💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 12 (13.11 - 20.11)

• 134 767
  • 3 743
  •   1
Отговори
# 600
На мен синхрона на Георги, перефразирам- "тръгнеш ли с нагласа за загуба, си се предал" ме прави песимист за изхода на елиминацията. Преди това Генчо нещо беше угрижен и го успокояваха. А също доволната усмивка на Жени от промото, макар че може да е монтаж.

# 601
"Божията" разкована дъска на продукцията прецака жълтите. Simple Smile

За червените бях, ама може ли подобна абсолютна аматьорщина и некадърност. Реди се нещо с плъзгане. Ами заковете една равна плоскост за основа. Рамката върху която са ковани дъските и тя надена. Немотийка, кво да искаш повече.

# 602
  • Другата България
Сега се прочетох от нощес.
Знаех, че нещо ме притеснява.
Ами съвсем резонно съм го написала за ПЕТЪК.
Гого - Генчо. Целият сценарий с Ралица и въпросите към Гого, камерата върху Генчо  ...това още повече се "връзва" с теорията ми за Джаферово отпадане довечера. Sunglasses

# 603
  • софия
А, добрутро! Ако Гената я отнесе ви обещавам, че ще ви заливам с кофи кафета и чували с еклери доживот. Много искам, ама ми се струва, че Тупарев така безславно няма да я остави да си ходи.
  Алекса, милият с тия женоря направо за великомъченик да го провъзгласят. Разказаха му играта. После що се мята на всяка възможна битка, ми за да си почине.
  Много ме кефи Гого и Фифо как си бичат айляк вече. Хич им не дреме за нищо. Видяха, че стратегиите не са тяхното поле за изява и сега им остава само да бъзикат фелдфебела и да се доказват на арената,. На кой до където му стигнат силите.
  Хайде, излюпвайте се. Кафето е вряло, млякото е до него, даже чай спретнах.

# 604
  • София
Пуснах новата анкета!

Ще започна отзад-напред, защото предстои много очакван и непредвидим на пръв поглед дуел. Хората ще са раздвоени в прогнозите си.
Значи аз още миналата седмица писах, че според мен тази седмица Джаферович ще отпадне, защото се изтърваха от продукцията с някои нелепи синхрони на Жени. Много са зле, ама много. И не само това, просто аз ви казвам, че с тази нелепа контузия с пръстите, Жени си бламира големите шансове за финал, защото тепърва предстоят битки след битки във финалната седмица и тя няма как да се бори с тези пръсти. На този етап продукцията иска здрави хора, а не контузени, защото хората гледат предаването основно заради битките. Ако толкова много искаха да я запазят щяха да дадат статична игра за пипкавост или пъзел. Значи непопулярно мнение тук, но за мен на 90% Жени е аут утре и не, не е спойлер. Нищо не знам и се пазя като дявол от тамян, само за гласения победител знам ама то гръмна по много сайтове, не че съм го търсил аз, но имам инфо, да се очаква-неочакваното, така че надявам се това да не е кьорфишек за да се замаже гафа с поредния изтекъл победител поне месец по-рано (както и с предните сезони, особено пък за Андрей се е знаело още след 1 месец някъде, че и по-малко от началото на сезона). Така, значи хора, ама вижте промото. Как си представяте Жени да мине това трасе, дори и със здрави пръсти много пъти? Тя ще изостане с минути от Генчо и дори да има финален пъзел, това не са предните сезони, когато 90% от играчите ги гледаха като полезни изкопаеми тези пъзели. В този сезон много хора редят пъзели и са редки случаите в които има фатални гафове и зацепки. Сещам се само за Касим и Валери. На Георги не се брои, защото пъзелът бе грешно зададен, т.е. нерешим, като с Вальо в сезон 3 и скандалната му загуба.

Не познах, че това няма да е елиминационен дуел. Тъпо. Четвърти капитански елиминационен дуел!
Не ме интересува, че са вкарали една камара резерви, нито че този сезон нямаха напуснали заради контузии или самоотлъчки. Не е справедливо капитаните да се наказват с елиминации. Капитана е лидера на племето обикновено и трябва да се бие за племето си и за себе си, а не да е застрашен от елиминации. А и така рискуват най-добрите и лидерите в племената, което е нелепо. Достатъчно гледаме племенни съвети и номинационни битки. А, няма нужда и изборите за капитан да са мини племенни съвети. Все по-схемаджийско става това шоу, само дето продукцията има навика да издава стратезите и накрая какво става? Ами една манджа с грозде! 🥱

И сега вече започвам за конкретния епизод да пиша.

Хехехе, значи в племето на Непобедимите са уверени, че Фифо или Гого ще са капитани и изведнъж смелия Алекса реши, че вече не му се искало да е капитан. 😁
Нахендриха клетия Гена. Какво ли не преживя тоз човечец в това безумно племе. Куков лудия, после тръшканията на Елица, Зорница в пълния и блясък и за капак Вики и Алекса. Сигурно няколко терапии при психолог са му трявали на човека след края на формата...

При жълтите Гого малко като в детската градина се опита да привлече Мани на тяхна страна. Трудно с този подход. Мислех си че по-умело ще я обработят Мани и че Фифо също ще се включи и като цяло по-силни доводи ще изтъкнат. А то какво, обещания за една седмица сигурност... Да погледнем от страната на Мани. Ако хипотетично жълтите се запазят в този състав, то тя с Жени и Ралица + евентуално Генчо и Георги ще има на нещо на което да се надява. Ако е с Фифо и Гого, никакъв шанс. Хем ще е на прицела на Алекса и Вики, хем на отмъстителните Жени и Ралица. Искаше ми се да отиде при Фифо и Гого, но Гого затвори тази врата с отношението си към нея след като отидоха при Безстрашните, а не видях Фифо да пробва с нещо да я привлече. А точно той трябваше да работи на този фронт, най-малкото покрай помощта от него към нея на съюзническата битка. Още една грешка на Гого. За какво нахендри Мани да гласува първа? Не се прави така. Момичето чак и стана неприятно. Както и да е, яд ме е ама Джаферович пак си изигра картите по-добре.

После дойде видеообръщението на Лефтеров. Нахрани ги жените, феновете са щастливи, ауу, уу, ихуу, ама много късно. Предаването отдавна е свършило. Там на място отдавна, отдавна трябваше да стори нещо. Освен това с това което каза злепостави Фифо и Гого. Нулева стратегическа игра. Илиян до последно пазеше своите момичета, а Лефтеров буквално сготви своите момчета... Все едно продукцията се намеси и им издаде пъкления план, хаха.

Последва словесен спор между Филип и Жени в който за мен Фифо надделя, защото Жени се ядоса и му обърна гръб. А когато Жени направи това значи губи почва под караката си, изнервя се и като не може да изкара адекватни доводи започва да агресира. Фифо пък през цялото време му бе леко забавно, мисля си, че в този момент бе пафнал от вълшебните тревички на Гогата. 😁

Териториална битка

Не ми хареса играта. Жълтите бяха с един мъж по-малко, което бе много важно и логично изостанаха по трасето.
На пъзела имаха -5 мин. дефицит, но Жени успя да го навакса, само че поради некадърност на продукцията (сефте...) загубиха спечелена битка, защото имаше излязла дъска и за това Фифо буташе частта от пъзела ама тя не влизаше в процепа. Това е скандално направо! 😠
Ама айде, нека се радват червените. Факт е обаче, че всичките им резиденции са при Генчо капитан! Това е истинския червен капитан! 🙂 Радвам се и заради Зори, че най-накрая ще и свършат мъките. Това да си 6 седмици на стопанството е брутално хора. Там се хранят с много малко, а имат доста работа. Общо взето хапват по 1 филия хляб на 2 дена и по една, две порции чорбичка на ден с нещо си и толкоз. По принцип нали... Една, две седмици е ОК. Добре е да се редува резиденция със стопанство.

# 605
По-честите и трудни за предвиждане капитански елиминации правят по-интересен избора на капитан. Сблъскват се желанията: 1) да организираш отбора към общ успех; 2) да имаш един глас повече на съвета; 3) да спечелиш облаги за себе си или племето; 4) да не отпаднеш при загуба на капитанската битка. Така дали да си точно ти, дали да подкрепиш свой коалиционен съюзник (дали най-ценния или най-малко ценния), дали пък да пратиш свой враг в племето да е капитан - тези избори са по-сложни от преди заради по-голямата неизвестност и риск.

Това, което не ми харесва - че тази "неизвестност" е изцяло в продуцентски ръце. Продукцията може да реши накъде да духне вятъра, след като бъдат избрани капитани. Така един вид, човек трябва да мисли и за ходовете на продукцията като взима стратегическо решение.

# 606
Ако не е пъзел няма как да ми се сбъдне пророчеството. Главата си залагам, че последното е пъзел.
Е, много ясно...
Как иначе ще победи Джаферович, то е измислено вече.

# 607
"Божията" разкована дъска на продукцията прецака жълтите. Simple Smile

За червените бях, ама може ли подобна абсолютна аматьорщина и некадърност. Реди се нещо с плъзгане. Ами заковете една равна плоскост за основа. Рамката върху която са ковани дъските и тя надена. Немотийка, кво да искаш повече.
Затова пъзелът се блъска здраво, а не се гали 🤣. С тази продукция - така 🤣. Ако беше Алекса щеше да откърти дъската, но щеше да го навре 🤣🤣🤣

# 608
  • София
Имам чувството, че всяка седмица се следва определен сценарий. Миналата здраво покриха кой е капитан на червените, последва великата патаклама и четене на морал как мъжете се крият под дърво и камък, само и само да не ходят на битка. Невинното девойче се "самопредложи" да се бие с Крали Марко, отпадайки геройски.
Сега още на са пристигнали на арената и вече Ралица търчи от другия край на света да пита кои са капитаните. После се казва всяка нова информация на всички участниците, случайно някой да не е забравил сценарият.
А ние видните списвачи във форума и майстори на стратегиите, предвидихме, че Евгения ще се бие с някой червен, който има сериозно имане. Дали от Продукцията ще предложат сериозен туист в играта довечера?

п.п. СлаБе, зареждай бидоните с кафе Simple Smile

# 609
'Морген.
Стискам си всички палци, онези от вас, които прогнозират Женино отпадане да познаят.
Омръзна ми да й гледам надрунденото или иронично подсмихнато изражение.
Един от участниците на въпрос, злобна ли е действително Раличка П. и оставила ли е горчив привкус продукцията каза, че няма да е удобно да отговори с многозначителни емоджита, та значи отговора е ясен.😂 Макар, че специално за Ралица, то дори само, гледайки я почти капка съмнение не ми оставя, че просто следва сценарий и слуша напътствия в слушалка.

# 610
Така, значи хора, ама вижте промото. Как си представяте Жени да мине това трасе, дори и със здрави пръсти много пъти? Тя ще изостане с минути от Генчо и дори да има финален пъзел, това не са предните сезони, когато 90% от играчите ги гледаха като полезни изкопаеми тези пъзели.
Дяволче, трасето няма да се минава няколко пъти, а според мен само веднъж 🤣. След края на трасето идват лекарите на терен, слагат нов гипс на ръката 🤣, блъскат инжекция В12 в дупето и й хвърлят преждата да плете ръкав за гипса 🤣. Третата част ще е пъзел - триглава змия 🤣. Дават на Жени огледало, за да реши пъзела по-бързо 🤣. Край 🤣.

# 611
Е Джаферович защо преди битката, когато Генчо каза, че всъщност не бил избран за капитан, а за елиминация, веднага започна да блее, че й било адски познато? Не е ли чиста демагогия това?
Като искаха Фифо или Гого да стават капитани, за да не излезе, че искат да се отърват от нея - не, та не, тя искала да е. Еее! Много ме дразни тая жена. Също и с постоянните си опити да диктува настроението и поведението на останалите.

# 612
Джаферович, вън!
В хладилника вече охлаждам "Маргарита" да отпразнувам.

Много наблюдателна Aaliyah13 за щръкналата дъска!
Поредната некадърност на продукцията... ма не некадърност на квадрат, а некадърност на куб!

Но аз мисля, че тази секунда която коства победата на безстрашните се дължи на този от тях, който даде "гениалната" идея, че кубове стоят по-здраво един върху друг когато контактуват с по-малка повърхност.
При центрирани кубове, това завъртане на 45 градуса дава най-малката от всички възможни контактни площи. Естествено, че най-голямата е когато няма никакво завъртане.

Зори кухата лейка отново напомни за себе си - "Омръзнаха ми тия червени дрехи!"    

Иначе състезанието беше добре замислено с хубави  елементи. Можеше на моменти да ускорят кадрите. Аз гледам на VLC player и по едно време вдигнах скоростта на 200% и нищо не загубих (освен може би още врясъци на Зори).

# 613
ей, рядко гнусен човек, противен е тази джаферка. ще умра от кеф, ако отпадне днес, но едва ли. още повече, че харесвам генчо. обаче еваларка за нервите му правя.

# 614
  • Другата България
Тъй, който гледа на запис и по нощите, че и на телефон, недоглежда.
Та, да си синтезирам мнението, прогнозата за седмицата на база гледан отчасти епизод, при това два пъти, при това в интервал от 01 до 05 през нощта.
Благодаря за жокера, че в промото са казали за битката, че е елиминационна.
В такъв случай, довечера Гената отнася Евгения като куцо пиле домат. КапитанКА вероятно Ралица, или ако не тя - Фифо, на предпоследно място Гого. А може и Мани, но ми е последен вариант. И тук пренасям ето това от предходното си мнение:

Преди изминалата вече битка Ралица "хвали" Гого. По спомен:
Ралица: "Гого, #КОЙ можеше да те победи от мъжете на арената?
Гого отговаря: "Фифо“.
Ралица: "Гого", а от Непобедимите?
Гого: "Никой". /Алекса/
Иииииии, ДА! Тупарев:.
В този момент камерата се фокусира върху...Генчо. Та, наистина ли някой вярва, че в петък няма да отпадне именно Гого, и то именно от Генчо?
Сценарият следва и план А, и план Б. По-скоро план Б.
В петък пак ще говорим. Толкова е прозрачно, че чак на Тупарев гащите  се виждат, ама не в стопанството, а в студиото на НОВА. И понеже момичетата нямат гласове за номинация на Гого, Ралица ще извади двете саби, и те така. А Фифича няма да извади грошове за Гого, защото /вероятно/ няма и да го очаква.
Сега лека нощ от мен, че сили за довечера трябва да събирам. Че, ако се окажа права.....

Общи условия

Активация на акаунт