💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 12 (13.11 - 20.11)

• 132 269
  • 3 743
  •   1
Отговори
# 3 180
  • София
СлаБе, по повод играта - елиминацията е нова, само лабиринтът накрая го имаше миналата година, когато Мартин отстрани Симеон, ако не се лъжа.

Хамалската битка за предимство пък беше отново между съюзници - Елизабет и ... мислех Красима, но както някой напомни, май беше Миленка за Красима, дето накрая се разрева от болка, но Красима никак не ѝ даваше да пусне. А Елизабет спечели предимство за Кремена, доколкото помня.

За епизода сте казали всичко, хубава игра и от двамата, Алекса ми хареса с феър плей, Зори - както и очаквах - се би до кръв до последно. За мен от наличните в момента жени тя най-много заслужаваше да стигне напред. Желая ѝ успехи и силна психика!!

# 3 181
СлаБе, не се бях сетила за това, той Цецо каза в надкаста, че брат му май още има желание да участва. Представяш ли си да се случим в един сезон. Trollface Аз на думи съм много отворено, но иначе съм срамежлива, поне в началото. Само ще седя тихичко и ще се червя, а очите ми ще блестят пълни, докато ръцете седят самотни и празни. Trollface

Конкурс за най -просташки коментар ли тече...

По това време на денонощието тук се случват такива неща, ти защо се разхождаш сама из мненията? Не знаеш ли, че е опасно?

# 3 182
  • софия
Момичета, благодаря и на двете ви. Разбрах  позицията за Алекса. Сетих се и Красима как напъваше Миленка,  да. Не съм разбрала за коя игра идеше реч.
 mon day, влезеш ли, да знаеш, че от сега си имаш върл фен. Колкото и дъна да прекопаеш в очите на зрителите съм плътно зад теб. 😀
  Като гледам кое време стана, утре кафето ще е обедно. Сутринта със собствени сили ще се събуждате. 🤣

# 3 183
  • София
Момичета, благодаря и на двете ви. Разбрах  позицията за Алекса. Сетих се и Красима как напъваше Миленка,  да. Не съм разбрала за коя игра идеше реч.
 mon day, влезеш ли, да знаеш, че от сега си имаш върл фен. Колкото и дъна да прекопаеш в очите на зрителите съм плътно зад теб. 😀

Да, ама тя може би ще се крие зад краката на Цецовия брат 🤣Та може и да не я видим 🤣
Mon day - шегувам се разбира се 😊

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 02:25 от gg__

# 3 184
  • София
Виждам, че се спори за играта с плочките. За какво? Тази игра не беше индивидуална, а двама на двама.
Само че Филип се бавеше повече при плочките, защото ги наизустяваше и той, а не само да разчита на партньора.
И за капак мина трасето с 1 курс повече от Алекса. Дължина и половина. Защото става гаф. Тук ще издам, вътрешно инфо, чудехме се какво е станало и защо е онзи гаф с жълтата плочка в дясно и различния символ. Ами оказало се, че е имал силен порив на вятъра, който е съборил много от плочките и се е наложило да бъдат пренаредени (не цялата игра, а от там, докъдето са стигнали).
Пак в тази капитанска игра, Алека в края беше гроги, едва се влачеше и набираше на въжето, а Филип не даваше индикации за умора. На него в началото му беше по-тежко, докато тялото мине в режим. После плуването и кросфит тренинга си казаха думата и колкото повече повторения правеше толкова по-добре се чувстваше.
И като спорите за игри, забравяте една друга игра в която Алекса си победи съвсем заслужено Филип. На клатещата лодка, или играта на оригиналната Мани, както я наричам. Защо я забравяте тази игра? Статична игра ама си е игра, бройте я, имате пълното право.
Алекса не е слаб играч, просто не е от тестото на победителите. Само в този сезон има поне 6, 7 по-добри от него от всичко което съм видял във всички битки. А аз следя изключително подробно и детайлно битките.

Относно великата социална игра на Алекса. Когато влизаш в правилните племена при правилните останали хора е много по-лесно. Никога нямаше да ги пиша тези неща за Алекса ако бе влязъл сам без жена си и бе направил дори половината от видяното. Лесно е когато използваш коалицията на жена си.
Филип защо не дойде с жена си и придворните и? Или тя не е интересна, защото не олимпийски медалист?

На мен всичко ми изглежда все повече и повече на един много зле скалъпен сценарий с много пробойни в него.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 02:51 от Diavolo

# 3 185
Тук ще издам, вътрешно инфо, чудехме се какво е станало и защо е онзи гаф с жълтата плочка в дясно и различния символ. Ами оказало се, че е имал силен порив на вятъра, който е съборил много от плочките и се е наложило да бъдат пренаредени (не цялата игра, а от там, докъдето са стигнали)..
И факта, че са грешно подредени след "инцидента с вятъра" не компрометира ли играта според теб?
Гаф на Продукцията, играчите нямат вина за него. Но факта си е факт.
Или участието и победата на Фифо е достатъчно, за да си затворим очите и да го забравим Simple Smile
Ами ако бяха спечелили Алекса и Виктория след този гаф? Дали отношението към играта тогава щеше да е същото? Риторичен въпрос.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 03:17 от Bengun

# 3 186
  • Другата България
Изгледах набързо. И почти ви изчетох. Казано е всичко. Страхотна Мира, не съм изненадана. И страхотна Зорница, наистина се опитах да си представя друга жена на тази битка, не можах. Вероятно Мани, но не съм съвсем сигурна за нея. Ако социалната й игра беше като физическата подготовка, вероятно нямаше да отпадне на крачка преди финалната седмица. Поведениетото й сега вече го обсъдихме.
Сценарият обаче следва естествения си ход. Калеко Алеко влезе като последна резерва. Сега е последен финалист. Подготвят ни усилено, че ще е последния напуснал. Подготвят ни и за отстраняване на "силен играч" от него. То слаб май няма, да видим кой ще падне пръв.
Женя пак опря до Фифото. Жалка история. Подценява Филип, а уж е стратег. Цял сезон Фифо играе с мъже, Евгения хули мъже, пише рефрени за женски коалиции, говори за женско надмощие....и сега цоп - пак Фифото. Но най-много ми допадна мотивът - "Алекса не ме харесва, може би няма да харесва и теб". Joy Може би, но може би и да не може. А може всичко да може. Той Фифото си го може и без Женя, като гледам само Тупарев може да го бутне. Много беше смешно.

# 3 187
  • София
Изчетох ви, всичко е прочетено, тюх.
И най-накрая пост след моя последен, че откога бях написал това...

btw:
Бенгън,
Така затрудняват Лефтеров, трябва да помни отново двойки карти/символи. Но момчето е имало невероятна памет, пак се е справил, а заради гафа Фифо върти допълнителен курс. Да, може да се каже и че е компроментирана играта, зависи от гледната точка. Аз съм последния човек, който ще ги защитава.

За епизода:

Слаб епизод, ако не бяха обзорите и статистиките ми с радост бих го превъртял на бързи обороти.
Не е истина как опропастиха и този сезон. Алекса последния влязъл резерва. Алекса последния влязъл във финалното племе, накрая да няма само и Алекса - последния влязъл на самия финал?
Крайно време е Тупарев и Фродо да си сменят сценаристите и редакторите, че вече не се издържа от такава посредственост.

Ииии дааа, каква драма - поредния двоен аршин от клетия Алеко, бореца за женската правда, но елиминирал повече жени отколкото всички мъже в предните сезони накуп.
Страх го е да няма елиминация на съюзник и спестява битката на Вики. Мира обаче е готова на всичко за него, нищо че е едновременно втора цигулка и пешка готова да погине в боя. 🤢
Алеко, за същото изядохте Жорката и Гената. Значи когато Алеко не смее да рисува своя човек в битка е стратегия, а когато някой друг го направо е мишкуване? Така ли?

Битката на съюзниците - опропастена игра, като в миналия сезон между Милена и Кремена.
Няма какво да се коментира изобщо. И дори от тази ситуация редакторите измислиха как да му наредят картите за ''геройския'' облик на Алеко, сръбския романтик, който е готов на всичко за своите момичета, нищо че ги праща едно по едно вкъщи.  Бутна чувалчетата и спаси Мира, която иначе преди това бе пратил на предполагаема гибел. Колко патетично... И изобщо има ли някой наивник, който да смята, че Мирослава можеше да победи Георги в тази игра?

Елиминационната битка. Нова игра, топ игра, много ми хареса. Жалко, че бе опропастена и тя, защото нямаше никаква интрига, въпреки че Зорница бе сравнително близко, поне не изоставаше с много. Няма как на подобна игра мъж спортист да падне от жена спортист, освен ако жената не е някоя нинджа като онези от оригиналния колумбийски формат. А повторенията бяха толкова много, за да се подсигурят. Колкото повече повторения, толкова по-малък шанс за жената. На тази битка трябваше да изправят двама добре подготвени мъже или две жени.
Имам един въпрос с повишена трудност към драгата продукция. Защо не дадохте плуване???
И не съм съгласен, че Зорница е била единствената жена, която би минала трасето толкова пъти без да изостане с много. Михаела би се справила дори по-добре според мен. Даже би имала някакъв шанс.
Специално за самата игра, браво и на двамата, изиграха си я и въпреки, че бе скучно видяхме поредната добре изглеждаща игра в този сезон. Това е така просто защото каста е на такова ниво, че да покрива успешно тези трасета, без да изглеждат смешно на тях, като в не малко случаи през предните три сезона.

# 3 188
Бенгън,
Така затрудняват Лефтеров, трябва да помни отново двойки карти/символи. Но момчето е имало невероятна памет, пак се е справил, а заради гафа Фифо върти допълнителен курс. Да, може да се каже и че е компроментирана играта, зависи от гледната точка. Аз съм последния човек, който ще ги защитава.
Това е така, да. Няма спор за това.
Не знам аз, много лъха на аматьорщина понякога от тази Продукция, много Sad

# 3 189
На мен друго ми направи впечатлление. На Алекса му дадоха 100 гроша, на Гого му дадоха 100 гроша, а на Джафачето 50 гроша, когато отстрани Генчо. Това според трудността на Елиминационната битка ли го определят, защото ако е така има логика. На Джафа битката беше лека в сравнение с битката с дините и днешната?

# 3 190
  • Sunshine state
Много тежка игра, браво и на двамата, направо нечовешко.. 🙄 Зори се представи много добре, евала! Бях за Алекса и се радвам, че той спечели. Страхотен жест и от страна на Алекса да свали товара на Мира. 👏🏻

# 3 191
  • София
Емили,
на капитанска битка трасетата не са толкова трудни по принцип и там винаги се започва с оферта от 50 гроша. Но там дават други бонуси, които понякога са по-важни от парите. А и в конкретния случай Джаферович захлеби здраво с грошове. Оставаше и повече да и дадат...
Докато на елиминационен дуел (без значение от компонентите, сложността и съперника) винаги си е 100 гроша. Твърдо.

# 3 192
Моля оценете  Епизод 57  (18-ти ноември)

https://www.surveymonkey.com/r/GN5YGKM

Всеки може да си променя гласуването ако пожелае,
както и да види резултатите след изпращане на своите гласове (бутона "Done")
Обобщената статистика традиционно идва през уикенда.

Какво оценяваме:

# 3 193
  • София
след седмица 11 при мен:

++
Гого и Филип

+
Георги / Мани, Ралица и Джаферович

=
Виктория и Мирослава

-
Алекса

Реално промени нямам. А имам, Джаферович от равното пак е на плюса.

И да има коалиции в последната фаза, нещата вече зависят твърде много от битките. Например таман сформираш някоя коалиция и двама човека от нея гърмят в битка и какво правим? Нищо.
От промото се вижда, че в тази игра с доминото последните двама ще са първите номинирани. После дават съвет, по тази логика и там ще има двама номинирани. 4 от 9 човека ще са на елиминация. Какви коалиции...
Най-логичното нещо е двама да се спасят и двама да отпаднат. Но за да има тежък по-многокомпонентен двубой, аз очаквам следния сценарий: Първия се спасява (дано получи грошове все пак), четвъртия отпада директно, а втория и третия ще се бият в тежък елиминационен дуел и победителя ще вземе 100 гроша.

Според мен не могат да се правят реални прогнози за коалициите, защото всичко е твърде динамично.
Филип, Георги и донякъде Гого ще са неизвестни. Има две твърди ядра от по трима човека. Вики/Мира/Алекса срещу Джаферович/Ралица/Мани. Възможни са всякакви совалки, нови лагери и т.н.
Все пак Гого е логично да се върне при Вики и Алекса.
Много е важно къде ще отиде Филип. Според мен Георги ще го последва, Жоро няколко пъти през сезона казваше много добри думи за него и му се искаше да са играли заедно. Ако Филип обърне гръб на Джаферович, това ще е крах за нея, защото няма да и стигне бройката и гласовете. Ами да не го е гонила толкова много пъти през сезона... И все пак ми се иска Филип да си остане жълт докрай и да играе с бившите си съплеменници, поне докъдето може. Не им е длъжен, но за него ще е по-добре. А не с Гого да мине към лесното, лесно поне докато се изпидуркат Джаферович, Ралица и Мани.
Предимство в играта ще има тази коалиция, която ще вземе числено предимство още в началото, а това ще се реши още в първия ден с поредицата от битки и от това кой ще се завърне в обединеното племе.
И последно, според мен при съвет в най-опасно положение ще е Мани, просто защото Вики твърде много я мрази и ще се фокусират според мен над нея като цел номер 1 за елиминиране.
Възможен ли е съюз между Джаферович и Вики/Алекса? Да, защо не? Но не го вярвам. Това означава директно да се обърнат срещу Филип, Гого и Георги и да ги превърнат в мъченици, а те няма да искат това.

# 3 194
  • Sunshine state
На мен Алекса ми е в перманентния плюс,  а Джафера няма махане от минуса, затънала е в плаващите пясъци. 😂

Общи условия

Активация на акаунт