КАУФЛАНД- тема 62

• 51 460
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Купувала съм зеленчуци в такива кутии. Много са си хубави и издържат още много време. Когато подреждам покупките след касата в чантата си прехвърлям зеленчуците в пликче, а кутията я изхвърлям в коша на изхода.

# 616
Малко си е на късмет доколко ще е хубаво съдържанието в кутиите.🙂 Поне при нас това забелязвам. Вечерните им намаления все пак са по-интересни за мен, намират се по-големи находки.😃
Колко е отцеденото тегло на това кисело зеле без течността?

Бобът в буркани на Пескадо много ми хареса колко плътно стои в буркана.🙂 И нахутът им ли е по същия начин?

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 21:45 от dolce miele

# 617
  • На изток от Ада
На некой не му пука за околната среда!  Просто търговия уж за добро . Дрън дрън ... Аз рециклирам в контейнера затова В някой магазини се плащат кутиите , но с различна цена .. То аз мн рядко пазаря от витрината .... И от К понамалих . То с тази инфлация сега и кутиите 20 ст .... В България нямаме навик да пазим природата,  да рециклираме.  Доли 20 ст или 50ст някой хора пак ще я хвърлят в общият боклук като по -добро . Или на където решат...

# 618
Ами искайте да ви слагат в найлонова торбичка. Защо са тези нерви? Поне се знае предварително.
Ето, в Румъния и торбичките се плащат. Това е положението.

# 619
Ами искайте да ви слагат в найлонова торбичка. Защо са тези нерви? Поне се знае предварително.
Ето, в Румъния и торбичките се плащат. Това е положението.
Във фейсбук многократно написаха, че системата така е направена, че примерно при маркиране на бизербата на руска салата, автоматично на касата при маркирането ѝ ще се включва и кутията. Между другото Булмаг, Билла за сега не са обявили, че ще се плащат.

# 620
А гледате ли си бележките?
Защото и Т маркет не са обявили, но си хващат пари, според размера на кутията.

# 621
А гледате ли си бележките?
Защото и Т маркет не са обявили, но си хващат пари, според размера на кутията.
Да, в Билла не се плащат със сигурност, а от Булмаг не взимам нищо от витрината и не мога да кажа. Но щом от 1.01 ги задължават е редно да го обявят или може да използват картонена алтернатива.

# 622
  • shumen
В Булмаг мисля,че не се плащат,а за била съм напълно сигурна.

# 623
Дева, дори и да ти сложат маслините (примерно) в торбичка, пак ще ти таксуват +20 ст. за пластмасова кутия...Няма логика, според мен. Маслини, насипна извара и др. са си артикул, който лесно може да се опакова и в пликче. Не се нервя чак, просто ми е много странно. Иначе и в Италия се плащат найлоновите пликчета (към 2018 г по 0,01 евро, ОБАЧЕ тогава въведоха по-разградимите пликчета- т.е. реално се плаща за тях, но не са обичайните найлончета)...То и без това от тяхната витрина в кутия вече купувам само маслини, а и това е доста рядко. Другото е в пликове- бутчета, черен дроб...

# 624
  • На изток от Ада
Аз само философствам.  Не купувам почти от витрината.  Но ако исках нещо с кутия щях да купя кво да се прави . Но смятам , че 20 ст е множко .

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 03:32 от nasito8988

# 625
А тия по- разградимите пликчета хич не ми ги хвали. Те се разграждат от касата до изхода на магазина. Колко пъти обирах картофи, банани и какво ли още не в Билла от пода. А оная им биоразградими торбичка - сопол е най- голямото недоразумение на Света. Тя се разгражда още докато слагаш продуктите в нея. Сигурно само памук може да занесеш от магазина до вкъщи с нея. Извинете ме за офф-а.

# 626
Не ги знам на Била какви са, италианските пликчета биваха.🙂 Виж, торбичките повече не ми допадат, на мен лично ми миришат някак странно...

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 20:47 от dolce miele

# 627
Аз основно пазарувам от витрините, така че 20ст на кутия, НЕЗАВИСИМО ОТ РАЗМЕРА Й, ми иде множко. Това ще ми оскъпява всяка сметка минимум с 2лв.
Не им вярвам, че го правят от екология, защото не предлагат екоалтернатива. Просто измислят поредния начин да ни таксуват. Но пък поне е хубаво, че ни предупреждават.
Както и да е. Аз и бездруго отскоро намалих посещенията в Кауфланд, защото в Лидъл ми излиза по- евтино. А в Лидъл нямат насипни хладилни витрини.

# 628
За мен няма логика това таксуване на кутийки да се прави от екологична гледна точка. Първо не разрешават човек да ползва своя кутия, второ няма картонени кутии та каква екология.Човек продължава да си ползва същата пластмаса, но ще си плаща вече за нея и това по никакъв начин няма да намали пластмасата.

# 629
  • в сърцата на децата <3
Има и нещо друго - дори в момента (от удобство) предпочитам например маслини да си взема голяма кутия и в нея да ми сипят от няколко вида - слагат от едните, мерят, пускат етикет, тарират с пълнежа, слагат втори вид и така. Сега ако искам 4 вида маслини в една кутийка трябва да платя 4. Защо?
Да ти продадат нещо, което замърсява, но да няма алтернатива, не е екология. Нарича се шантаж.

Общи условия

Активация на акаунт