На пазар във Варна - тема 71

• 35 883
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Извинете какво имате впредвид под моста? Аз вървя до подлеза на Доминос и от там...?

Здравейте, преди по-малко от седмица се преместих в кв. Левски. Бихте ли ми казали дали имате наблюдение кой лидл е по-добре - на Мир или на Битоля. Също коя Билла предпочитате - на Дубровник или на Явор, където е сградата на планекса. Тази на Подвис знам,че е по-голяма, но пък ми идва далече. За Кауфланд пък съвсем трябва да обикалям, защото няма къде да се пресече. Има и цба до спирка базар Левски, но никога не съм харесвала тази верига.
Този на Битоля е по-добре зареден, по принцип. На Мир свършват по-бързо нещата, защото обслужва доста голям район и вече е малък, като цяло. Иначе е една идея по-спокоен през деня.
За Била - и двете са ОК. В СБА-то на базар Левски има добри попадения. Месо купувам периодично, добро е. Като цяло е добре зареден и приличен магазин. Зеленчуците и плодовете често са на по-прилични цени, от тези в Лидл и Била.
За Кауфланд трябва да се качиш до моста, който е на пътя за Виница, от страната на ТУ, ако вървиш. Слиза се под моста по стълби, има си пешеходна част под моста, която стига до спирката на автобусите в началото на кв. Бриз и после надясно, след спирката и си там.

# 601
  • In transit
Smurfie,
Ако минеш по подлеза под Доминос, влизаш в Чайка и после на другия подлез от Чайка посока ОМВ минаваш и нагоре по алеята до Кауфланд. А моста, за който говоря е горе, посока Виница, той се пада на околовръстното, бул. Христо Смирненски. От двете му страни има стълби, които водят до пешеходна част под моста и по която се стига до Кауфланд, от горната му страна.

# 602
Може ли да ми препоръчате златарско ателие или магазин, от който сте доволни? Висулка за колие за подарък ми трябва.

# 603
Извинете какво имате впредвид под моста? Аз вървя до подлеза на Доминос и от там...?

Здравейте, преди по-малко от седмица се преместих в кв. Левски. Бихте ли ми казали дали имате наблюдение кой лидл е по-добре - на Мир или на Битоля. Също коя Билла предпочитате - на Дубровник или на Явор, където е сградата на планекса. Тази на Подвис знам,че е по-голяма, но пък ми идва далече. За Кауфланд пък съвсем трябва да обикалям, защото няма къде да се пресече. Има и цба до спирка базар Левски, но никога не съм харесвала тази верига.
Този на Битоля е по-добре зареден, по принцип. На Мир свършват по-бързо нещата, защото обслужва доста голям район и вече е малък, като цяло. Иначе е една идея по-спокоен през деня.
За Била - и двете са ОК. В СБА-то на базар Левски има добри попадения. Месо купувам периодично, добро е. Като цяло е добре зареден и приличен магазин. Зеленчуците и плодовете често са на по-прилични цени, от тези в Лидл и Била.
За Кауфланд трябва да се качиш до моста, който е на пътя за Виница, от страната на ТУ, ако вървиш. Слиза се под моста по стълби, има си пешеходна част под моста, която стига до спирката на автобусите в началото на кв. Бриз и после надясно, след спирката и си там.
Видях на картата, там където е околовръстното има ,,мост" сещам се, че съм минавала преди доста време. Ако идвате от района на ТУ това е единственият вариант, за да не слизате долу до чайка.

# 604
Моля да ми споделите място, от където купувате истинско пилешко месо, без антибиотици и хормони.
Отплесване: от година не съм купувала и не сме яли пилешко. Преди това 6-7 месеца се борих с подкожни пъпки, баш хормонални. Много време ми отне да осъзная алгоритъма пилешка вечеря- сутрешна пъпка. Мъжът ми ме бъзикаше, докато един ден и той цъфна (пък той през живота си е нямал пъпка.) Ама ми се яде като на куче и тва е. И не се издържа вече, няма какво да се готви...

# 605
  • In transit
Кристалине, в Кауфланд пускат от време на време едни пилета Amadori Il Campese. Не са в постоянния им асортимент, но горе долу на месец-два пускат. Цената последно им беше 9.90лв (около НГ).
Италиански са, расли на свобода, без антибиотици и прочие. Доста по-кльощави са от българските пилета, но са много вкусни и се пекат по-дълго време. Преди ги имаше и в Метро, но нямам идея дали още ги зареждат.

# 606
  • Под Слънцето
Аз пазаря домашно по няколко бройки като ходим на селото на мъжо- Дончево, но от малката семейна птицеферма, а не от комбината за яйцата.
Освен това бях ходила и в Тополи , още на влизане в селото в двора на бившото ТКЗС, но ми идваха много мазни някак.

# 607
  • Варна
Благодаря много, от скоро живеем в този район и още не съм се ориентирала, това ми изглежда удобно от Лидл на Мир в посока Кауфланд! Много полезно!

Smurfie,
Ако минеш по подлеза под Доминос, влизаш в Чайка и после на другия подлез от Чайка посока ОМВ минаваш и нагоре по алеята до Кауфланд. А моста, за който говоря е горе, посока Виница, той се пада на околовръстното, бул. Христо Смирненски. От двете му страни има стълби, които водят до пешеходна част под моста и по която се стига до Кауфланд, от горната му страна.

# 608
За пилета домашни/живи/ и други животинчета, чух че хора от селата правили пазар някъде под Асп. мост - бившето "Родопа", но още не съм била там.  Наистина вкусът на останалите е ужасен, но и ние които сме от града трябва да се храним все пак...

# 609
  • Deutschland/HE
За пилета, преди купувах от Свободния кооператив, във фейсбук има група и там може да се потърси.

# 610
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Пилета купувам само на Fradego. Румънски са и са невероятни. Препоръча ми ги една позната, на която мъжа и работи в Метро.

# 611
За пилета, преди купувах от Свободния кооператив, във фейсбук има група и там може да се потърси.
А сега от къде купуваш, Колибри? Зная ги свободния кооператив, ама нещо много комерсиални ми се сториха последно, разочаровах се и напуснах групата. Не ми приличат на домашно отгледани, екологични продукти вече.

# 612
  • Deutschland/HE
Вече не живея в България, прибираме се само за лятната ваканция и тогава живея на таратор, домати със сирене, тиквички, патладжан и плодове Simple Smile

# 613
  • В центъра на моретата
И аз вземам, когато мога от румънското пилешко месо на Fradego. В Метро съм улучвала филе и набор за супа. От второто съм по-доволна.
Бях чела, че нямало хормони, ама дали е така....

Имах един познат, който имаше ферма за пилета. Това, което знам от него е, че в момента, в който се излюпят пиленцата, се инжектират с огромен коктейл хапове - антибиотици, хормони и какво ли още не. Не съм сигурна в малките семейни ферми дали също не са подхранвани с химия. От същата тази ферма, бабите от селото ходят да си купуват пилета за развъждане...

Аз да питам - търся добър лекар УНГ за шум в ухото. Ако някой има отзиви - ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 13:40 от zaek

# 614
  • In transit
Fragedo са вкусни, и у нас се харесват, но не са уау. В Румъния са като нашите Пилко да речем. Там имат много по-скъпи и качествени пилета, ама цените им вече са доста високи и не ги внасят. 

Общи условия

Активация на акаунт