.

Също висок АМХ има при СПКЯ. Проверете дали нямате инсулинова резистентност, защото най-често тя води до СПКЯ, който от своя страна може да причини по-ниско качество на яйцеклетките.

# 516
Благодаря ви за съветите. Според Станулов няма СПКЯ. Не сме коментирали и да имам сраствания и ендометриоза, ( виждал е цветната снимка която съм правила ) . Нямам представа дали тези неща се виждат от рутинен преглед или трябва по-специфично изследване? Ще проверя за инсулинова резистентност.

и да имаш все тая , затова си избрала методите на репродуктивната медицина  консервативни ,а не хирургични . Ако отидеш при хирург специалист репродуктивна медицина , той ще те отвори , ще видят тръбите и тн . Просто в един момент ще се появи точната яйцеклетка . Това като извод направих аз от многото ми прегледи 👍успех

# 517
Здравейте. Интересувам се от доктор Станулов и ембриолозите в клиниката добри ли са? Имам едно неуспешно инвитро в Надежда, но не останах особено доволна. Чудя се дали да отида на консултация при него . Ние сме неизяснен стерилитет като при първото инвитро Оплождането е било ИКСИ. Та от 12 яйцеклетки 5 унищожени поради лошо качество. 5 ембриона неправилно развитие  спряли са още на ден 1. Има няколко незрели яйцеклетки също и една презряла.

# 518
Jakitooo, според мен ембриологът е отличен. До голяма степен и той има принос за високата успеваемост, не само лекарят. Аз съм доволна от този в Афродита. Достатъчно от ембрионите ни достигнаха 5 ден, въпреки мъжкия фактор, ние бяхме с ИКСИ. Може да прочетеш за него:

https://genicanews.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%B … %BA%D0%B8-%D1%83/
https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/uspeshnata … brion-519423.html

# 519
Подкрепям So Close. Ембриологът е невероятен. Ние също с мъжки фактор, на по 38 и 39 го докарахме до 9 доста добри бластоциста. Супер голяма изненада..

# 520
Прочетох интервюто Simple Smile Значи ли това ,че Афродита вече предлагат предимплантационен генетичен тест на ембрионите?

# 521
И аз съм на мнение, че е отличен ембриологът. На 41 години имах шест годни ембриончета, две от които - с отлично качество.

# 522
И аз съм на мнение, че е отличен ембриологът. На 41 години имах шест годни ембриончета, две от които - с отлично качество.

Аз съм на 28 и при първия опит в Надежда само един ембрион на ден 6 и един на ден три. С какво ви стимулират?  Давате ми Надежда,че може и да не са толкова зле яйцеклетките ми

# 523
Първо искам да благодаря на доктор Станулов, че благодарение на него и прекрасния ембриолог д-р Дойчев, преди седмица на бял свят се появи моята най- голяма радост, синът ми Александър! Няма достатъчно думи на земята, за да изразя благодарността си към тях!
Jakitooo, аз дойдох от друга голяма, известна и уж успешна клиника. С неизяснен стерилитет, на 36г. доста извадени яйцеклетки (12) и накрая само 4 ембриона с уж добро качество (2-5дневни и 2- 3дневни) и  2 неуспешни трансфера трансфера + 2 също толкова неуспешни инсеминации и огромна папка с изследвания за хиляди левове. Станулов откри проблема още, докато разглеждаше изследванията. На следващия месец го решихме и след още месец за почивка започнахме стимулация. Резултат- 14 зрели яйцеклетки, 7 бластоциста на 5 дни, 1 трансфериран, 6 замразени и раждане преди седмица.
Не бих се поколебала да се върна при него милион пъти. Относно коментара за кутийките Joy нямам думи. А за отношение и дума не може да става.
 Желая успех на всички бъдещи и настоящи пациенти и бъдете сигурни, че сте в най- добрите ръце! Hug

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 13:09 от lady25

# 524

Аз съм на 28 и при първия опит в Надежда само един ембрион на ден 6 и един на ден три. С какво ви стимулират?  Давате ми Надежда,че може и да не са толкова зле яйцеклетките ми

Винаги има надежда, особено, когато сте толкова млада. Дори ако са зле в момента, можете да подобрите качеството на яйцеклетките си с подходящ хранителен режим, спорт и добавки. Simple Smile
Стимулацията ми беше по дълъг протокол с декапептил и мериоферт.

Общи условия

Активация на акаунт