За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 338
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцата на децата <3
А, Марчева, как ще се сърдя? На брата от учебниците по сладкарство съм взимала рецептата за класически ганаш, а той си е за торта Гараш. Преди години ядях само такава 😁 Точно орехово-белтъчни блатове и крем от кувертюр и сметана в съотношение 2:1 в полза на кувертюра за плътен "твърд" крем и опция за добавяне на още малко сметана, ако се ползва за друг сладкиш и е нужно по-мек ганаш, не твърд като в Гараш. За произхода на рецептата изобщо няма да споря Simple Smile

# 91
Може ли идеи в какво да вложа почти цяло бурканче малиново сладко?

И кутия кондензирано мляко от Лидл( не варено)?

# 92
  • Sofia

Сладкото - в руло.

Скрит текст:

Затваряш и срязваш на две  по дължина и усукваш.

Кондензираното мляко (което впрочем все пак е варено мляко) в сладолед или в крем.

# 93
И аз руло щях да предложа, примерно пандишпаново. Или дори за още по- лесно и бързо една голяма палачинка във фурната и пак на руло.
Кондензираното мляко е с голяма трайност особено ако не е отворено, ако не държите да го употребите сега все ще му дойде редът и на него в нещо от предложените.

# 94
  • In transit
То и отворено е с голяма трайност, стига да е покрито добре със стреч отгоре.

# 95
И да не е добре покрито пак нищо му няма Joy вечен продукт. Никога не съм виждала развалено

# 96
  • под тепетата
Plamena.., ако правиш линцери за Коледа, остави си го за тогава.

# 97
  • софия
Имам нужда от помощ с идея. Какво да сготвя с(ъс) (сварено) пиле? Но без: супа, каша, с картофи/грах/ориз, кокинисто 🙄 Ако е манджичка ще е идеално, че не съм рестораН и да е поне за 2 пъти ядене.

# 98
  • на последния етаж
Фрикасе?

# 99
  • София

Лешникови линцер сладки

Плодов сладкиш за Коледа от 4 съставки

Шоколадов кекс с кондензирано мляко

# 100
  • софия
= каша
Всичко изброено без вече го правих относително скоро.

# 101
  • Sofia
Имам нужда от помощ с идея. Какво да сготвя с(ъс) (сварено) пиле? Но без: супа, каша, с картофи/грах/ориз, кокинисто 🙄 Ако е манджичка ще е идеално, че не съм рестораН и да е поне за 2 пъти ядене.
То май не остава много... Simple Smile  А лучена яхния? ПиУе със зеУе/ праз? Simple Smile

# 102
Не знам "кокинисто" какво е, но бих предложила на жулиен - със сметана, кисели краставички, гъби, кашкавал.

# 103
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_12.html

# 104
  • софия
То май не остава много... Simple Smile  А лучена яхния? ПиУе със зеУе/ праз? Simple Smile
А, идеално. Отивам да видя рецепта.
❤️
Пейч, супер. Подобно не съм правила. Това ще е за другата част.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт