На пазар във Варна - тема 71

• 35 893
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Сушилнята ми е от тази, която събира водата в чекмедже .
Нямам проблем с влагата.

Точно същото идвам да напиша и аз Simple Smile

# 586
  • Deutschland/HE
Сушилните, които събират вода в чекмедже са два вида. Най-новите са с термопомпа, сушат при по-ниска температура и щадят и дрехите. Има тема за сушилните и там ще ви обяснят дали от нея е проблема.

П.С. Аз имам мноооого стара сушилня, която извежда парата на вън, но е на покрита тераса и има направен извод, за да я извежда навън. Ако такава сушилня сложите в стая без комин... не мисля, че е добра идея.

# 587
  • In transit
И моята сушилня е с термопомпа, от тези, които събират вода в чекмедже. Навряна е в килер. Нямам никаква влага. Но когато пускам дълга сушилня, примерно с памучно пране пускам вентилатор и отварям прозореца в съседната стая, за да се проветрява.
Ако не се проветрява, може да се събере и натрупа влага. Понякога като съм я пуснала и мина през коридора, усещам, че въздуха е влажен. Винаги пускам вентилатор и проветрявам. По същия начин процедирам и с банята.

# 588
Ели-Мели точно този момент се опитвам да избегна или пак ще си вземем влагоуловител, обаче искам да елиминирам източника на влага. Grinning
Colibri благодаря, ще потърся темата!
Иначе, нашата сушилня е Bosh 4-та серия, много хвалена, но уви, изобщо не съм доволна. Свива дрехите и сега като се прибрах в апартамента не се диша от тежък въздух, а сутринта проветрявах поне час. Заминава си! Отивам да търся темата. Благодаря на всички!

# 589
Предложете ми фирми на която да си поръчам сама вратички за кухня по мои размери?

# 590
  • Варна
Ели-Мели точно този момент се опитвам да избегна или пак ще си вземем влагоуловител, обаче искам да елиминирам източника на влага. Grinning
Colibri благодаря, ще потърся темата!
Иначе, нашата сушилня е Bosh 4-та серия, много хвалена, но уви, изобщо не съм доволна. Свива дрехите и сега като се прибрах в апартамента не се диша от тежък въздух, а сутринта проветрявах поне час. Заминава си! Отивам да търся темата. Благодаря на всички!
И моята е Бош, но серия 6.
Да си призная, никога не съм проверявала след нея. Дори не съм се сещала.

# 591
Моята сушилня е АЕГ с термопомпа. По съвет на приятел мъжът ми я свърза водата да се източва направо в канала, не в чекмеджето. Но и при мен се отделя пара във въздуха (не през целия цикъл на сушене, само в края) и отварям прозореца на перилното помещение.

# 592
  • Варна
Аз имам пералня със сушилня и няма никаква влага,нито нещо се изпарява.Много съм доволна.

# 593
Здравейте, преди по-малко от седмица се преместих в кв. Левски. Бихте ли ми казали дали имате наблюдение кой лидл е по-добре - на Мир или на Битоля. Също коя Билла предпочитате - на Дубровник или на Явор, където е сградата на планекса. Тази на Подвис знам,че е по-голяма, но пък ми идва далече. За Кауфланд пък съвсем трябва да обикалям, защото няма къде да се пресече. Има и цба до спирка базар Левски, но никога не съм харесвала тази верига.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 19:32 от Eleonora95

# 594
На Мир ЛИДЛ е по спокоен според мен.

# 595
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, преди по-малко от седмица се преместих в кв. Левски. Бихте ли ми казали дали имате наблюдение кой лидл е по-добре - на Мир или на Битоля. Също коя Билла предпочитате - на Дубровник или на Явор, където е сградата на планекса. Тази на Подвис знам,че е по-голяма, но пък ми идва далече. За Кауфланд пък съвсем трябва да обикалям, защото няма къде да се пресече. Има и цба до спирка базар Левски, но никога не съм харесвала тази верига.
По мое мнение Лидл Битоля е по-добър.За Билата не мога да преценя. За Кауфланд зависи откъде идвате, не бих казала, че не е удобен. Аз лично пазарувам определени неща от Кауфланд.

# 596
Какво значи кой магазин е по-добър от една и съща верига? На Битоля минават много хора и често неща, които ги има по другите магазини там са свършили отдавна, нищо че точно там е скада им за Варна. Лидл на Мир го предпочитаме, защото е по-спокойно, особено откакто направиха Лидл на Дружба и хората от СО  се пренасочиха там.
Билите са ми еднакви всичките също, във всички мирише на манджа и скара, все едно е фирмена политика да не пускат аспиратор

# 597
  • In transit
Този на Битоля е по-добре зареден, по принцип. На Мир свършват по-бързо нещата, защото обслужва доста голям район и вече е малък, като цяло. Иначе е една идея по-спокоен през деня.
За Била - и двете са ОК. В СБА-то на базар Левски има добри попадения. Месо купувам периодично, добро е. Като цяло е добре зареден и приличен магазин. Зеленчуците и плодовете често са на по-прилични цени, от тези в Лидл и Била.
За Кауфланд трябва да се качиш до моста, който е на пътя за Виница, от страната на ТУ, ако вървиш. Слиза се под моста по стълби, има си пешеходна част под моста, която стига до спирката на автобусите в началото на кв. Бриз и после надясно, след спирката и си там.

# 598
Този на Битоля е по-добре зареден, по принцип. На Мир свършват по-бързо нещата, защото обслужва доста голям район и вече е малък, като цяло. Иначе е една идея по-спокоен през деня.
За Била - и двете са ОК. В СБА-то на базар Левски има добри попадения. Месо купувам периодично, добро е. Като цяло е добре зареден и приличен магазин. Зеленчуците и плодовете често са на по-прилични цени, от тези в Лидл и Била.
За Кауфланд трябва да се качиш до моста, който е на пътя за Виница, от страната на ТУ, ако вървиш. Слиза се под моста по стълби, има си пешеходна част под моста, която стига до спирката на автобусите в началото на кв. Бриз и после надясно, след спирката и си там.
Благодаря ти много, не се бях сетила, че от там има път, все си мислех,че трябва да сляза долу до подлеза. 😁

# 599
На Битоля Лидл е най-голям доколкото сравнявам с този на Мир и в Дружба
Паркинга също е най-голям и най-удобен.
В този на Мир не един път съм ставала свидетел на цветущи драскания по колите заради маневриране.

На Дружба е ок, но е многоооо мръсен и с голямо нашествие от рускоговорящи (уа).

През последните две седмици ходя два пъти по стечение на обстоятелствата в Аспарухово.
Е, няма такъв кеф... Голям магазин, всичко има, даже от изминали седмиици, чист и подреден.

Кауланд посещавам само този на Виница, не харесвам никой друг, особено този на Одесос ми е адски сбъркан в подреждането.

На Дружба Лидл няма да работи за три дни между 16.01-19.01, вероятно ще правят ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт