Какво ще купя отново - 6

• 100 990
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
ToniShuМедицинската козметика не помогна. Приготвяха му в аптека различни мехлеми, по схеми е прилагал различни шампоани. Никакъв резултат. Дерматологът казва, че генерално няма лечение. Няма как да го спаси, но поне временно да отдъхне.

Ако някой е доволен от твърди шампоани против пърхот, моля да сподели. Благодаря!
[/quote.За пърхут  сложете начукани хапчета нистатин. ДЕЙСТВА безотказно.

# 616
  • оттам, откъдето започва България
Този твърд шампоан всъщност не е ли сапун?

# 617
Neutrogena T/Gel е единственият шампоан против пърхут без кортикостероиди, който върши някаква работа. Ако и той не помага, значи не става въпрос за пърхут, а за някакъв по-сериозен проблем - себореен дерматит или др. кожно заболяване, което не се лекува само с шампоан.
https://www.amazon.co.uk/Neutrogena-Anti-Dandruff-Shampoo-Plus-C … p_d_grid_rp_0_1_i

# 618
Този твърд шампоан всъщност не е ли сапун?
Точно това щях да кажа и аз. Защо им викате шампоан, като е сапун. Joy

# 619
  • София
Защото е за коса и не е точно сапунът, с който си мием ръцете или дрехите. Иначе не е особено важно кое как наричаме, а дали върши работа.

# 620
Момичета, помагайте!
Къде в София мога да закупя течна животинска сметана, за сладкарство ще я ползвам?

По въпроса с пърхута мм имаше преди, но от както се къпе със сапун  Dove реши проблема. Сега в нас винаги има по 4-5 сапуна от тази марка.

# 621
  • Sofia
За пърхут ми помогна миене с катранен,яйчен и копривен шампоан.След изплакване обливане на косата с настойка от коприва,подбел,розмарин и 2-3с.л.ябълков оцет.През деня пръскане на корените със спрей розова вода или розмарин.Мазане с масло от репей като маска за 1-2ч.

# 622
В лидл има течна животинска сметана, неподсладена, 30 и 36%..

# 623
Да, търси в Лидл, стои при УХТ продуктите, на рафтовете преди прясното мляко УХТ, захарта и олиото(поне при нас във варненските филиали там са я позиционирали). Сметаната е неподсладена и става както за готвене, така и за сладкарски цели. Чуден сладолед става с нея и лидлското подсладено кондензирано мляко, което също е "истинско", а не растително.

# 624
  • оттам, откъдето започва България
Защото е за коса и не е точно сапунът, с който си мием ръцете или дрехите. Иначе не е особено важно кое как наричаме, а дали върши работа.

Не го написах с цел да се заяждам, просто исках да разбера дали има нещо по-различно от сапун за тяло.
Да, наистина има хора, които си мият косите със сапун, но всеки знае кое е най-добре действащо за косата му.

# 625
Преди време из темите беше коментирано, че разликата е в съставките и са различни от тези за миене на ръце и тяло, някакъв такъв спомен имам. Беше се заформила обширна дискусия по въпроса тогава и беше изнесено доста инфо.

# 626
NadezhdaML,  ако намериш отнякъде хинин на хапчета / в България вече няма/, счукан две в шампоана и проблема ти е решен. Или, както ivelina_80 е писала, може и нистатин да подейства. Имаше преди в дрогериите един шампоан Selson blue, който беше точно против пърхот с нистатин. Доколко беше ефективен обаче не знам.

# 627
  • София
Шампоани с хинин се продават, Здраве имат такъв.

# 628
А Евтерпа имат и хининов спрей за коса.От аптеката съм го купувала.

# 629
NadezhdaML,  ако намериш отнякъде хинин на хапчета / в България вече няма/, счукан две в шампоана и проблема ти е решен. Или, както ivelina_80 е писала, може и нистатин да подейства. Имаше преди в дрогериите един шампоан Selson blue, който беше точно против пърхот с нистатин. Доколко беше ефективен обаче не знам.
Клоран също имат шампоан с хинин, но той не е за пърхут,а за растеж на косата.
Селсун блу го изтеглиха от мрежата и не е вярно,че в него е имало нистатин

Общи условия

Активация на акаунт