Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 36

• 47 512
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
Къде може да се гледа Pam & Tommy?

# 286
Като споменахте испански сериали, снощи започнах наскоро добавен в Нетфликс, нова продукция от създателите на Новите съседи (La que se avecina), Алберто и Лаура Кабайеро, MachosAlfa (Alfa Males). За почитателите на Новите съседи - ще видите много познати лица като Мартина, Берта, Бруно и др.

# 287
  • Sofia
Здравейте, всяка вечер с ММ гледаме поне по 3-4 серии от някой хубав сериал и вече съм в задънена улица. Моля за препоръка на сериал,  с няколко сезона /да имаме да уплътняваме повече време/ без фантастика, приказни, вампири, медицински..
Изгледали сме вече: Бягство от затвора, Breaking Bad, Vis a Vis, Хартиената къща, Шантарам, Декстър, Чистачката, Селцето, Обадете се на Сол това се сещам за сега.

На първа страница имате прекрасен списък със сериали по жанрове. Има страшно много, които не сте гледали, погледнете…

Тези дни си боледувам и загледах отдавна отлагания Divorce https://m.imdb.com/title/tt4304864/.
На моменти умирам от смях, въпреки че си е драма отвсякъде и се благодаря горещо, че когато аз минавах през това, детето беше бебе. Ако сега трябваше да се развеждам и да се боря с тийна, щях да се гръмна….

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 17:31 от cutesmallcat

# 288
  • Дивата природа
Някакъв нов сериал ми попадна като трейлър - Калейдоскоп на Нетфликс, с Руфъс Сюъл и Джай Кортни (🥰) - https://imdb.com/title/tt15438246/
Интересното е, че на всеки потребител се пада различна поредност на епизодите, само последният (White) е последен за всички, т.е. няма ред на епизодите, може да се гледат безразборно. Още не съм го гледала, но си го запазвам за по-натам.
abs, тъкмо идвах да пиша за него като интересен феномен. Изгледах два епизода, запалва интереса за момента. Определено бих си направила експеримента да го гледам няколко пъти в различна последователност. Добра идея за трупане на изгледани часове в Netflix (критерий, по който мерят успеваемостта на продукците в стийминг платформите). Иначе като история не изглежда като нищо много оригинално, поредният money heist.

Към имената в каста добавям и Джанкарло Еспосито (Breaking Bad, Better Call Saul) и Тати Габриел (Chilling Adventures of Sabrina, You).
& а3 нямаше да се впечатля от сюжета, a заплитането; Official Trailer

Building KALEIDOSCOPE | A Non-Linear Streaming Experience | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=nHGk3sRxjYM

Kaleidoscope: Timeline & Ending Explained | Netflix , Still Watching
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=T92iINbl0t4
^официално обяснено от допълнителния канал;
някъде може да срещнете нулево епизодче минутки,
като трейлър разяснява как може да се гледа подред:
1 = Yellow   -6 weeks
2 = Green    -7 years
3 = Blue     -5 days
4 = Orange   -3 weeks
5 = Violet    -24 years
6 = Red     +1 day
7 = Pink     +6 months
8 = White    0 Day of the heist

(- is before and + is after the heist)

# 289
  • София

Има го по торентите
Както и онлайн тук: https://filmi123.club/81584/pam-i-tomi

# 290
  • Berlin
Да, интересното е, че няма ред, както сме свикнали, макар че има сериали/филми, където сме гледали разбъркани времеви линии. То аз сюжета много и не го разбрах от трейлъра, гледах само Джай Кортни с тоя смешен мустак и говор.😂

# 291
Здравейте, всяка вечер с ММ гледаме поне по 3-4 серии от някой хубав сериал и вече съм в задънена улица. Моля за препоръка на сериал,  с няколко сезона /да имаме да уплътняваме повече време/ без фантастика, приказни, вампири, медицински..
Изгледали сме вече: Бягство от затвора, Breaking Bad, Vis a Vis, Хартиената къща, Шантарам, Декстър, Чистачката, Селцето, Обадете се на Сол това се сещам за сега.

You,  The Queens Gambit, Lost, Defending Jacob, Mare of Easttown, the White Lotus, Shameless, Mata Hari, Nip/Tuck, Animal Kingdom

# 292
  • София
Леле хора знаех за спин офите на Yellowstone, 1883 и 1923, но не исках да ги започвам, преди да съм изгледал шоуто майка с Кевин Костнър. Тъй като обаче епизодите са твърде много и все го отлагам този иначе доколкото знам брилянтен сериал (да, вече знам, че ще е такъв), а иначе съм го свалил и си го имам (всички сезони и епизоди ги имам включително и текущия, който май стигна до почивката между полусезоните), но тъй като кой знае кога ще го започна (живот и здраве пролетта най-рано) си казах, хайде ще се пробвам със спинофите, тъй като са кратки. То май 1883 се води минисериал и май няма да има втори сезон???
На 1883 съм изгледал само 2 епизода, онзи ден ги започнах. Ще гледам по 1 епизод на ден, така обичам най-много.
1923 ги изгледах всичките три епизода, че просто не можах да спра и да го оставя... И сега имам едно бясно нетърпение за епизод 4 и какво ще стане...

Та да, леле си е отвсякъде, това са някакви мега класики в жанра и не само в жанра. УАУ!
Хора, задължително ама задължително зарязвайте всичко което сте започнали и си пускайте, 1883 и 1923, ако за Йелоустоун нямате време в момента.

Водят се уестърн/драма.
За мен трябва да се водят: класика в жанра и наръчник за това как аджеба се прави качествена телевизия!

Поне засега за мен:
Сценарий: 10 от 10
Диалози: 10 от 10
Режисура, сценография, операторска работа, костюми, звук, монтаж: 10 от 10
Каст: 9.5 от 10
Интрига, напрежение, неочаквани обрати: 9.5 от 10
Политкоректност: И да я има, аз поне не я виждам или е слабо засегната. Да, жените отново са твърде силни и независими, особено за онези години ще кажат някои, НО, фермерките са били много корави жени и няма пет, шест там. Чел съм и доста книги, така че си е близо до реалността. Да, някои неща са преекспонирани, но нали трябва да има и интрига и рейтинг все пак. И пари трябва да се печелят. Това не е документален сериал все пак. Така че за мен тук имат: 9 от 10. с една дума - БРАВО! Така се прави!

Пфф, абе нямам думи просто.

Сериалите:

1883 (2021) (10 епизода)
https://www.imdb.com/title/tt13991232/

и

1923 (2022) (8 епизода ; текущ, по 1 епизод на седмица)
https://www.imdb.com/title/tt18335752/

Сега малко по същество:

Тейлър Шеридан е абсолютния маестро в момента в моите очи. Няма по-добър сценарист и шоурънър! Конкретно за момента говоря.
Към 1883 и 1923 добавям и Кралят на Тулса със Слай. Топ класа.
Филмът ''Сикарио'' също е по него, а филма е мега як.

В 1923 дават Спенсър Дътън в Африка. УАУ, хора, сцените с дивите животни са на нивото на Призрака и мрака направо (любим мой филм, с Вал Килмър и Майкъл Дъглас ако не сте го гледали го потърсете и задължително го изгледайте).

С това родословно дърво на Дътън имам проблем, хаха. То е нещо страшно от роднини, нарочно не искам да проверя в интернет, за да не се спойлирам без да искам и да разбера нещо и кой умира или не умира.
За това имам въпроси към тези, които не само са гледали всичко, но и имат добра памет и като цяло са начетени по темата.

Имам следните въпроси и моля да не издавате спойлери, в смисъл кой умира и кой не. 😊

Гласът зад кадър е на Елза Дътън нали така? Симпатичното русо момиче от 1883, първородната дъщеря на 'основателите' така да се каже, Джеймс и Маргарет Дътън. Тя обаче е глас зад кадър и в 1923, защото това е нейния глас, нали така? Това е хрумка на Шеридан или Елза я има и в 1923, ама аз лично не я виждам по дяволите и съм яко объркан. Какво по дяволите става?
И още един въпрос, относно героите на Харисън Форд и Хелън Мирън от 1923. Пак се обърках. Може би защото съм едва на епизод 2 на 1883 и не съм гледал Йелоустоун и се пазя от спойлери и за това ми е малко объркано.
Обяснете ми родословното дърво ама без да казвате, този умира, този ще живее и т.н.
Та те са чичо и леля на децата на Джеймс и Маргарет от 1883, правилно ли съм схванал? Те нямат свои деца, явно не могат, съдба, нз. Жалко, ама това е положението. Та те се грижат за порасналите деца на Дътън. Този Джейкъб (Форд) е брат на Джейкъб или Кара (Мирън) е сестра на Маргарет? Май е първото...
Хм, обаче и за Елза имам питане, него го слагам в спойлер
Скрит текст:
Тя трябва да е гласът зад кадър, вече зададох този въпрос. Ама лошо започна за нея 1883. Дадоха как индианци я раняват тежко. Ами ако не оцелее? Не я виждам в 1923 засега, баси, какво става. Не ми казвайте дали ще умре, ама не знам и аз вече какво всъщност питам. Значи много мразя такива сцени. Ето и в 1923 дадоха интро с Кара, как застрелва онзи разбойник и сега в края на епизод 3 видяхме защо... Точно този подход никога не ми е харесвал, но го има и то в много значими филми или сериали. Хем спойлват, хем държат в едно ужасно напрежение и нетърпение аудиторията.

И последно, за тези, които са гледали последния засега трети епизод на 1923, какво мислите ще стане?
Не отваряйте ако не сте гледали!!!
Скрит текст:
Майко мила убиха Джон Дътън, ако не се лъжа това е малкото момченце от 1883. Направо съм в ШОК! Ами Джейкъб Дътън как мислите, дали ще оцелее? Не мога да повярвам, че ще убият главния си герой още в епизод 3 от общо 8 планирани, това е против всякакви правила. А и това е Харисън Форд по дяволите. Ама може и да го убият, не знам, примерно да им излезе по-евтино, че е голяма звезда, не му е платена сума за цял сезон, а и ще шокират аудиторията по този начин, защото дори в ''Игра на тронове'' убиха Нед Старк чак в последния епизод (или беше предпоследния май, малко ми се сливат вече, хм май беше предпоследния, а последния завърши с родените в огъня дракончета на Денерис неизгоримата).
Пфф.

# 293
  • Пловдив
Почнах тоя със Слай, ама не го довърших...минах на руския Полярньi.Сега на 2-ри сезон, комедия е.

Тия два сериала са предшественици на сегашния Йелоустоун ли? Харисън Форд не ми стои така както Кевин Костнър...направо му лепва образа на Джон Simple Smile Изгледахме оня ден всички качени епизоде от 5-ти сезон във филми.суб. Взе обаче да ми писва от истериите и изблиците на щерка му. Едни и същи драми.

# 294
Открих Йелоустон съвсем случайно след излязъл първи сезон, от тогава за мен е един от топ сериалите въобще. Като цяло харесвам филми, тип саги. Следях и гледах непосредствено всеки епизод на1883( невероятно красив за мен сериал, освен всички други плюсове), сега следя и 1923. Но за момента 1883 ми допада повече, може би заради периода (все пак любимата ми книга е Синовете на Великата мечка). Но пък 1923 има още епизоди, така...
Елза е гласът зад кадър
Джейкъб е брат на Джеймс Дътън

# 295
И аз изгледах 3еп. на 1923-великолепен!

# 296
  • Berlin
Трябва ли да се гледат в определена последователност?

# 297
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Ехааааа, след такива суперлативи и аз се запалих. С кое да започна 1883 или другото?
Йелоустоун остава трети вариант.

# 298
  • София
Попитах един приятел, който е фен и на когото имам доверие, когато става въпрос за филми и сериали.
Няма значение откъде ще се започне, защото не са преки продължения.
Разказва се за семейство Дътън, но през различни десетилетия.
И все пак най-добре е да се започне с 1883, тъй като ако се почне с Йелоустоун (както повечето късметлии започнали преди години), то това са твърде много сезони и епизоди и докато ги гледате се лишавате от два шедьовъра. Simple Smile

Аз като изгледам 1883 г. мисля да направя тема. Тъй като е кощунство такава семейна сага да си няма тема. Ама искам да изгледам 1883 за да разуча родословното дърво след това.

За тези, които все още се колебаят.
В тези сериали има всичко.
Суров реализъм. Драма. Екшън. Романтика. Красота. Природа. Ужас (ама не свръхестествен). Епична музика.
И са само 13 епизода. 10 за 1883 (приключил) и 3 за 1923 (текущ).
Вижте само и за какъв каст става въпрос...

От уестърните на легендарния Серджо Леоне едно време не съм се приковавал така зад подобен филм/сериал.

Харесва ми, че в 1923 специално се разглеждат униженията над индианците, тъй като не само афроамериканците са страдали... Какво да кажем за геноцида над милиони индианци. Една тема малко персона нон-грата за Холивуд. Защо ли...

# 299
Хайде и аз си опресних спомените с 1 еп. на 1883,чудя се защо съм забравила да продължа,уникален!
Diavolo,мерси,че ми припомни какво съм изпуснала:),Yellowstone ще е след това👍👍.Хареса ми много и музиката в интрото,както и в 1923.

Общи условия

Активация на акаунт