Отговори
# 600

Нов прокурор!
Юрдаер Окур се завръща в отбора вместо Мехмет Йълмаз Ак, който се сбогува със сериала Присъда.
Юрдаер Okур хареса атмосферата на сериала, където беше гост-актьор, и предложението беше много добре прието.
 ✍🏻Бирсен Алтунташ

# 601
Фрагман за еп. 57. Юрдаер вече участва.

https://www.instagram.com/p/Cp3CAOQMMHp/

# 602
  • Кърджали
Присъда еп 57 фр 1
В Телеграм: https:-spam302-/prisyda/323
Във ВК: https://vk.com/wall609002571_744
Във Видеа: https://videa.hu/videok/film-animacio/57-1-PzJLJKH0BpifMT03

Честито ни навлизане в "6 месеца по-късно". Сега остава да повишат Ерен и сме я втасали.

Утре до обяд ще кача и преведена 56та серия. (Има малък шанс и за тази вечер, но не знам защо през телефона ВК обработва много бавно и сигурно няма да ми се занимава, ще го оставя за утре)

# 603
  • AMS
Привет и благодаря за преводите и коментарите!!!
Каквото и да се изписа, каквото и да се каза, мисля, че
Мехмет е прав да напусне внезапно сериала, без да довърши снимките.
Такава гадост, такова зверство над героя Парс,
над главен прокурор, е трудно за възприемане.
Явно е разбрал сценария какво предвижда за героя,
защото както обявиха е бил написан финалът му.
Това с ръката си е направо хорър за мен. А сега от трея още повече.
Да, може да има край за някой от героите, но по този гаден начин,
не всеки би се съгласил да го изиграе.
И то да го изиграе когато сценаристката реши.
Да ме прощава Сема, но с вкарването на Йомер
възкреси Енгин, та даже го възвеличи.
Уби и историята между Парс и Дария. И нея обезличи като героиня.
Е, нека шестват идиотите. Жалко.
От това рейтингът няма да се покачи в моите очи.
Сценарият уж беше написан предварително, а то к'во стана!?
И каква е тази Балканска мафия с главатар Игор!?
Все пак разбирам малко и от духова музика.
Лакомия за повече епизоди. Жалко наистина.
А как се радвах на наградите им. Жалко. Жалко.
Това не е правосъдие, не е справедливост, не е и Присъда.
Това е екзекуция на един добър проект.
Каквото и да стене до финала не очаквам да ме зарадва.
Извинявам се на всички, които имат друго мнение!!!

# 604
  • Кърджали

Присъда еп 56, бг субтитри
Бг превод: Александра
В Телеграм: https:-spam302-/prisyda/324
Във ВК: https://vk.com/wall609002571_745
Във Видеа: https://videa.hu/videok/film-animacio/56.mp4-ckkBPpwdj5tFaxuF

Приятно гледане! Надявам се да няма много много клавиатурни глупости, но се наложи малко по-набързо да го пусна

🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥🎥
Дива, разбирам мнението ти, но не мога да се съглася.  Защото .. Слагам го в скрит текст ,че писта ще стане километричен
Скрит текст:
Това със смъртта на Парс бе написано след внезапното напускане на Мехмет Йълмаз Ак, без да изпълни ангажиментите си, без да изпълни дори и компромисното решение.  Да, много му се струпа на Парс - убиха сестра му, убиха секретаря му… Но ако това е много, какво да кажем за Джейлин, на която от началото на сериала нали не остана какво да не ѝ се случи, или Ългаз, който понесе също прекалено много загуби и страхове. Трябваше ли и те (Пънар и Каан) да се тръшкат. Каквато и да е причината,Мехмет постъпи нелоялно,неколегиално и непрофесионално. Защото не става дума само за това че постави Сема Ергенекон в патова позиция, която за броени дни трябва да реши как да изкара героя от историята. И предвид ситуацията в историята и всичко, което се случва,щеше да е абсолютно нереално Парс да замине в момента. А и самият Мехмет е поискал да убият героя му (за да няма оставена вратичка да се завърне след време).
Става дума и за това, че поставяйки под риск довършването на епизода, Мехмет рискува целия труд. Един сериал, един епизод не е само актьорите през екрана. От този сериал заплати взимат още десетки хора - режисьори, сценарен екип, асистенти, гримьори, оператори, статисти, отговорници по озвучаване и осветление,стилисти, монтажисти и още и още. Ако няма серии, няма и пари за тях. А те имат семейства за хранене, наеми и сметки за плащане. А в тази ситуация в страната, и всяка лира е важна.
Така че за мога да разбера,че Мехмет е поискал да напусне - не е роб, може да си тръгне.  Независимо от причините (и не беше нужно да пуска изявления в които сякаш напук да отрича думите на продукцията ,още повече че в първото изявление от Продукцията казаха, че в напуснал по здравословни причини - един вид дори го защитиха срещу евентуална реакция на зрителите), Той веднага след тях - нищо ми няма на здравето, искам да съм със семейството си, нали живота е кратък . После след повторното изявление от Продукцията (основно имащо за цел да защити Сема, защото тя наистина не заслужава този линч, който ѝ се струпа), Мехмет пак оспори - ме е вярно, не съм капризничил, не съм добре със здравето. Непоследователност и тръшкане, които може да му ковстват израстването в кариерата, защото в скоро време никой продуцент с разум няма да му повери главна роля, след като няма да е сигурен дали след няколко месеца няма да му хрумне пак да си тръгне изведнъж..
Ако Мехмет си беше изпълнил ангажиментите (сериала тъй или иначе ще приключи в края на май) или поне беше приел компромисното - добре, напусни, но заснеми поне още две серии - Парс щеше да е подредил живота си и евентуално да е заминал за малко градче край Егейско море. Но след като няма актьор,който да ги заснеме тези сцени, какво може да направи сценаристката? Да им каже да използват холограма ли? Тя направи каквото може..
Още повече, предвид тежката ситуация в личен план, в която се намират Сема и Уут, пак добре че успяха да съберат сили и да проявят отговорност към целия екип пред и зад кадър. Уур изгуби 11 човека от семейството си и Бог знае колко приятели. И въпреки това се събра сили и продължи да работи. Не защото е лаком за пари, а защото от работата на тези пред камерата зависи и заплатата на тези зад нея. В 55та серия Уур беше направо с един празен поглед, до степен, че една усмивка на Ерен в 56ти епизод ме накара да се разчувствам, защото поне за малко в очите му имаше живец.
Връщането на Тургут в историята е много добър ход. Героят много ми хареса при първото му появяване. Сега или ще лази по нервите на Ългаз или (по-вероятно) ще се превърнат в отлична комбина с него.
И за последно, не искам да бъда разбрана погрешно. Много харесах Мехмет Йълмаз Ак. Срещу него лоша дума няма да кажа, талантлив е, готин е, и много добре рисува между другото. Но за  постъпката му - няма как да го защитя, откъдето и да го погледнеш си е непрофесионално и безотговорно.

🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️🗒️
Озет на ЕП 57
Цитат: " .. Всичко отминава, само още един пласт тъга остава...." Тургут Уяр
Изпадането на операция Anemon в хаотично положение вкарва всички в притеснително положение относно безопасността. Неспиращи смъртни новини, постоянни нови решения от страна на Ългаз и Джейлин и принудата да се изправят срещу резултатите от тези решения.
След като празнината на главният прокурор е запълнена с назначеният заместник, на всички им е много любопитно кой е този заместник. За екипа, който така и не може да се свърже с Парс е важно едновременно и да тръгне по следите на новите доказателства и доколкото е възможно да държи Дерия настрани от случая. Осман, който заедно със Джейлин има голяма роля в унищожаването на уликите, изпада в голямо притеснение.От друга страна упоритостта на Чънар относно решенията, които е взел влудява Тууче и Парла.
Връзката между Йомер и Йекта се засилва все повече всеки ден.
Заплахите, които стигат до най-близките им карат Джейлин и Ългаз да се справят с тях всеки по своя начин и методи.Но в крайна сметка пътищата и на двамата се пресичат в една точка.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 11:36 от Aлекcандрa

# 605
Алекс
Подкрепям изложението ти за Мехмед Йлмаз Ак на 100 %, от първата до последната дума.
Мислех преди време да напиша подобен пост - "ама парен каша духа" - не исках да разбунвам темата и да не пострадам после, че ми се е случвало. Някои хора си общуват често с модератор, което всъщност е вписано в правилата, ама ... аман, бе
Да почерпя с едно предиобедно кафенце
И изчезвам по задачи

# 606
  • Кърджали
Диме, не мисля че съм написала нищо лошо ни срещу потребител, ни срещу личността на актьора. Не съм си позволила лични нападки, мразя го това. Но за мнението си за постъпката му и случилото се, няма как да си кривя душата. Симпатичен ми е, харесва ми, но това не прави случилото се приемливо.
Със сигурност и в екипа на Продукцията има грешки, може би наистина не са обърнали внимание навреме ...
Станалото станало. Здрав да е, да се възстанови психологически и (ако има някакъв здравословен проблем) физически, да порисува, да попише (тъкмо да си спомни колко е трудно да градиш образ последователно и логично) и когато се почувства готов да се завърне на екраните.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 12:19 от Aлекcандрa

# 607
  • София
Алекс, мнението ми, за напускането на Мехмед, напълно съвпада с твоето. Има едно нещо, формулират го като "бърнаут" - това е моята диагноза за Мехмед, НО - да беше го направил правилно, работиш в екип...

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 18:36 от Gugutka52

# 608
Алекс, благодаря за преводите и снимките! Flowers Bouquet

# 609
  • София
Алекс, мнението ми, за напускането на Мехмед, напълно съвпада с твоето. Има едно нещо, формулират го като "бърнаут" - това е моята диагноза за Мехмед, НО - направи го правилно, работиш в екип...
Аз също смятам, че Мехмет се е натоварил с бърнаут. А това е състояние на физическо, емоционално и психическо изтощение, провокирано в резултат на прекомерен и траен стрес. Получава се при доста талантливи артисти, които играят от душа и сърце и влизат цялостно в ролята, претоварват се и получават емоционално изтощение граничещо със заболяване. Трудно излизат от роля и натоварват понякога семейството си и околните. Баща ми беше артист и познавам състоянията му когато не можеше да излезе от роля до другия ден след преставление.  А какво остана за повече време. Дано Мехмет се възстанови бързо и това състояние не  се отрази негативно на професията му.
И  още нещо. Тъй като преди известно време в една от темите прочетох, че е пагубно да натоварват децата - артисти с тежки и драматични роли ще кажа следното. Четох за световноизвестната турска школа за работа с деца артиспти. Там се подхожда много внимателно и  да изберат едно дете за определена роля режисьора и  психолога му обяснява, че това е само една игра - приказка и то /детето / се включва в играта. Използват още много методи и детето не се натоварва психически.

# 610
  • София
Алекс, много благодаря за превода!

# 611
Диме, не мисля че съм написала нищо лошо ни срещу потребител, ни срещу личността на актьора. Не съм си позволила лични нападки, мразя го това. Но за мнението си за постъпката му и случилото се, няма как да си кривя душата. Симпатичен ми е, харесва ми, но това не прави случилото се приемливо.
Със сигурност и в екипа на Продукцията има грешки, може би наистина не са обърнали внимание навреме ...
Станалото станало. Здрав да е, да се възстанови психологически и (ако има някакъв здравословен проблем) физически, да порисува, да попише (тъкмо да си спомни колко е трудно да градиш образ последователно и логично) и когато се почувства готов да се завърне на екраните.

Абсолютно си права и с този пост. Има обаче една категория хора , които са мнителни и често взимат присърце думи казани за принципа или събитието, сякаш са написани за тях.
О , tempora, о, mores!
 Искам по повод случката с Мехмед Йълмаз Ак да ви споделя нещо, което в онези зловещи дни на земетръса прочетох в мрежата  - " Живота се срива за 3-4 секунди. Заличават се хора и цели фамилии, всичко , което си постигнал и създал- материално и нематериално - изчезва за 3-4 секунди." Преведох си го с Гугъл от някакъв турске профил във фейсбук.
Скрит текст:
Та това ми припомни преживяната от мен земетресение  през 1977 г. с епицентър Вранча, Румъния. Аз бях дипломант в Свищовската академия и бях пристигнала за държавния изпит.В същия този ден, моя асистент имаше рожден ден - 4.03. и празнувахме на 8-я етаж в жилищните блокове, наричани от нас "итайската стена" .Денят е петък. Градът е притихнал.Студено и ветровито е. И в 21.20 ч започна адът. Няма електричество, Дунава бучи зловещо, тътен, след тътен. Не помня как слязохме по стълбите от 8-мия етаж.В онези мигове мислех само за бебенцето си , което току- що бе навършило годинка / роден е на 4.03.1976 / . Към 22-23 часа запищяха линейки и се чу грохот от верижни машини.На развиделяване се разбра , че има 3 напълно разрушени високи сгради - една административна на Рудметал / в ниското , при ж.п.гарата, един жил.блок, отреден за преподавателите във Акаденията и общежитие на Свилоза.Близо 10 хил загинали. Загинаха и младоженците , на които бях кума през октомври предишната година. Много трагедия, много гибел, много разстроена ми бе психиката в онези дни и отложих дипломирането си за м.юни. Месеци наред се будех от всяко помръдване на малкото ми момченце.Цяла година спях неотлъчно до него. Оставих го само за 5 дни на моята майчица докато бях на държавния изпит. И бях решила, че ако се проваля повече няма да стъпя в Свищов.Имах късмета и успях, но повече от 40 години не съм ходила в града на моята младост и сякаш всички драгоценни студентски спомени се заличиха в онзи 4 март.
Така , че разбирам донякъде Мехмет Й.А. Психиките на хората са различни, емоциите и те.Чувството, че всичко може да свърши за някакви си 2 секунди е смазващо. Губиш любими хора, на които си нямал време да кажеш добра дума и т.н. и т.н.
Скрих написаното, за да не натоварвам темата.
Спокойни и ползотворни  почивни дни за всички

# 612
  • Кърджали

На прокурора му избиха бушоните 🔥🔥🔥🔥🔥
Присъда, еп 57, фр 2
В Телеграм https:-spam302-/prisyda/326
Във ВК https://vk.com/wall609002571_753
Във Видеа: https://videa.hu/videok/film-animacio/57-2-ccZ9n8Jgqhe8s86T

# 613
Aлекс, благодаря ти за фрагмана! Flowers Bouquet

# 614
  • Кърджали
Втасахме ли я? Втасахме я.....
Накратко преди да отида да гледам отново серията или поне откъсите
Йозге си призна пред Ългаз че е убила Джафер (убиеца на Ръдван). Не разказа за помощта на Джейлин. Ългаз се усъмни че тя сама може да издърпа и погребе тялото, реши че Парс ѝ е помагал. Йозге каза пред Джейлин че никога няма да я издаде,но наш Осман нали е идиот... Парла чу като говори с Джейлин. Тя пък нали е дъщеря на баща си, разказа на приятелите си. А Пусне като доказано малоумен го изпя пред новият си най-добър приятел - Семкаджията, известен още като човека на Йомер. Честито ли ни е? Да ни е честито
Докато разпитваха Йозге, Ерен леко я побутваше със въпросите си така че да може нещата да излезнат възможно най в нейна полза. Накрая Ългаз ѝ каза че предлага да в остави тази вечер в  ареста, за да е в безопасност, а за следващия ден ще му мислят в зависимост от това дали са хванали онези, дето се опитаха да я намерят и убият. По думите му прецених че ще се пробват да измъкнат от съдията да не пратят Йозге в затвора по време на делото (поне ще се опитат), но сега за да е жива е по-добре да е в ареста. На Ългаз сърце не му даде да я заключи зад решетките.
Йомер .... Войната е обявена. Мечтаел си за свят в който Тогаз вече го няма, той щял да утеши Джвйлин... Същински психопат. Между другото Йомер си има брат - на Джвйлин каза че доскоро бил малък майка му се запознала с един мъж, забременяла но веднага след раждането мъжа взел бебето и излезнал. Лачин намери в стаята му снимки, според които братчето бая си е поживяло с него, пред нея сервира друга версия.
Покани Джвйлин на обяд уж по повод унищожаването на мафията. Джвйлин обаче и тя не беше съвсем глупава, първо се обади на Мердан и му каза къде отива (и уж нямала да казва на Ългаз) ,после и на Лачин се обади.. Ългаз в един момент се обади на Джвйлин да ѝ каже че ще разпитват Йозге (понеже Джейлин, тъй де Толга ще ѝ бъде адвокат). Джвйлин веднага му каза къде е и Ъкгазндойде да си я прибере. Е, един малък скандал бе беше спестен. Който иска може да го нарече ревност, който иска - интуицията на Прокурора. Но сцената беше огън.
Дерия е искала да каже на Парс че ще роди детето. Но...
По изпитания метод - да откраднем четката за зъби- взеха ДНК на Парс за да я сравнят с ръката. И научиха каквото не искаха да чуят. Дерия разбра че са взели четката и дойде в Участъка да ги пита какво крият.И разбра.
Хванаха отново началника на мафията (съдията беше пуснал всички мафиоти, защото някой от дребните риби бе поел изцяло вината). Тогаз бесен влезе да го разпитва и така разбра че беше кара със заплахата е за него - ще посещаваш  моргата за да разпознаваш хората които обичаш толкова много пъти, че накрая ще запаметиш пътя към моргата ....

Общи условия

Активация на акаунт