🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 289
  • 983
  •   1
Отговори
# 405
  • при късмета
Мдаа. Този път Яни е виновен толкова, колкото и Радо или малко повече. Но Радо си реагира като него си, няма изненада. Лично за мен изненадата е не там, че Яни е нарушил правилата, а реакцията му след това и по-конкретно, липсата на извинение.  И ако трябва да коментирам мотивите му, не го е направил с цел да наруши правилата, а наистина от човечност. Не мисля, че Яни играе за това си качество, прекалено от вътре му идва. Има у него една наивност и търси добрите черти у хората. Може и това да е причината до сега да няма сериозна връзка и майка му прекалено много да се меси и да дава оценки на всяка потенциална. Ако го остави, някоя с користни цели луд ще го направи.
С него най-много си говорих на представянето на алманаха. Казах вече, че той беше единствения, който наистина обръщаше внимание на хората и разменяше с тях не само по някоя дума, а доста изречения. Другите снимка, подпис на книгата и следващия, Яни не беше така, сам те заговаряше. Като казах, че стискам палци на старите, а от новите нищо не става, той ми вика: "тихо, тихо, че не се знае ние как ще се изложим. То се отнася и до живота и за всеки човек, сам не знаеш какво ще направиш в някоя ситуация"

# 406
Брей тоя човечен Яни, пък другите са лоши. Но не е един сал Радко там на половин порция. Другите обаче търпят и спазват правилата. За Радо не съм изненадана. Но Яни сгреши. Два пъти. Първо наруши съзнателно правилата, а после не застана пред всички да се извини. Важното му беше кой е направил съответния коментар. И тук идва Калин, който беше прав, но и отиде и пред всички му заяви на Яни, че той е изкоментирал. Калин, с всичките му "дрис" и други такива, реагира не веднъж много адекватно и държи на думата си.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 10:26 от cardhu

# 407
Не оправдавам Яни и не писах за извинението му към другите. Исках да кажа, че нямаше синхрон с него, в който ние да получим обяснение от него за това, че наруши правилата. Все едни и същи са на синхроните, което не е честно.

# 408
Синева, аз не вярвам във филма, който ни разказваш. Със сигурност се възползват при монтажа, но чак къртица Аксения и прочие не ми се вярва.
   Аз не мисля,че Яни даде хляб на Радо заради мотивите, които изтъкна Калин. Яни си е такъв добряк, жалостив. Калин има право да се съмнява и браво,че му каза лично, че той е казала това. Аз харесвам Калин, смятам че е добър и справедлив и с застъпва за слабите. И мисля,че дъщеричката му му е коректив. Така и трябва - да се замислим какъв пример ще дадем на своите деца, за да станат добри хора. А не като Камелия и Иван да разсъждаваме за зрителския вот и да навираме зърната на Аксения в очите на зрителя , пък своите голотии и простотии не. Аксения вероятно с такива дрехи ходи и вкъщи, пред съпруга  и децата си.Ама Камелия дали дава да й пълнят дупките със сметана пред дъщеря си?
   Много долно човече ми е болярката с американски паспорт и руски произход - чудна комбинация!
  И Лили - брей,брей, тази жена е събрала в себе си всемирната скръб . Почвам да си мисля, че тя е резервата на Митака, с толкова нежелание е вътре. Е от какъв зор си влязла? Като не ти се стои,подскажи за женски дуел, за втори дуелист и си ходи. Със сигурност можеш да си полезна повече навън, поне на семейството и приятелите, които са в нужда в момента.  Тя толкова е задълбала в образа на страдалец,че изобщо не вдява момичетата какво й говорят.
    Финци добре ги скастри на масата като фермер,само дето това беше момента Яни да се извини на всички, не на всеки поотделно.
  Весито е машинка!!! Според мен е взела страха на жените. И ми хареса,дето се извини на Финци, предпочитам да е в неговия лагер, отколкото в този на Чочо. И какво се оказа?-поне аз така разбрах, че Финци е чул какво се говори за него. Но не показаха да си е променил отношението към хората, някак си е останал над нещата.

# 409
  • Вестерос
Яни може да се е извинил, ама да не ни е показано

# 410
Яни се е извинил на всеки поотделно, самият той го каза на масата и някой контрира мисля, че Калин "на мен не си" и Яни му стисна ръката да се извини. Извинил се е, просто не е показано как ходи при всеки да се извинява.
Сбърка Яни, но го направи от добра душа, а не заради някакви схеми и стратегии. Защо на Радо, не на другите?! С Радо работят по параклиса по цял ден. Няма как да не се сближат. Това голямо тяло на Радо, свикнало на много храна сигурно крещи от глад. По цял ден мрънка и се оплаква на Яни колко е гладен, как му премалява. Яни направи нещо за приятел, рискувайки да си навлече проблеми, както и стана.

Защо тръгнал да прави разследване кой го е набедил, че играе мръсно и подмолно, давайки хляб на Радо да се спаси от дуел с него?! Ами да ви кажа, който и да го набедят за мръсник ще иска да се изправи срещу тоя, който го е казал. Най-малкото да чуе доводите му.

Тия предавания малко изкривяват ценностите. Не е грях, че Яни е дал хляб на един гладен човек, дори това да е срещу правилата. Да наруши ги, да рискува своя комфорт, но постъпи човешки, знаейки че може да си навлече само негативи. Тази постъпка още повече ме кара да го харесвам. Това си е Яни-  човек, а не сметкаджия.
Предпочитам да нарушавам правилата, ако те са в разрез с разбиранията ми за човещина.
 Правилата там са написани, за да провокират различни реакции, а не защото тези правила са правилни, нищо че коренът им е общ. Възниква дилема дали да постъпиш правилно или да спазваш правилата.Извинявам се за тафтологията, умишлено я използвах.

За мен Акси е 100% къртица. Никой не ангажирам с мнението си и напълно уважавам тия, които мислят различно от мен по въпроса. То затова е интересно тук, всеки има собствена теза и си ги споделяме. Поне едно е сигурно- някой е прав по въпроса. Innocent

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 11:53 от sineva 1

# 411
  • Вестерос
Аз също съм на мнение, че не е дал хляба , за да не го викне на дуел Радо 🤣 въобще теорията на Калин ми е нелепа при точно тези двама участници.

# 412
  • Асеновград
Яни и Радо са виновни. Правилата са, за да се спазват.
Трябваше да застанат и двамата , да се извинят на всички , та да се приключи с тази драма.
Въпреки всичко ,прощавам на Яни , все още си го харесвам.
 ,,Многострадалната,, пък , влезнала във формата , да пее.....ох не мога с това Лили.
Финци добре им каза на масата , никакво мрънкане за щяло и не щяло , ще търпим.
 Също така много добре се организираха в задачата с дигата.
 Весето е голяма душичка , как и стана неприятно и гузно , че си позволи да коментира Финци.
 Много ми домиляха и двамата ,като се извиниха един на друг.

# 413
Но Яни не рискува да бъде наказан само той. И други са се сближили,но се съобразяват с правилата. Ами не са съгласни хората да бъдат наказвани, защото Радо бил гладен /той винаги е гладен/, а Яни много го съжалил.

# 414
  • Вестерос
Може и да не се съобразяват, просто да не са хванати в крачка. Виж как изтърваха Аксения .

# 415
Да , и в това е разликата между Финци , Веси , Яни от една страна и Чавдар, Иван, Камелия , от друга, например.Първите грешат, но когато си осъзнаят грешките се извиняват и приемат извинения чистосърдечно.А вторите го правят схемаджийски.
   Гледах промото за довечера - отново проблем с животните. Дано не е нищо фатално, защото е престъпно това немърливо отношение.
   Относно правилата - има такива и ги има , за да се спазват.Какво значи правилни и неправилни правила??!!
  Те знаят за тях и неспазването им води до санкции. А и Радо не умира от глад, че да го спасавяме.То си е винаги гладен, сигурно и другите мъже са така.

# 416

За мен Яни беше главния виновник в случая с хляба, ама нали Радо се дъни постоянно, той го отнесе Grinning

Още като обявиха прегрешението, Яни стоеше като посран и нищо не каза, пак да мине между капките, и кой, кой - дежурният виновен Радо го отнесе. Какво ще обикаляш при всеки поотделно да се извиняваш, застани като мъж поне веднъж пред всички и се извини.

А Финци веднага пък бърза да се презастрахова, да не му се оплаквали, че няма храна, той няма нищо общо като Фермер, да не си помисли някой, че той отговаря. Ако Влад беше фермер, Ками би му казала - ти се провали, не упражни контрол, ама а де, не е той...

# 417
  • при късмета
Яни и да се извинил по отделно (а Калин каза, че на него никой не се извинил, нито Яни, нито Радо, а той се оказа, че на доста хора не се извинил изобщо, вероятно и за Яни се отнася), имах предвид, че самата му реакция беше по-голяма грешка от самото нарушение. Трябваше да се извини на всички. Имаше цели 2 удобни момента и когато му беше мястото на това извинение. Първия, когато го съобщиха и заключиха склада и втория, когато Финци заяви, че няма да приеме мрънкане за храна. На масата, отнасящо се за всички, щеше да е подходящото извинение, дори да се е извинил по отделно. Пак казвам, не оправдавам Радо, че не го е направил, а пък да го искам от Яни, просто го очаквах за себе си и то именно от Яни. Радо до сега никога не се извинил, че целия отбор е наказан заради него, та не очаквам да започне да го прави. Няма капацитета да го схване. Но Яни го има, схвана, че е виновен, просто не реагира адекватно

# 418
Подкрепям мнението на Мако.
  А какво трябваше да направи Финци?! Ми не е то виновен, не може да ходи и да следи всеки един кой на кого какво подава. Според мен правилно им каза. Според мен той не бяга от отговорност. Всички понасят наказанието, такова е правилото. Аз по принцип не съм съгласна да го отнася цялата група, но явно според психолозите или не знам кой, това е градивно.Прави ми впечатление и в училище , напр., ако един или двама развалят дисциплината в час, целият клас прави контролно. Може би се търси механизъм групата да превъзпита калпазаните.  Не съм психолог, разсъждавам си.
   Но има ли правила,трябва да се спазват.В случая, аз не мисля , че има такова , което да уронва авторитета и да петни името на някой, или да води до някакви физически и психически страдания.

# 419
  • София
Лили била влязла във Фермата да пее 🤦🏻‍♀️ объркала е предаването, да отиде в Гласът на България...

Общи условия

Активация на акаунт