За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 349
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Имам нужда от помощ с идея. Какво да сготвя с(ъс) (сварено) пиле? Но без: супа, каша, с картофи/грах/ориз, кокинисто 🙄 Ако е манджичка ще е идеално, че не съм рестораН и да е поне за 2 пъти ядене.

Яхния, пържени кюфтета от пилешко, гъби, яйца.

# 106
  • Sofia
Имам нужда от помощ с идея. Какво да сготвя с(ъс) (сварено) пиле? Но без: супа, каша, с картофи/грах/ориз, кокинисто 🙄 Ако е манджичка ще е идеално, че не съм рестораН и да е поне за 2 пъти ядене.
То май не остава много... Simple Smile  А лучена яхния? ПиУе със зеУе/ праз? Simple Smile
А, идеално. Отивам да видя рецепта.
❤️
Звънче, просто яхния с много лук и пилешкото.  Запържваш малко от лука, сол и п-р, доматено пюре, червен пипер, останалия лук и бульон, дафинов лист, зърна п-р... и по някое време пилешкото и домати от консерва.

# 107
  • софия
Златни сте. Все се надявах, че дъщерята като порасне и ще започне да яде в училище. Уж в гимназията е хубава столовата, но не би. Иска да си носи, готвя и за майка, която е претенция и съм бръм вече. Гледам да направя 2-3 неща уикенда, за да има докъм сряда-четвъртък.

# 108
  • Sofia
Мен ако питаш, браво на детето. Simple Smile  Хубаво, хубаво, ама като домашното... Simple Smile
Забравих, ама вероятно ти ще се сетиш... малко брашно при запръжката, за желаната плътност на соса. Simple Smile

# 109
Благодаря ви за идеите 🤗 Харесах линцер сладките и пандишпаново руло за сладкото, но не ми остана време през уикенда. Надявам се да не се развали още седмица - две.

А за кондензираното мляко ще изчакам, както ме посъветвахте.

# 110
  • София
здравейте,

някой от вас ползва ли купа за месене на тесто Tupperware и доволен ли е. Рядко се намага да меся, но се налага, а не съм от най-добрите в месенето на ръка. Хлебопекарната ми е много голяма и не ми се вади, чисти всеки път. Търся алтернатива.

Друг вариант е нещо такова (компактно).

Скрит текст:

# 111
Здравейте.Някой има ли тиганите от тази серия на тефал?Сигурно ще прозвучи глупаво,но понеже са с подвижна дръжка,някой ползва ли ги като тава или не стават?Благодаря.

# 112
  • In transit
Щом са с подвижна дръжка, може да ги ползваш като тави.

# 113
  • Sofia
Здравейте.Някой има ли тиганите от тази серия на тефал?Сигурно ще прозвучи глупаво,но понеже са с подвижна дръжка,някой ползва ли ги като тава или не стават?
За мен тъкмо това е идеята на свалящата се дръжка. Simple Smile Имам такива на Тефал отпреди години и ми супер удобство такава дръжа.

# 114
  • София
Ще стане ли ако не сложа желатин?
https://vanillka.com/2020/11/07/autumn-cake/

# 115
  • в сърцата на децата <3
Здравейте.Някой има ли тиганите от тази серия на тефал?Сигурно ще прозвучи глупаво,но понеже са с подвижна дръжка,някой ползва ли ги като тава или не стават?Благодаря.

Имам серията с тефлоново покритие, на тези се чудих и накрая не ги поръчах. Стават за тави, да. Дай после отзив залепват ли (може и на лични), че това ми бяха основно доводите "против"

# 116
здравейте,

някой от вас ползва ли купа за месене на тесто Tupperware и доволен ли е. Рядко се намага да меся, но се налага, а не съм от най-добрите в месенето на ръка. Хлебопекарната ми е много голяма и не ми се вади, чисти всеки път. Търся алтернатива.

Друг вариант е нещо такова (компактно).

Скрит текст:
[/quote
Аз я имам,но я ползвам за втасване само. Самото тесто си го меся.

# 117
  • In transit
Не.
Скрит текст:
Аз не бих я пробвала. Никъде не пише за какъв диаметър е, кремът е в огромно количество, блатът е с налучкване на продуктите. Ама това си е изцяло мое мнение и виждане. Не искам да те ангажирам с него. 

# 118
Давам отзиви за ingenio-то,снощи правих баница в големия "тиган",не залепна и си стана супер все едно в обикновена тава.Намазах съвсем леко дъното с масло,както си правя в обикновена тава.Чак не мога да повярвам,ще търся големия сет да си подменя моите,доста малко място заемат и е супер практично така.

# 119
Здравейте, някой случайно ако може да ми помогне с рецепта за МАСЛИНОВИ ХЛЕБЧЕТА (като тези от ЛИДЪЛ)?

Общи условия

Активация на акаунт