Поведение на разведени родители

• 25 191
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Ми не. Неслучайно таргетът на бързите кредити са точно бедни хора с ниска финансова култура и висок риск за оставане без доходи. Оттам и много по-високите лихвени проценти.

# 451
По този начин твърдиш, че бедни родители не могат да имат дете, което да са възпитали така, че да си намери професия със стабилни доходи и да мисли с тази глава.

# 452
Аз пък нямам идея как съм с финансовата култура спрямо познатите си. Не се сравнявам по тази линия, а и не знам на хората нито доходите, нито разходите. За кредитите съвсем.

# 453
Интересна работа. Това много ме съмнява.

FB590525BGM, хора има всякакви и децата им може да са коренно различни. Но е рядко. В повечето случаи крушата не пада по-далеч от дървото и човек рядко прави скоци по социалната стълбица.

# 454
Социалната стълбица? Какво отношение има това към разведените родители и техните деца? Ако единият родител после се ожени за милионер / ка, къде на стълбата ще се озоват децата Simple Smile хихи

# 455
  • Пловдив
Социалната стълбица? Какво отношение има това към разведените родители и техните деца? Ако единият родител после се ожени за милионер / ка, къде на стълбата ще се озоват децата Simple Smile хихи
Ами качва се нагоре. Дадем пример с норвежкото кралско семейство. Когато крал Хакон се жени за Мете-Марит тя е сервитьорка с дете. Това дете не става принц, ама очевидно се качва нагоре по социалната стълба.

# 456
Аз пък нямам идея как съм с финансовата култура спрямо познатите си. Не се сравнявам по тази линия, а и не знам на хората нито доходите, нито разходите. За кредитите съвсем.
Ако не си се забатачила с бързи кредити за вещи, на първо четене си добре.

# 457
Толкова много реклами за бързи кредити има, че сигурно много хора ги ползват. В случая темата е различна от това.
Иначе и жената на Мат Деймън е била самотна майка, като го е срещнала. Simple Smile

# 458
Отговорих по повод един коментар на някой потребител (не ми се гледа нагоре кой точно), че разходът за ресторант за 18-годишно дете е екстра и все едно начукаха канчето на Rockstar за какво биха дали пари и за какво не.
От предходните коментари как парите сеят развала сред децата имам чувството, че ако моделът беше наобратно и мъжете отглеждаха децата, а жените плащаха издръжка, тия деца щяха да видят пари за "екстри" през крив макарон. Smile

# 459
Ми не. Неслучайно таргетът на бързите кредити са точно бедни хора с ниска финансова култура и висок риск за оставане без доходи. Оттам и много по-високите лихвени проценти.

А на богатите защо биха им били бързите кредити?  Много ясно, че таргетът ще са тия, дето нямат.

Празнуването на 18ти рожден ден в заведение наистина е екстра, а не необходимост,  нито вложение, какъвто е например един курс, но хората понякога решават, че ще дадат приоритет на екстрите, не е необичайно.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 18:33 от Iris04

# 460
А новият тоалет и прическа за служебния банкет примерно какво са? А ходенето на маникюрист или козметик? А пиенето на кафе навън с приятелка? И въобще всякакви разходи от личен характер извън ходенето до работа, тока и водата? Или вие имате право на екстри, а децата не?

# 461
Защо? Децата ходят на фризьор и на козметик (по-често момичетата) и също не ходят голи.
Това не са екстри.
Стана тя да ходим като бараби, щом като да се грижиш за себе си е екстра.
Но скъп телефон е екстра.

# 462
По тая логика може да се подстригвате, бръснете и лакирате и вкъщи. Smiley
Как решавате кое е екстра и кое не, не знам. Можете да кажете за такива неща пари не давам.
Приключвам разговора.

# 463
Аз не се бръсна пък - предпочитам епилация.
Геллакът ми докарва неприятности с ноктите.
Така, че ето на покриват част от критериите.
Ако искаш може да го обсъждаш, ако не искаш - не.
Но скъпият телефон си остава такъв.

# 464
  • София
И не се полага, щото сее поквара.

А, ако баща ѝ реши да се направи на такъв, какъвто не е и ѝ го купи?

Общи условия

Активация на акаунт