🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 277
  • 983
  •   1
Отговори
# 450
Няма да го играя. адвокат на Калин, но на бял и добър не се е правил. Всичко тръгна оттам, че на него му писна от поведението на Радо - защитаваш и пазиш някого дълго време с надеждата, че при следващата морална дилема той ще си е научил урока, а виждаш, че той продължава безхаберно да тъпче всякакви правила, защото гледа собственото си трибуквие. Друг е въпросът защо го е защитавал и се е надявал на промяна.

Самият Радо пък повтаря думите на Иван за Волтрон, спасител на вселената, а ратайчето не смя да каже на Калин какво мисли за него, като бяха само свои от стария отбор на люлката.

Забравих да отбележа великия израз, измислен от Чочката - емоционален континуум. 🤣

# 451
Не съм ви дочела и съм в началото на черешовия епизод. Обаче бързам да пиша, че си забравям мисълта. До 22 страница ви четох и си мислех, че Валерия е една истинска лигла да не може 48 часа да изкара. Обаче! Изгледах сега. Да, ок, беше унила, не виждаше смисъл да става от леглото. Ама нито е припадала, нито се е тръшкала или правила драми. А изводите, които си направи и сподели с нас, бяха прекрасни. Нека всеки, който се съмнява, че й е било трудно, остане сам вкъщи за 48 часа (дори да е със семейството си) и не поглежда телефона си - дори да види колко е часът, нито включва телевизор и радио по какъвто и да е повод. Да се отдели в една стая и не излиза - с една книга само. Толкова. Гарантирам ви, че няма да ви е лесно. А го има и моментът с изпускането на забавлението - кой не би страдал? Още повече при преброени дни. Все едно да сте на почивка с компания и да направите това, което описах. В момента и аз съм паднала духом (загубих любимо животинче - детенце). Не искам да стана от дивана, нищо не ме вълнува. Само чакам да се върне и гледам навън, а знам, че няма никога да се случи. Имала съм страшни загуби в живота си и съм ги надмогвала много по-успешно, била съм много по-силна, устремена, искаща да продължи. Сега съм в тотална апатия. Всичко е до момент - психиката ни не винаги е еднаква, реакциите ни в сходни ситуации могат да бъдат тотално различни. Нека имаме повече разбиране.

Грозно впечателние от една страна ми направи Лили, която не вдигна ръка. Но от друга - тя си знае силите.

Чавдар е безумен! Сега пък му дразнела слуха другият вид музика. И като единистински манипулатор използва по няколко думи за едно и също нещо: “тук все едно е паднала завеса, пелена, мъгла”. Че по-добре да ти набие мнението си. Голям дървен философ, ей.

Веселка, ти си прекрасно същество!

Дописвам: Чавдарееееееее, много си прост, честно! Сега обиди и Финци. Голяма разлика между големия гражданин и интелект Чавдар и простия селяндур Финци, така ли, о, ти възвишени люде! Затова отвън хората те не траят. Я се приземи малко и виж как си възприеман. И не, не съм глупава и малка, че да се надуеш, че моето мнение няма значение. И аз в твоя стил ще отговоря: моята специалност не можеш я завърши никогаш. Нищо че имаш повече професии, отколкото Яни някога ще може да работи, нъл тъй беше? И всички са малки и прости, па ти 80 годишния тибетски монах…
Че то тръшкането и припадането го правеше гласът зад кадър ,не Валерия! Колко пъти ни насочваше в посока колко лабилна и била станала психиката! Изобщо,целия драматизъм и лигавщина я създадоха продукцията.Особенно накрая с фалшивата нервна криза ! Беше долно и грозно.

# 452
  • при късмета
Валерия бая се потръшка, но първия ден, не вчера. Рева, припада демонстративно на леглото, уж се засмя, после й се причуваше майка й, после пак рева. Няма как гласът зад кадър да казва, че е лабилна, ако тя кротко се занимаваше с нещо например

# 453
Така е, pgineva!
Извинявайте, всички, за предишния ми роман.
Аз съм по-неориентирана и наивна социално. Затова често се възхищавам колко сте проницателни.
И ще питам: прави ли бяха да нападнат така Лили? Жал ми стана. Тя поне си казва, че я е страх да отиде на дуел с Ванче.

# 454
Ами Лили все трябва да мине през дуел. Не е права да мисли, че е достатъчно това, че пее. Ще пее още една, две седмици и пак ще стигне до дуел. Тя се рекламира като певица ли чрез предаването? Не разбрах.

# 455
Ограничението за храната се отнася само за основните хранения. И като време за хранене и като храна въобще. Казаха, повториха, потретиха и подесетиха този аспект. Така, че затова за хляба има наказание, той е към основните хранения, а за сладкото няма и е по правилата. Другото, което не бива да пренебрегват е да носят само черни или бели дрехи.
За сефте го чувам, но ако това е факт е пълен нонс сенс.
Значи Яни, за да му е мирна главата и Радиче омайниче да не е гладно е трябвало да го нахрани с пасти, а не с хляб.
Неее не мога. Толкоз за тез нефелни правила. Scream
Така е и в живота, откакто свят светува. Някакви гламави управници се упражняват и налагат безумни правила, после се чудят защо плебса се втурва към барикадите и прави революции?! Smiling Imp

# 456
  • при късмета
Ами не знам как и какво точно гледаш от предаването, но последствията от загубена отборна битка бяха ясни още първата седмица, после им ги разясниха още преди да е спечелена и на края преди да влязат в сила толкова подробно, като за малоумни, че и Радо да ги разбере. И Дяволо ги е написал в първи пост

# 457
Калин много повече от Яни, Финци и Чавдар иска да спечели. Прави се на най - принципния и справедлив, но не е. Просто той няма  чар да привлича приятели, да създава с лекота отношения и компенсира като се прави на морална полиция. Имаше доста случаи, в които той реагираше нормално при извършени нарушения, уж благородник и т.н. Но вече финала наближава и търси всякаква възможност да дискредитира тези, които смята за конкуренция. От ден първи Калин следеше под лупа и коментираше всяко действие на Яни. Не е злобен, нито лош, но освен с физическа сила не изпъква с нищо като личност и търси начини да е във фокуса на събитията. В това няма нищо лошо, но е двулично да обвиняваш другите, че са в образ, че играят стратегически, когато самият ти го правиш от ден 1 - защитникът на Радо, умиротворителят, покровителят на Ваня и всички низвергнати от групата. Айде да не ми се прави на толкова бял и чист Калин, защото не е.
 Да не забравяме, че по време на дуела с Гуспата си премълча, че е разменил дъските. Има малък процент вероятност да не е разбрал веднага, но след като го е отпуснал адреналина, не може да не си е направил обзор на играта. Мисля, че ако не веднага, то по-късно се е усетил, но си замълча. Даже не се израдва както трябва на победата си, и аз мисля, че е било, защото е очаквал всеки момент някой от Продукцията да се усети, и да има някакъв отзвук.

# 458
  • София
И аз първо четох коментарите и после гледах и изобщо не видях тръшкане, реване и лигавене от Валерия.
Яни ми е симпатичен, но съм потресена от пълната му липса на знания по история, а е завършил това. Гледам сега неговия сезон и наистина се възмутих.

# 459
И аз първо четох коментарите и после гледах и изобщо не видях тръшкане, реване и лигавене от Валерия.
Яни ми е симпатичен, но съм потресена от пълната му липса на знания по история, а е завършил това. Гледам сега неговия сезон и наистина се възмутих.

Къде гледаш неговия сезон?

# 460
  • София
Това с дигите и наводнението бе интересно. Нещо по-различно и разчупено. А и полезно да се види в действие.
Добре се сработиха.

И Яни и Радо са си виновни, Калин бе прав според мен. Но не мисля, че е стратегия от страна на Яни с цел, Радо да не го вика на дуел. Те като са си по-близки и без да му дава хляб, пак няма да го извика... Има толкова много други мъже. Знаете как седмици преди финала всички се филмират и стават силно подозрителни и виждат договорки и за най-малкото нещо.

Акси не мога да я виня, защото тя вижда нещата както и аз ги виждам и съм ги писал тук, т.е. не мога да тръгна да я упреквам, а и момичето си е директна и пряма. И това което го казва на фермерите го казва и на синхроните. Но ми писна вече и дано се спрат с тези щуротии, че то се чудят от какви глупости да се правят драми. Сладко, джин, хляб, аман.

# 461
Още нещо се сетих - опосумите трябва да дадат бонус на монтажиста, който се е сетил да добави кадър на паяк, плетящ паяжина, след увиването на Камелището около Кахър Лиляна в лятната кухня. Много се смях.

# 462
Кахър Лиляна Joy

# 463
Недоизмислена концепция просто, трябваше да се казва пропастта на времето. Участниците забиват една дъска, продукцията им маха две. И игрите им са разединителни и правилата.. и интригите, които вкарват. Няма лошо, искат зрелищеи шоу, ама да си го казват с правилните думи поне.

На мен официално Калин и Веселка са ми фаворити. Казва си човека директно и сега се изяснява съвсем защо не общува с Радо извън предаването. Радвам се, че е минал дуел и няма да е на извънредните.

Яни като иска да се раздава, някак си не можа ли да избере място с по-малко камери от 10те, които са в кухнята. На мен той ми е фейк, прикрит, всичко обръща на майтап и Аксения му го каза много добре. Това + диалога й с Радо за Калин ме впечатли, смятам че разсъждава правилно и най-вече, че е откровена публично, а Не само на синхроните. Но не ми е фаворит.
Аз от пети сезон гледам, там разделението си беше даже с истинска ограда, но и тя падна към 4-5 седмица, доколкото помня. А тоя сезон ще си свърши така - Нови и Стари. Някой друг въжен мост, но и него дуелите отсичат.

# 464
  • София
🙄🤗😏

Общи условия

Активация на акаунт