Сполучливи имитации на маркови парфюми - 47

• 76 241
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Взех си и аз Мартинезките днес и до преди малко мирисахме и душихме с половинката.
D&G the One Royal Night - обожавам OG, но мине за зимата. Този е почти идентичен, но малко по-свеж. Въпреки това си е наситен аромат и ще е за есента.
Comme de Garcons Wondewood - дървесен, свеж, сладникав. Осъвремененна и по-младежка версия на Gucci Rush. Мног хубав и привлекателен според Любимата. Остава за пролетта.
TF Fleur de Portofino - дамската версия на Neroli Portofino с повече бели дървесни цветове. Наситен аромат за всеки сезон. Изцяло дамски.
TF Tobacco Oud - стилен мъжки аромат с ярки изразен тютюн. Тъмно облекло и хладно/студено време. Много изискан и с класа.
TF Tuscan Leather - Приятната Изненада. Версията на Мартинез страшно ни хареса. Наситен вариант на Ombre Leather, но все още в рамките на сравнително лесен за носене. Досега все съм попадал на тежки и леко противни, прекалено остри интерпретации, но щом и Любимата го хареса, съм много доволен и признавам си учуден.
TF Oud Wood - Неприятната Изненада. Много химичен в първите 20-30 минути. Версиите на Парфен, Камея и Гиза са доста по-добри за мен.
Но като престои, бива.
TF Santal Blush - очаквах свежо сандалово дърво, заблудил съм се. Много плътен аромат, сладникав, дървесно-смолист, леко опушен и задушлив. Иска си сравнително студено време.
TF Ebene Fume - малко плодова сладост, малко кехлибарен нюанс, мека дървесина, пушечни нотки. Прекрасен и ще нося с огромно удоволствие есента, особено в по-хладните дни.
Трайност - пука ми за тази цена.
Всички са с оценка много добър и отличен. С изключение на Oud Wood. За него четворчица засега и да напише на дъската 50 пъти "Повече няма да мириша на препарат за баня!". И майка му да се яви при класната в петък с кутия Lind и при зам. директорката с кило филе Елена.
Дерзайте и хубава вечер!

# 151
  • обл. Шумен
Благодаря, момичета!!! 😊

# 152
Здравейте дами търсих, но не намерих…може ли да споделите трайна и близка имитация на Z&V this is her?

# 153
  • София
Здравейте дами търсих, но не намерих…може ли да споделите трайна и близка имитация на Z&V this is her?
На Парфен е траен за мен, и май ще имат Черен петък
 https://parfen.online/product/914-this-is-her-zadic-voltaire-parfen/
От него имам 30+50мл. и беше най-често използвания ми миналата зима. Но не познавам оригинала. На 1-ва стр. е посочен, като най-добра имитация.

Днес разносих Италика- Гиза направен на спрей. Харесва ми аромата. Ядков бих го нарекла, защото при мен започва с горчив бадем, после горчивото се оттегля и остава карамелен орех със сладка ванилия и леки дървесни тонове. На масло ми се стори по- траен, но и по- прибран. За съжаление в офиса съм сама и нямаше кого да питам как се усеща отстрани. На топло май горчивото се задържа по-дълго, но излезнах навън след, като го пръснах и там беше по-сладък.  Харесва ми даже и горчивата нотка, става по-различен и не толква сладък.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 01:03 от Emsi696

# 154
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Взех си и аз Мартинезките днес и до преди малко мирисахме и душихме с половинката.
D&G the One Royal Night - обожавам OG, но мине за зимата. Този е почти идентичен, но малко по-свеж. Въпреки това си е наситен аромат и ще е за есента.
Comme de Garcons Wondewood - дървесен, свеж, сладникав. Осъвремененна и по-младежка версия на Gucci Rush. Мног хубав и привлекателен според Любимата. Остава за пролетта.
TF Fleur de Portofino - дамската версия на Neroli Portofino с повече бели дървесни цветове. Наситен аромат за всеки сезон. Изцяло дамски.
TF Tobacco Oud - стилен мъжки аромат с ярки изразен тютюн. Тъмно облекло и хладно/студено време. Много изискан и с класа.
TF Tuscan Leather - Приятната Изненада. Версията на Мартинез страшно ни хареса. Наситен вариант на Ombre Leather, но все още в рамките на сравнително лесен за носене. Досега все съм попадал на тежки и леко противни, прекалено остри интерпретации, но щом и Любимата го хареса, съм много доволен и признавам си учуден.
TF Oud Wood - Неприятната Изненада. Много химичен в първите 20-30 минути. Версиите на Парфен, Камея и Гиза са доста по-добри за мен.
Но като престои, бива.
TF Santal Blush - очаквах свежо сандалово дърво, заблудил съм се. Много плътен аромат, сладникав, дървесно-смолист, леко опушен и задушлив. Иска си сравнително студено време.
TF Ebene Fume - малко плодова сладост, малко кехлибарен нюанс, мека дървесина, пушечни нотки. Прекрасен и ще нося с огромно удоволствие есента, особено в по-хладните дни.
Трайност - пука ми за тази цена.
Всички са с оценка много добър и отличен. С изключение на Oud Wood. За него четворчица засега и да напише на дъската 50 пъти "Повече няма да мириша на препарат за баня!". И майка му да се яви при класната в петък с кутия Lind и при зам. директорката с кило филе Елена.
Дерзайте и хубава вечер!
D-frag12, благодаря ти от сърце! Имаш перо на истински ценител, харесвам безкрайно постовете ти, чета ги с интерес, освен полезни са и много забавни. Създаде ми страхотно делнично настроение с прекрасен ароматен вайб. Flowers Hibiscus

# 155
Не съм ползвала в оригинал. Този на Зара ми напомни на него:

# 156
  • Пловдив
И на Парфен и на Зара са доста трайни според мен. Имам на Парфен и издържа почти цял ден с две пръсвания сутрин.

# 157
Здравейте, бях си поръчала една 30-ка Si Passione на Заг, защото го обичам целогодишно, а с него взех и 4 мострички.
388 Fucking Fabulous TF, в който се влюбих от първото впръскване.
397 HER Burberry -  много готин, наситен плодово-дървесен аромат. Определено по-скоро пролет, но и сега е екстра.
535 Intense Cafe Montale - много далечен от мен аромат. Според коментарите и инфото във фрагрантика е точно за сега, но просто не е за мен.
541 Alive Hugo Boss - всеки път, когато вляза в Дъглас, а влизам поне 2 пъти в седмицата, си напомням да помириша оригинала, но вътре губя здрав разум и забравям. Като цяло мирише близо до Libre YSL, въпреки, че във фрагрантика има повече гласове, че НЕ се доближава толкова до него. Но ми липсва плътността и дървесната нотка, която трябва да е ясно изразена. За мен ароматът е по-лек и въздушен, отколкото очаквах.
Не съм душила нито един от тези в оригинал (с изключение на Si Passione, затова си го вземам) и не знам доколко се доближават.
И 4-те мостри ще отидат в размените, защото TF ще си го взема сега, а Her - на пролет. Другите не  са за мен.

# 158
Givenchy - L'interdit.
Коя версия според вас е по-хибава и близка до оригинала? На Заг или на Мартинез?
Или някоя друга?

# 159
Givenchy - L'interdit.
Коя версия според вас е по-хибава и близка до оригинала? На Заг или на Мартинез?
Или някоя друга?
На Заг беше хубав по спомени. Ползвах, но после остана малко и го забутах някъде то не мога да си го припомня. Купих си оригинала след това. На Мартинез не го познавам.

# 160
В понеделник си взех от Гиза Италиката на Xerjoff, оставен е да отлежава, но е много, много хубав аромат - карамел, бонбони лакта, бонбони Тофифи, на това го оприличавам, според мен е траен, защото вчера си пръснах на китката и макар да не е отлежал, го усещах през целия ден. Взех си и код кашмир, той определено не е така траен, но е толкова чист и гушлив аромат, асоциацията ми е чистота, уют, зимен пуловер. Моля не ми се смейте на описанията, нямам дарба да обрисувам, споделям просто асоциации и усещания.
От Гиза имам и Белугата, траен е, много луксозен и присъствен аромат. Не остава незабелязан.

# 161
Италика на Xerjoff често споделят, че мирише на мляко, а аз точно това търся напоследък - нещо уютно, чистичко и гушливо. Ще се пробва задължително.
Дали Гиза е имат черен петък?

# 162
Другите пуснаха отстъпки, дано и Гиза направят този комплимент за нас.
Иначе This is her на Парфен е божествен, както казаха и по-горе траен. Аз обаче с него съм неудържима, не минавам само с две пръскания,правя поне десетина и после си го усещам цял ден.

# 163
дойдоха divain-четата Heart Eyes

Скрит текст:

1. погубената черешка не е за мен, но аз я имам от преди време - чудна, вкусна, пленителна, трайна до безобразие, влачи се метри след мен, на шал седи със седмици
2. ред табако - пак черешка, присъствена и женствена, но не толкова плътна, но пак интензивна - жалко, че не поръчах и една за мен
3. коромандел е може би разочарованието ми - мухлявостта, която търся, избяга прекалено бързо и сега е останало сладко дърво, което не ме впечатлява особено - не, че е лошо, но имам достатъчно пачули в бутилка, а споменът ми за шанела беше дълготраен аромат на мазе
4. филисикос - не е за сега, според мен е изимитиран много добре, остро-зелено-млечно-пронизващ и различен от любимото ми нинфео
5. о де соар - все толкова гадно-любим като оригинала
останалите 3 са повторения
опаковани бяха чудесно, с 8 виала - всеки парфюм имаше "try first", а също и малко пликче с 2-3 гумени мечета в дивайн опаковка
за трайност мога да говоря след като ги нося няколко пъти, но за сега са се подредили върху мен и усещам всички без да си пречат
много съм доволна

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 15:57 от bubanka

# 164
  • София
Mojave Ghost Martinez е огромна греда - колкото обаятелно звучи, толкова чиста водичка е. Дори и да харесвате ултра дискретното, не го препоръчвам. Имам усещане, че сапун има по-голям процент парфюм като състав.

Общи условия

Активация на акаунт