🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 47 597
  • 983
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Прятелката на Влад май не е съвсем българка, въпреки българското й име. Има нещо в акцента й.
Иначе са много приятна двойка. Днес гледах няколко видеа в профила на Влад и ми станаха симпатични.

# 91
  • при късмета
Евгени нищо не казва за дуела, освен, че Влад е спечелил с късмет. Ни дума за болница. Оф и като почнат с оправданията, че показвали само негативното и монтажа и продукцията е виновна, че те са се о..ли. Ама всички нехаресвани, до един. Ами показвайте нещо положително и за пример и няма да пропуснат да го излъчат, може да сте сигурни.
И с Виви съм съгласна, на старите стратегията беше ясно и то не само с жените. Да не забравяме, че започна с Гуспата. На новите, ако им беше дошъл акъла навреме, можеше и те да пращат ратаи за дуелист, а не този който не иска или този, който искаме да накажем. Кой им е виновен?
Влад и приятелката му много си отиват

# 92
  • софия
Не е българка приятелката на Влад, но не знам от къде е. И аз не харесвам никой от новите. Надявам се първи дуалист тази седмица да е или Камелия или Хепи Ванче. И двете са непоносими.

# 93
Яна Ким се казва приятелката на Влад. Четох, че е Родена е в Узбекистан. Баща и е кореец, а майката е с арменски произход.

Яни изгоря 🤣🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 17:30 от me_for_president

# 94
  • USA
Много хора си се кефят на диалекта и изобщо не се натискат да говорят правилно. За мен да си възрастен човек и да се оставиш да говориш на диалект или с неоправени говорни дефекти е пренебрежително отношение към самия себе си, но хора всякакви.

Защо искаш хората да говорят на ТВОЯ диалект,за да не го приемаш за пренебрежително? Аз пък бих сметнала точно обратното - че ти не си толерантната в случая към хората и тяхните локални ценности и обичаи. Правилно според кой? Някой с шопски диалект ще Е-чи вместо да изговарят книжовно Я в думите или ще "Ме" -ка на глаголите в края, друг пък ще говори на меко. И двете са правилни и двете са традиции и богатство.

Все едно някоя баба от Шопско да иде на хоро във Варненско и да я изгонят,защото не носи местна носия..С диалектите е същото.
Говорните ефекти са друго нещо.За тях вече трябва намеса.

# 95
  • при късмета
Когато си в публично пространство, в случая национална телевизия, но се отнася и до форума примерно, все пак е редно да се изразяваш така, че да те разбират. Да, диалектите са богатство, но за някой фолклорен фестивал, където им е мястото. Мен ме дразнят, признавам. От начало ми е забавно, после ме дразни. Защото голяма част от диалекта вече отива на неграмотност. Пазари, лакирвай се, гримирвай се, носи си дънкиното яке, преценям и сам си преценя особено много ме дразнят (коректора не може да ми смогне на глупостите Joy), но в твоето си населено място, където всички те разбират. Когато си в публично пространство, повтарям се, но трябва да говориш правилно, именно защото диалект и неграмотност много се размиват. Направо се приравняват. Обаче какво да искаш от хората, като политиците говорят абсолютно неграмотно, а са най-показваните по всички медии. С неправилното окончание "ме" например, за множествено число, както вече отбелязаха и пуста буква "в", явно никой не може да я произнася. Как пък един не Внесе нещо, а всички до един го Фнасят, барабар с президента даже, не мога да си обясня. Или пък са с дефект в говора до един и са за логопед? Надали. И в единия и в другия случай диалект и неграмотност се размиват и на практика е едно и също.
Аз например разбирам и говоря много голяма част от трънския диалект, който с този в Банско държат първенството по неразбираемост за всички останали. Граовския също, даже ми е още по-познат. Ама не пиша така, нали?

# 96
  • София
Евгени продължава да отговаря на въпроси:

Яни го уважава, но просто е и разочарован, за него твърде много играе и не му е истински

Питат защо не е сложил Калин сред най-близките си и отговори, че и Калин го чувства много близък, уважават се, приятелчета са (но явно не като с Иван). Ох, идиотски въпроси са това, ама...

Ако Влад го е нямало е щял да предизвика Чавдар.

Какво е дамски пич го питат: 'Човек с женско сърце'

# 97
Хора спрете се, да отиваш някъде говориш политкоректно, но след седмица, вече се чувстваш у дома и се отпускаш . Не  ми пречат диалекти, няма да помисля никога- този човек е прост понеже не говори съвсем правилно .

# 98
Че какво ни е на нас на сърцата пък сега?! Rolling Eyes Thinking

# 99
Благодарности за труда, момчета! Beers

Честито на Влад! Интересен дуел с късмет и правилна подредба на точки.

Да спомена, че в петъчния епизод чух Лили два пъти да стреля по Аксения. Не знам коментирахте ли, че още изчитам старата тема...
Първо като дудна на Веселка за мизерията сутринта, Веси и каза, че всявала напрежение. Лили я попита тя ли мисли така или Аксения. Тук май намекна за вмененото Валериево решение и Гечовото напрежение.Wink
Втория път при появата на кокошчицата, че и тя като Аксения държала все да е в центъра на вниманието. Smiley
Аксения реагира перфектно, но нещо скрито почва да ми изплува.

Финци ще е избор за Фермер. За ратаи нямам предположения.

# 100
  • при късмета
Хора спрете се, да отиваш някъде говориш политкоректно, но след седмица, вече се чувстваш у дома и се отпускаш . Не  ми пречат диалекти, няма да помисля никога- този човек е прост понеже не говори съвсем правилно .
Кой е сравнил хората говорещи на диалект, с прости?

# 101
  • При семейството си
Евгени продължава да отговаря на въпроси:

Яни го уважава, но просто е и разочарован, за него твърде много играе и не му е истински

Питат защо не е сложил Калин сред най-близките си и отговори, че и Калин го чувства много близък, уважават се, приятелчета са (но явно не като с Иван). Ох, идиотски въпроси са това, ама...

Ако Влад го е нямало е щял да предизвика Чавдар.

Яни не му е искрен, защото Яни е един от малкото, може би даже единствен, чието ежедневие се припокрива с това във Фермата. Друго са те, новите фермери.
Определението “женско сърце” е възможно най-сексисткото, но толкова от тези Алфа мъжкари.

# 102
Че какво ни е на нас на сърцата пък сега?! Rolling Eyes Thinking
Не знам Веселка, но аз бих го опукала на дуел с най-голямо удоволствие и като го бия на играта с прашката, ще трябва да дефилира по такава, да видим тогава кой е дамски и кой не е.

# 103
Кой е сравнил хората говорещи на диалект, с прости?

коригирам се - неграмотен (което е и синоним)

# 104
  • Вестерос
Скрит текст:
Нина отговаря на въпроси на фенове.
Най-интересното (ама тя наскоро пак отговаряше и се повтаря малко, явно няма много въпроси):

Радо е егоист и би направил всичко за да отиде на финал. Но иначе дълбоко в душата си е добряк.

В добри отношения е с Камелия, просто не са приятели (бтв: тези въпроси са ми любими и изобщо хората знаят ли какво означава думата приятел?). Пишат си от време на време, но не се виждат. Не таи никакви лоши чувства, напротив.

В добри отношения е и с Лили. Оффф

Като цяло е в добри отношения с всички. Разбира се с всички и никой не е казал лоша дума за нея.

Подкрепя Калин за решението му да се съобрази с желанието на своя ратай и с дадената мъжка дума. И всеки един мъж би трябвало да постъпи така

В сезон 4 била твърде рязка, търсеща себе си, била е на важен кръстопът от своя живот и емоциите са я водили. Хвърляла се е в каузи и да защитава този или онзи. Сега е много по-обрана и се е насладика повече на изживяването. Така че този сезон е по-дволна от себе си и своята версия в сравнение със сезон 4.

За краткия си престой в Англия е чистила хотели, после къщи. Но през по-голямата част е била в майчинство. Сега е учител.

Най-близка след предаването е с Валерия, Аксения и Весека. А вътре във Фермата най-близка е била с Валерия. С нея чувствала, че може да сподели всичко.

Евгени отговаря на въпроси на фенове.
Най-интересното:

Не е близък с Радо и не знае за нито един участник, който да е близък с него?! WTF бе хора. Камелия каза същото, Калин дори се е отказал от него. Нина, сега и Евгени. Май имаше и други...
Явно здраво ги е млатил на Арената 😀

В много добри взаимоотношения е с Аксения. Тя била много готин човек
?! УАУ, ти да видиш... 😮

Това което виждаме ние е НИЩО в сравнение с това, което те са изживели и видели
И се показват най-вече само негативните моменти

Никога няма да има обединение!
Айде отиде им сезона и каузата... 😂

Най-близък приятел е с Иван, едно голямо приятелство се е заформило между двамата. И стиска палци да успее да се пребори за финал.

Каквото мисли за Влад го е казал вътре във Фермата, сега не каза нищо (бтв: явно да се подразбира, че мнението му си остава същото)

Жените на Старите герои са ги водили за носовете, мъжете не са били истински мъже. Криели са се зад тях.

Яни е бил най-прикрития играч вътре и много добре си е изиграл картите, знае как да спечели зрителите...

97 кг. е влязъл. 81 кг. е излязъл. 😮

От 6 г. е полицай.

Танците са в кръвта му, душата му танцува

С Финци както е бил вътре като баща и син, така е и отвънка.

След Иван в най-близки отношения е с Мажена и Мирела.

Влад е победил само заради късмета си в играта.

Акси е купонджийка, много яка мадама

Раздвоен е за Чавдар. По един начин го е усетил вътре, сега вижда други неща. И той е от актьорите вътре...

Обича животните и с удоволствие е бил ратай.

Сега от на Евгени коментарите могат да се направят три извода, че Иванчо ще се бори срещу Яни и Чавдар за зрителския вот на финала, защото сега Генчо МВР плюе Яни и Чавдар, а до вчера във Фермата друго говореше.
Яни бил прикрит Grinning Смях в залата!

Общи условия

Активация на акаунт