🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 287
  • 983
  •   1
Отговори
# 435
А, sineva 1, чудесен пост, просто отличен! Ето за това говоря и аз!

# 436
  • при късмета

Яни е виновен за парчето споделен хляб, но е в реда на нещата Финци да раздаде по равно бисквити, пасти и бонбони.Добре раздал ги е, но защо не го направи по правилата, Новите имат право само на половин дажба.
Яни се е обЪркал трябвало е вместо хляб да даде на гладния Радо пасти и бонбонки и всичко, и всички щяха да са ок.
Като хляб не може, да ядат пасти да перифразирам Мария Антоанета.
Не си права. Ограничението за храната се отнася само за основните хранения. И като време за хранене и като храна въобще. Казаха, повториха, потретиха и подесетиха този аспект. Така, че затова за хляба има наказание, той е към основните хранения, а за сладкото няма и е по правилата. Другото, което не бива да пренебрегват е да носят само черни или бели дрехи.

# 437
Е, Камелия беше с цветно бюстие когато в обора с Иванушка обсъждаха зрителския вот! Продукцията далтонисти ли са?

# 438
А и говорим за правилата,които са официалните такива на фермата.
  А относно мостовете, те могат да се случат и без еднакви порции ядене. Ето пример - Евгени и Финци.Явно са намерили общ език, общи неща ги вълнуват, за да са се усетили  толкова близки.
  Според мен няма достатъчна комуникация и сближаване.  Напр. жените с как да се сближат с Камелия, като не я харесват, не я усещан, не им  е близка, а тя самата каза ,че е асоциална.Явно и тя не ги харесва. Ама Нина се сближи с Генчо. При мъжете по-добре се получава "приказката" , но те мъжете по принцип не задълбават чак толкова като нас, жените, освен може би  Чавдар.
    Снощи много се мях на сценката с Лили и Камелия.Камелия се увива, увива, мазне е с благото гласче пред Лили а тя е толкова сърдита на целия свят, че даже не я поглежда.Все едно вуду кукла шиеше, така боде бод след бод.
   И аз исках да вия шкафа с лакомства на Камелия и сюжета с Финци и Радо.
    Азалия ,и аз го видях, но според мен е снимана докато се преоблича,или облича и това е нещо като сутиен. Дадоха как слага робата, или тениска ,не помня , отгоре. Може би един и същ дълъг разговор ни е поднесен в два монтажа.  Не защитавам продукцията,разсъждавам си./У дома само аз съм фен и няма с кой да коментирам, затова чакам да дойда на работа и да погледна тук/

# 439
  • при късмета
Е, Камелия беше с цветно бюстие когато в обора с Иванушка обсъждаха зрителския вот! Продукцията далтонисти ли са?
Само, че Камелия е ратай и не сваля бялата роба. А дали има нещо под нея, вече е друг въпрос, бюстието беше вместо сутиен, не могат да ѝ забранят да носи бельо и за неговия цвят нищо не са казвали

# 440
Но беше само по него и понеже за всичко се издребнява, рекох и аз така, робата не беше облечена.

# 441
  • при късмета
Напиши писмо до продукцията за петъчния кръг Joy
Аз на дрехите изобщо, ама изобщо не обръщам внимание. Само, че Камелия съм я забелязала, че носи бюстиета или спортен сутиен, както и Аксения. Особена Аксения, колкото и да не обръщам внимание на дрехите на участниците, имам чувството, че непрекъснато е по сутиен. Надолу поне чат пат се облича. И другите ходят с потници или вид потник или топ, но на тях двете винаги съм оприличавала на спортен сутиен за тренировки и си ходят по принцип все едно са на фитнес.

# 442
Аз от пети сезон гледам, там разделението си беше даже с истинска ограда, но и тя падна към 4-5 седмица, доколкото помня. А тоя сезон ще си свърши така - Нови и Стари. Някой друг въжен мост, но и него дуелите отсичат.

# 443
  • при късмета
Разделението ще остане, защото така се случи, че имат само 2 седмици заедно и точно в тях едните са наказани заради разликата. Отборната битка беше 8 седмици, ако беше примерно 6 или някой отбор да беше взел 5 поредни битки, както гласяха отборните победи на новите например, щяха да имат седмица, две повече заедно.

# 444
Изначално идеята на продукцията е да не ги съберат и да има разделение! Какви мостове, какви 5 лева?!...
Аз предишни сезони освен миналогодишната гадост не съм гледала, ама като ви чета, идеята е в основите си точно скандали да стават. Завоалиран под формата на ферма ББ.

# 445
Така е, ма ко, но това е предвидимо. Не вярвам да са мислили, че единия от отборите ще е толкова зле, че да завършат 5:1. А ако бяха изравнили и продължили 5:4 - девет седмици разделение, една "наказание" и пак никакво време за опознаване. Точно, че самата идея отначало не е доизмислена и вместо в един етап от играта да се върви в положителна посока, пак самата продукция утежнява ситуацията на загубилите с унижения и глад. Достатъчна привилегия е фермер от победителите и той да определя дуелист.

# 446
  • при късмета
Да, можеше да се искат 3, а не 5 точки за отборна победа. Иначе както тръгна от втората седмица и новите взимаха кошници без да са свършили грам работа, но пък за сметка печелеха седмицата на това решават кой ще ходи на дуел, изобщо не е трудно да си помислиш, че могат да вземат поредни нужните точки за победа.
Аз иначе и сега не е късно за обединение или нови съюзи. Това, че едните са на половин дажба храна изобщо не пречи и не знам защо въобще се сравнява и е фактор именно за отношенията м/у ,частниците. Едното няма нищо общо с другото. Просто новите не стават, това е истината. Влезли са за парите, да се гримирват и прочие. Старите и в техните сезони, когато ги събраха с непознати хора, не за седмица, а за 2-3 дни вече се разбираха с всички или поне повечето от тях

# 447
Всъщност, никой не им е пречил да си строят мостовете и преди "обединението", но вместо да се опознаят, отборите се нахъсаха в съревнованието и това не им позволи да се отпуснат.

# 448
Не съм ви дочела и съм в началото на черешовия епизод. Обаче бързам да пиша, че си забравям мисълта. До 22 страница ви четох и си мислех, че Валерия е една истинска лигла да не може 48 часа да изкара. Обаче! Изгледах сега. Да, ок, беше унила, не виждаше смисъл да става от леглото. Ама нито е припадала, нито се е тръшкала или правила драми. А изводите, които си направи и сподели с нас, бяха прекрасни. Нека всеки, който се съмнява, че й е било трудно, остане сам вкъщи за 48 часа (дори да е със семейството си) и не поглежда телефона си - дори да види колко е часът, нито включва телевизор и радио по какъвто и да е повод. Да се отдели в една стая и не излиза - с една книга само. Толкова. Гарантирам ви, че няма да ви е лесно. А го има и моментът с изпускането на забавлението - кой не би страдал? Още повече при преброени дни. Все едно да сте на почивка с компания и да направите това, което описах. В момента и аз съм паднала духом (загубих любимо животинче - детенце). Не искам да стана от дивана, нищо не ме вълнува. Само чакам да се върне и гледам навън, а знам, че няма никога да се случи. Имала съм страшни загуби в живота си и съм ги надмогвала много по-успешно, била съм много по-силна, устремена, искаща да продължи. Сега съм в тотална апатия. Всичко е до момент - психиката ни не винаги е еднаква, реакциите ни в сходни ситуации могат да бъдат тотално различни. Нека имаме повече разбиране.

Грозно впечателние от една страна ми направи Лили, която не вдигна ръка. Но от друга - тя си знае силите.

Чавдар е безумен! Сега пък му дразнела слуха другият вид музика. И като единистински манипулатор използва по няколко думи за едно и също нещо: “тук все едно е паднала завеса, пелена, мъгла”. Че по-добре да ти набие мнението си. Голям дървен философ, ей.

Веселка, ти си прекрасно същество!

Дописвам: Чавдарееееееее, много си прост, честно! Сега обиди и Финци. Голяма разлика между големия гражданин и интелект Чавдар и простия селяндур Финци, така ли, о, ти възвишени люде! Затова отвън хората те не траят. Я се приземи малко и виж как си възприеман. И не, не съм глупава и малка, че да се надуеш, че моето мнение няма значение. И аз в твоя стил ще отговоря: моята специалност не можеш я завърши никогаш. Нищо че имаш повече професии, отколкото Яни някога ще може да работи, нъл тъй беше? И всички са малки и прости, па ти 80 годишния тибетски монах…

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 16:57 от Dama-madama

# 449
Калин много повече от Яни, Финци и Чавдар иска да спечели. Прави се на най - принципния и справедлив, но не е. Просто той няма  чар да привлича приятели, да създава с лекота отношения и компенсира като се прави на морална полиция. Имаше доста случаи, в които той реагираше нормално при извършени нарушения, уж благородник и т.н. Но вече финала наближава и търси всякаква възможност да дискредитира тези, които смята за конкуренция. От ден първи Калин следеше под лупа и коментираше всяко действие на Яни. Не е злобен, нито лош, но освен с физическа сила не изпъква с нищо като личност и търси начини да е във фокуса на събитията. В това няма нищо лошо, но е двулично да обвиняваш другите, че са в образ, че играят стратегически, когато самият ти го правиш от ден 1 - защитникът на Радо, умиротворителят, покровителят на Ваня и всички низвергнати от групата. Айде да не ми се прави на толкова бял и чист Калин, защото не е.

Общи условия

Активация на акаунт