За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 281
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Някой правил ли е меденки с бадемово брашно и кокосово масло?
Иска ми се да пробвам по-“диетичен” вариант,но все пак да знам дали ще се получи нещо,а не да хабя само продуктите 🤑

# 601
  • Русе
Скрит текст:
Някой правил ли е меденки с бадемово брашно и кокосово масло?
Иска ми се да пробвам по-“диетичен” вариант,но все пак да знам дали ще се получи нещо,а не да хабя само продуктите 🤑

Виж тук

https://healthkitchen.ru/recepty/gingerbread_cookies/

# 602
  • Пловдив
Ако забъркам смес за катми сега ще е ок ли сутринта? За мекици правя, ама катми...? Пак ли в хладилник да държа?

# 603
  • Бургас
Мисля за утре да направя ньоки. Вкусни ли са? Правила съм веднъж купешки, вакуумирани и бяха много гадни.
Домашните вкусни ли са?
Мисля да са с масло със зелен лук, чесън, сол и пипер. Мъжът ми и детето не си падат по разни доматени/макаронени сосове, а с маслото ще им харесат много. И пилешко роле ще направя към тях, и готова е вечерята. Ама да не се окаже, че са гадни ньоките 🤔

# 604
  • Sofia
Ако забъркам смес за катми сега ще е ок ли сутринта? За мекици правя, ама катми...? Пак ли в хладилник да държа?
Тестото нали е с мая - може разбира се и естествено - в хладилника. Аз така правя катми.

Мисля за утре да направя ньоки. Вкусни ли са? Правила съм веднъж купешки, вакуумирани и бяха много гадни.
Домашните вкусни ли са?
Мисля да са с масло със зелен лук, чесън, сол и пипер. Мъжът ми и детето не си падат по разни доматени/макаронени сосове, а с маслото ще им харесат много. И пилешко роле ще направя към тях, и готова е вечерята. Ама да не се окаже, че са гадни ньоките 🤔
Домашните ньоки са вкусни, разбира се. Wink
Важното е да не прекалиш с брашното и с месенето. Може да са картофени или рикотени.  Когато ги вариш, готови са щом изплуват на повърхността.
Много са вкусни с маслен сос със салвия. Simple Smile

# 605
  • София
Домашните вкусни ли са?
Ньоките не са гадни, но са изключително бавни за мен, то ти си разполагаш с времето . Ето едни ньоки уж бърз вариант, ама и те са ми бавни
НЬОКИ НА ФУРНА - GNOCCHI ALLA ROMANA

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/gnocchi-alla-romana.html

# 606
  • Бургас
Ухууу, тая рецепта съдържа поне две непознати за мен съставки 😄
Картофени ньоки ще правя - картофи, брашно и яйце.
Благодаря ви за мненията 🤗🤗

# 607
  • София
Откъде мога да купя готови елементи за коледна къщичка само да се сглоби

# 608
  • Пловдив
Откъде мога да купя готови елементи за коледна къщичка само да се сглоби
В Икеа има Simple Smile

# 609
Има ли сполучлива рецепта за меденки без масло( а с олио), но и без яйца( яйце)? Благодаря!

# 610
Има ли сполучлива рецепта за меденки без масло( а с олио), но и без яйца( яйце)? Благодаря!
На предната страница съм написала моята рецепта за меденки. Правила съм я веге.
Като заместител на яйцата съм ползвала 1/2 ч.ч. газирана вода ( 1 яйце = 1/4 ч.ч. газирана вода).

# 611
Смятам да готвя боб и се чудя отива ли му праз лук или да сложа обикновен?

# 612
  • Sofia
Смятам да готвя боб и се чудя отива ли му праз лук или да сложа обикновен?
Салата с боб и праз не си ли яла... Simple Smile Всички видове лук му отиват.

# 613
Здравейте, имахме пресни манатарки и си нарязахме и замразихме. Често си правим ризото с манатарки, като първо задушаваме в масло гъбите и после слагаме ориза и постепенно добавяме телешки бульон. Обаче стават леко жилави гъбите. Къде бъркаме? Повече време ги готвим или недостатъчно?
Благодаря

# 614
Момичета, здравейте. Днес, ако направя руска салата за Коледа ще бъде ли добра за консумация?

Общи условия

Активация на акаунт