КАУФЛАНД- тема 62

• 51 444
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Е, трудно е да се обясни защо ни вълнува принципен въпрос, засягащ всички ни, (независимо дали купуваме насипни храни или не), на човек, чието внимание е по-ангажирано с това кой, колко пъти и колко дълго време прекарва в магазина.

Ако днес са кутийките и го приемем безропотно, утре ще е друго и всеки на свой ред ще бъде засегнат.
Ама ще е е късно, ако не сме се обединили навреме, а се делим на пенсионери, деца, мъже, жени и т.н.

# 661
Тази торта дали си струва?

Не 13 лв дори и 1.30 не струва. Преди месец взех,боднахме с мъжа ми по веднъж и замина директно в коша,а не сме от хората с претенции ,просто това нещо не става за ядене.
Относно кутийките , много рядко купувам от К. маслини или някаква салата ,та от мен едва ли печелят,но въпросът е принципен и със сигурност вече и толкова рядко няма да купя нищо в кутийка от там

# 662
Аз не се впрягам на цената на кутията .... защото поне го обявяват навсякъде са наслагали табели .... не знам как ще се намали ползването им .
Днес питах в нашия филиал дали може да ми сложи маслините в плик а не в кутия , отговора беше:  те не се таксуват още , но дори и в плик в програмата е зададена кутия на кантара и тя трябвало да зададе "тара" по това колко грама ще намали автоматично програмата начислявала стотинките като няма тара за плик има хартийките в който опаковат колбас и кутий това и бяха думите дали е вярно не знам .
Взех дпес бутчета на 1.99 лв бяха дребни но прилични . Забелязвам , че все повече хора има на вечерните намаления ... за съжаление  ( обедняваме бавно и славно ) преди имаше контингент от пенсионери и още две три лели който ходим понякога като мен сега е пълно с млади хора ..... жалко много жалко

# 663
Това с тарата не знам как ще е. Виждам, че на кантара показва -12г. За кутията. Но пък различните кутии не би трябвало да са еднакъв грамаж.
Сега си намерих бележка от Т маркет, 15 стотинки е голяма кутия. Там не съм обърнала внимание как стои въпроса с тарата, че те много лъжат по принцип.

Waynubg, върни се и ми прочети коментара, че момента с екологията трябва да отпадне.

Сноу, бутилките от олио се миеха фабрично. Не виждам кой и как ще мие ползвани кутии. А и за теб разбрах, че си носиш твоя кутия и ти слагат маслини в нея? Не ли?

Allllimei, в магазина влизам за конкретни неща, не да стоя на топло. И всеки път ми се набиват в очите тези мъже. Ами не е място за раздумка, магазин е.
Въпросът е принципен, не само тук ще се плащат опаковките.
Вие да не мислите, че кофичките на киселото мляко и бутилките на безалкохолни напитки не са калкулирани в цената и не си ги плащаме?
Грешка на К беше неуместното вмъкване на екологията. Не вярвам да им замре търговията със салати и полуфабрикати. И можеха тихомълком да си сложат цена на кутиите, кой разбрал, разбрал.

# 664
  • София
В родината на Кауфланд и други вериги - във входа на всеки магазин има машина, в която буташ  пластмасови бутилки от бира, безалкохолно, мин. вода и даже кенчета от питиета. На близко място приемат и стъклени бутилки. На всеки етикет са показани цена + pfand/опаковка/. Обичайно е 0.25Е. И хората си ги събират и връщат. Виждала съм спряна пред магазина нова Ц класа на Мерцедес - излиза як батко с 2 чувала амбалаж и започва да ръга в машината. Също съм виждала добре облечени достолепни дами и господа докато се разхождат по центъра да спрат пред кош за отпадъци, огледат се, ослушат се и гепят изхвърлено кенче от напр. кола. После връщат в магазина.
По соц. времето връщахме бирени бутилки защото бирата я даваха пълно за празно.
Бутилките от олио се изкупуваха за 0.10 лв. Но майка ми ги изхвърляше - според нея повече пари за топла вода от бойлера ще изхаби за да ги измие преди връщането.

# 665
  • София
Аз не намирам такова правило за ЕС, както се твърдеше по-горе.
Идеята на ЕС е нещо много различно :

https://bulgaria.representation.ec.europa.eu/novini-i-sbitiya/no … ite-2022-11-30_bg

# 666
В ЕС има възможности за опаковане, рециклиране и др., а тук ни се предоставя "възможност" да си плащаме за кутийките...🤪

# 667
  • shumen
И аз съм същата.В стола затова купувам всеки път с кутийка от тях.

# 668
  • Mostly in my mind
Има ли дулсе де лече/сгущенка и ако да, къде стои?

# 669
  • в сърцата на децата <3
Това с тарата не знам как ще е. Виждам, че на кантара показва -12г. За кутията. Но пък различните кутии не би трябвало да са еднакъв грамаж.
Сега си намерих бележка от Т маркет, 15 стотинки е голяма кутия. Там не съм обърнала внимание как стои въпроса с тарата, че те много лъжат по принцип.

Waynubg, върни се и ми прочети коментара, че момента с екологията трябва да отпадне.

Сноу, бутилките от олио се миеха фабрично. Не виждам кой и как ще мие ползвани кутии. А и за теб разбрах, че си носиш твоя кутия и ти слагат маслини в нея? Не ли?

Allllimei, в магазина влизам за конкретни неща, не да стоя на топло. И всеки път ми се набиват в очите тези мъже. Ами не е място за раздумка, магазин е.
Въпросът е принципен, не само тук ще се плащат опаковките.
Вие да не мислите, че кофичките на киселото мляко и бутилките на безалкохолни напитки не са калкулирани в цената и не си ги плащаме?
Грешка на К беше неуместното вмъкване на екологията. Не вярвам да им замре търговията със салати и полуфабрикати. И можеха тихомълком да си сложат цена на кутиите, кой разбрал, разбрал.
Не, не си нося кутия, просто в техните големи ми слагат няколко различни вида маслини. Това с тарата изобщо не разбирам какво се дъвче, като е едно натискане на копче, нищо сложно. А как ще се мият кутиите ли? Ами... С чудото на съвременната технология, наречено съдомиялна! Например. В заведенията с какво мият съдове и прибори? Там не се притеснявате кой е ял с тая вилица преди вас. Една професионална съдомиялна е няколко хиляди, какъв е проблема всеки магазин да има? Зареждат, 2 до 5 минути са програмите, после имаш 40 чисти стъклени опаковки барабар с капачетата им. Пък може и метални да са, че стъклото е чупливо и по-тежко от металните.

А това, че си плащаме пластмасовите опаковки на други неща, е ясно. Но ако разровиш новини от преди десетина години (по спомени) ще откриеш, че баш тогава пак по същите "екологични" съображения същите тези кутийки от платени по избор, станаха включени в цената на продукта. Та сега просто ще си ги включат втори път.

Има ли дулсе де лече/сгущенка и ако да, къде стои?
Има, при сметаните са, в метални кутийки. Не при другите кондензирани в топлия сектор, а при прясно ухт мляко и сметана, на стелажа в студения сектор, около кисело мляко и яйца който е.

# 670
Извинявай, Сноу, нищо необичайно тогава. И аз искам в една торбичка да ми сложат кюфтета/пържола, слагат съответните етикети, за да не ми се трупат излишни торбички.

# 671
Тази торта дали си струва?

Точно вчера ме почерпиха с такава торта, беше много вкусна. Не съм се е интересувала от състава, нямаше черупки, а за цената си е идеална.

Прочетох всички коментари за нововъведението. Сигурно са вдигнали цената на този амбалаж, затова сега и ние си плащаме за него. Идеята за екологията явно е на ЕС, защото Кауфланд няма как да помогне в тази насока и по този начин. Няма друга алтернатива.

В момента в магазините на Кауфланд нали има места, където се изхвърля пластмаса. Познайте в нашия филиал на входа какво най-различни боклуци са изхвърлени там. Факт е, че голяма част от българите не могат да са спазват норми, за съжаление.

# 672
Интересно ми е дали Фантастико и Била ще взимат пари за кутии.

# 673
  • в сърцата на децата <3
Интересно ми е дали Фантастико и Била ще взимат пари за кутии.
Вчера в Билла не бяха и чували за подобно нововъведение, а попитах направо управителя. Значи и да стане ще е по-нататък, няма да изтърват едно скубане бонус.

# 674
Аз не мога да разбера, нали Кауфланд и сие са немски вериги, защо не въведат и у нас машини като в Германия и други страни за събиране на кенчета, на пластмаса и т.н. Нали ги е грижа за околната среда или ги е грижа само за парите в касите им? В Германия даже нормалните хора събират от пейките кенчета и ги носят на автоматите, а после получават някаква минимална отстъпка от сметката им в супермаркета. Вечно гледат да ни тарашат тука на Балканите и да се отнасят с нас като с втора ръка. Сакън да не ни дадат някоя отстъпка ей така. 20ст. са много, мисля че всички вече си броим и стотинките с цялата тази инфлация. Че то почти всички ходим заради някакви промоции, разбира се, че това таксуване оказва влияние върху всеки, а и липсата на алтернатива си е сериозен довод веригата да бъде обвинена.
Ще има да им се развалят салатите и маслините по витрините. Най-много след 1-2 месеца да измислят нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт