На пазар във Варна - тема 71

• 37 052
  • 742
  •   2
Отговори
# 165
Единия имот можете да декларирате като основно жилище, на който данъкът се дължи в намаление. За да има смисъл, избирате имота, който плаща по-висок размер на данъка. За другия имот може да подадете декларация, че няма да го ползвате през следващата 2023г. Декларацията се подава от всички собственици на имота (в случай, че е съсобствен) до 31.12.2022г. За този имот (втория, който няма да ползвате ) ще дължите пълен размер на данък недвижими имоти и намален размер на такса битови отпадъци. В случай, обаче, че Ви направят проверка и установят, че ползвате имота, въпреки, че сте декларирали, че няма да го ползвате, ще платите и данъка и ТБО в пълен размер + глоба.

# 166
Metome, Svu_D, благодаря ви много.
Metome, много благодаря за отговора, но къде да подам декларацията?
Стария имот, със сигурност няма да се ползва в близките години.

# 167
Знаете ли оптика във Варна,в която мога да си поръчам качествени диоптрични очила на нормална цена?

# 168
Дефинирай качествени диоптрични очила.
Стъклата може да са пластмаса или кристал. Да са фабрично потъмнени или хелиоматик. Със или без антирефлексно покритие. Рамките да са пластмаса или метал. От там нататък ако не пасват стъклата към рамката има изтънени стъкла. Пластмасата старее с времето и температурата и си променя характеристиките, а стъклото е крехко и тежко - не издържа падане. Цените зависят от това какво искате. Много фактори са и много компромиси.
Не знам какво вие наричате качествени диоптрични очила, за да се опитаме да помогнем.

# 169
В Изчислителния център (срещу мебелната палата), в изнесено работно място на площадчето до хотел Мусала

# 170
Знаете ли оптика във Варна,в която мога да си поръчам качествени диоптрични очила на нормална цена?
Аз съм поръчвала от една малка оптика на Нептун, която ми е квартална и дамата, която я държи е много мила. Имам два чифта слънчеви и едни само с диоптър. Цените не са високи, а за смяна на стъкла никога не започва с "може да се счупи рамката", сменяла е стъкла  на мен и на доста роднини и познати. Няма скъпи марки рамки, има няколко вида стъкла. Много съм доволна от нея. Имам и очила от оптиката на Владислав Вижън Кеър, там има много голям избор, има рамкки от 20 до 2000 лв, едната ми рамка е на 5 г, сменяла съм стъклата няколко пъти. Ако търсите рамка в по-високия клас я препоръчвам, за по-бюджетен вариант тази на Нептун.

# 171
От всичките рентгени в града за панорамна снимка на зъбите къде е най- новия и модерен Апарат?

# 172
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Metome, Svu_D, благодаря ви много.
Стария имот, със сигурност няма да се ползва в близките години.
Ще имате намаление на данъка за смет, а не изобщо да не плащате. Декларация се подава предходната година. На адреса на имота не трябва да излиза сметка за ток в противен случай всичко отпада и ще има глоба.

# 173
Огромно благодаря, за съдействието и насоките Metome и iv.elina.🌹

# 174
  • Варна
От всичките рентгени в града за панорамна снимка на зъбите къде е най- новия и модерен Апарат?
Университетки медико дентален център

# 175
Университетки медико дентален център
Дали работят с направления?

# 176
  • Варна
Зъболекарите не работят с направления,за тях не знам.Звъннете утре и питайте.Тел. го има в нета.

# 177
  • Варна
Аз пък панорамна снимка си правих точно с направление по ЗК, издаде ми го самата дентална клиника, те на място имат свой рентген, и платих доста по-евтино отколкото струва всъщност.

# 178
Панорамна снимка правих преди години в стоматологията, но не помня на кой етаж. Плащаше се на рецепцията долу и оттам даваха указания.

# 179
Аз ги знам апаратите кои са, просто ми е интересно къде е най щадящ

Общи условия

Активация на акаунт