Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 36

• 47 398
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Пуснах съобщението във "Филми - новини, премиери, обсъждане", но явно в момента там интересът е малко "на пауза". А е обещаващо, понеже древният първообраз ("първофилмът") е със статут на култова лента за всички времена.
Та потърсете, намерете, припомнете си (или го открийте): "Историята на света, част І-а" на Мел Брукс. Защото:
от 6 март тръгват 8 епизода от новия "Историята на света, част ІІ-а" - близо 42 г. след появата на пълнометражната пародия на света. Казват, че този път всеки епизод ще е посветен на различно събитие/исторически момент от човешкия път до днешни дни. В платформата на "Прислужницата" и др. актуални сериали. Надявам се нашите два тракера-близнаци да не го пропуснат.

Крилат спомен: фразата "Да го духат бедните" идва тъкмо от стария. Самият Мел е на 96! (Негови са "Младият Франкенщайн", 74; "Робин Худ: Мъже в чорапогащи", 93; "Дракула: мъртъв и доволен", 95; продуцент е на "Мухата", 86.)
И в Гугъл дори може да се намери сканирана обложка на българска видео-касета. Дааа, в годината 1981-а домашният VHS (а някъде имаха и Бетаками) бе филмовият прозорец към света. (Картинката е от VHS Video club; Google изображения.)
ПП. Оригиналният филм го има почти навсякъде. Напр. в Зелка(та) -
озвучен на български, тук: http://zelka.org/details.php?id=502871
със субтитри и качество 720р, тук: http://zelka.org/details.php?id=631726

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 10:35 от EmBrother

# 586
  • София
Бях обещала за мнение след като изгледах The Offer/Предложението- искам още и още, даже подхванах отново Кръстникът и го гледах/гледам с нови очи. В интерес на истината, с оглед да си навлека негодуване, ами някак първа част (знаейки, че има продължения) ми е недовършена и както се случва с филм 50 години по-късно - не съм чак толкова впечатлена - пак казвам, говоря за първа част. Интересни са ми моменти, засегнати в Предложението, дори разказвах на мъжа ми, който е фен. Даже ми се появи по-голямо желание да изгледам пак Гомора, където няма толкова впечатляващ актьорски състав, но фабулата, обратите, това колко пъти се смениха главите на фамилиите...маниерът, запазен от Кръстникът, но доразвит и с добавени нюанси....
Да се върна на Предложението - понеже обичам да се задълбавам в историите, се оказа, че макар неговият сценарий да се опира на истински събития и случки, реално е основан главно на спомените и възприятията на Ал Руди, малко едностранчиво, но кой ти да го знае, ако не чете странично. Оказа се, че тази задружност между Евънс, Руди, Копола и Пузо е малко илюзорна и за целите на хубавата филмова продукция - в действителност не е било баш така. Но пък в сериала точно тази мускетарска екипност (един за всички и всички за един) ми харесва толкова много, и както бях споменала, симбиозата между актьорите е осезаема. Липсва ми носовия говор и маниеризъм на Евънс, хладнокръвието и острия ум на Руди, прекрасното женско присъствие на Бети....сега покрай Джуно ще започна, при наличие на време, и Тед Ласо. Такъв диамант е тази жена!

Препоръчвам с две ръце и два крака!

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 18:35 от Velina25

# 587
  • Mediterraneo
Аз претърпях провал с прочитането на Гениалната приятелка. Сигурно беше по- добре да гледам само сериала. А сега не знам дали ще го пробвам, независимо от възторжените мнения.

Ще похваля един испански сериал- La caza. Monteperdido
https://www.filmaffinity.com/es/film699905.html
Фен съм на испанските филми и сериали, този не прави изключение. Втори сезон е още по- добър! До 3 сутринта гледах, докато го свърша.

# 588
  • София
Тарталета, не се отказвай от сериала Гениалната приятелка - там всичко говори и създава една цялостна картина....обстановката (даже бялото пране, висящо от балконите е въздействащо), музиката, персонажите вече от плът и кръв, грубата реалност на периодите, които са отразени, италианския език....както обичам да казвам, потапянето е пълно в първи и втори сезон. Няма да съжаляваш и ще те чакаме с отзиви🤗

# 589
Доколкото помня, в "Гениалната приятелка", с оглед автентичността, се говореше на страшен неаполитански диалект. Мисля, че дори в Италия вървеше със субтитри на италиански език.

# 590
  • София
Доколкото помня, в "Гениалната приятелка", с оглед автентичността, се говореше на страшен неаполитански диалект. Мисля, че дори в Италия вървеше със субтитри на италиански език.

Абсолютно си права👍За актьорите е било предизвикателство да го усвоят и да бъдат убедителни.

# 591
Влизам набързо да благодаря на Дяволо за The Offer..от мен 10 от 10 и  една дума "Лелеее" !

п.с. нямам спомен, но да препоръчам https://www.imdb.com/title/tt5853176/ /с малко уговорки за сезон 3 първите 4 еп. нещо ме притесниха-явно са пробвали, други сценаристи, но после се върнаха в руслото Wink /

# 592
  • София
EmBrother,
Тази класика си я имам отдавна свалена и гледана, чакам с нетърпение продължението, надявам се само да не е твърде омърсено от новата уок политика. По-скоро да направят една пародия именно на тези хорица и ще взривят нета както се казва.
Преди премиерата на част 2, ще си изгледам отново първата. Simple Smile

# 593
Почнах да гледам Калейдоскоп https://www.imdb.com/title/tt15438246   и ме изненада много приятно с всичко, като почнем от имитацията на Морган Фриман, през сюжета макар и не особено оригинален, и не на последно място естествено идеята, че епизодите може да се гледат разбъркано защото историята се движи доста във времето.

# 594
Два въпроса имам - как е оригиналното заглавие на Гениалната приятелка и The Offer Къде може да се гледа (без торенти).
Благодаря предварително!

# 595
My brilliant friend
Май в Скай шоутайм

# 596
  • София
В ХБО Макс е

# 597
  • София
Едното - Гениалната приятелка, както са ти писали - HBO Max. Така излиза по заглавие.

SkyShowtime - The Offer, има го под това име

# 598
Благодаря много!
Това означава, че е продукция на парамаунт+?
Дали  го има качен и по сайтовете като филми.суб примерно?
Тук в Германия нямам още възможност да си направя абонамент за скайшоутайм.

# 599
  • София
Diavolo,
съгласен съм. Макар и отвъд Океана нещата днес да не са такива, каквито по време на І-та част на Мел Брукс, може би някои, които могат да се подиграят със съвременния неолиберализъм (за да е по-кратко и рамкиращо) и новите клишета, са надарени с хумор и нон-конформизъм американци (или китайци?). Или (освен Брукс, дано) един Аки Куорисмаки? Шегувам се, естествено.
Впрочем, по-вероятно да не видим от нов ъгъл нещо като "световните иновации" на Бел или Едисон. Или смях по "конспирацията" били ли са американците на Луната. А събития, които са си "родили" героите. А ми се ще да видя и падането на Кулите. В трейлъра ги няма.
Засега няма много информация какво ще да е. Освен актьорския състав (и че Ноксвил вече е играл Распутин). И в късия трейлър поне половината загатнати герои/събития не са чак тъй еднозначни. (Примерно, един там много ми напомня визуално на младия Спилбърг и защо не: Star Wars промениха света.)

Общи условия

Активация на акаунт