Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между маслено тесто и бутер тесто?
Какви са основните характеристики на мултикукъра и Airfryer на Philips?
Как се приготвя крем карамел и как да се предотврати образуването на шупли в него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между маслено тесто и бутер тесто?
Масленото тесто, известно още като пясъчно тесто, се състои от голямо количество масло и става плътно, трошливо. Използва се като основа за кишове, тарти, пайове и други. От друга страна, бутертестото или многолистното тесто е подобно на кроасан и включва сгъване на масло между слоевете тесто. Основната разлика е в технологията и метода на приготвяне на двете тестa.
-
Какви са основните характеристики на мултикукъра и Airfryer на Philips?
Мултикукърът е многофункционален уред, който замества тенджерата, докато Airfrayer работи като фурна. В мултикукър съставки се запръжват първо, след което се задават програми за по-бързо готвене под налягане. Airfrayer използва циркулaция на въздуха за приготвяне на храна с по-малко мазнина и по-бързо в сравнение с традиционната фурна.
-
Как се приготвя крем карамел и как да се предотврати образуването на шупли в него?
Крем карамелът се приготвя чрез печене на водна баня при 160°C за 40 минути. За избягване на шуплите е от съществено значение да наблюдавате бавното печене и да избягватe завирането на водата. Освен това, използването на висококачествен шоколад и стриктното спазване на рецептата са важни за приготвянето на крем карамел без шупли.
-
Какво мога да направя с почти пълен буркан малиново сладко и кутия кондензирано мляко?
-
Какво да сготвя с (варено) пиле, без супа, каша, със зеленчуци (картофи/грах/ориз), кокинсти?
По принцип й отиват екзотични неща, като оная китайската рецепта на Пейчев. Както и портокали, те се стапят и остава само лек аромат. Да добавя и че цяла патица си е загуба на време, освен ако не я искаш за презентация на масата. Има много повече кокали от пилето и много по-малко месо. Най-добре да се вземат бутчета, най-вкусни са и с най-наситен вкус на патешко. Или бутчета и гърди вместо цяла патица, то и без това само тези меса й се ядат. И докато цялата патица се готви доста дълго на фурна, бутчетата може и в тиган, хващат се по четири наведнъж, с капак са готови за 30мин и се овкусяват разкошно. Единственото добро на цялата патица е, че може да си събереш доста патешка мазнина да си готвиш по-нататък с нея
Патицата вече е купена. Исках точно цяла да е, не на парчета. Не искам да е със зеле или картофи, а просто хубаво изпечено месо. Няма да я презентирам, даже е вероятно само аз да си я ям. Вероятно ще я направя по първата рецепта на Пейчев, но без картофите.