Да се разделя ли с бащата на детето ми

• 5 537
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Злодеида, моят брат обича повече родата на баща ми и него повече от майка ми.
Просто защото те на работа не го учеха. Те го глезеха и му угаждаха. Ако поискаше чиния да се измии, баба ми направо кресваше - стой, няма да миеш, да не ти стане нещо на пиленцето. И го казваше  с тъп селски смях.
А майка ми нейните родители на труд го учеха.
Така става като няма единомислие във възпитани.
След развода баба ми си позволи да отвлече брат ми. Имаше  дело и съдът отсъди брат ми да живее там за известно време. В съда и брат ми заяви, че иска при баща си.
Той бащи ни не му пукаше, той грижа за нас не е проявявал.
Бабката вършеше мизериите.
Баба ми дори убеди брат ми през това време когато живееше там, че майка ми не му е майка и тя всъщност го е родила. И той повярва, че и го заявяваше и на майка ми.
В такъв случай още повече не мога да разбера коментара Ви колко съм лоша като майка, че чак детето ми да избяга. При нас положението е същото. Дори съм чувала от познати, че баба му по бащина линия ходи по врачки, ходжи... Купувала била вода от моргата и такива някакви ...

# 61
Просто защото те на работа не го учеха. Те го глезеха и му угаждаха. Ако поискаше чиния да се измии, баба ми направо кресваше - стой, няма да миеш, да не ти стане нещо на пиленцето. И го казваше  с тъп селски смях.
След развода баба ми си позволи да отвлече брат ми. Имаше  дело и съдът отсъди брат ми да живее там за известно време. В съда и брат ми заяви, че иска при баща си.
Баба ми дори убеди брат ми през това време когато живееше там, че майка ми не му е майка и тя всъщност го е родила. И той повярва, че и го заявяваше и на майка ми.
В такъв случай още повече не мога да разбера коментара Ви колко съм лоша като майка, че чак детето ми да избяга. При нас положението е същото. Дори съм чувала от познати, че баба му по бащина линия ходи по врачки, ходжи... Купувала била вода от моргата и такива някакви ...

Изказах предположение.
Ситуации всякакви. Това че при брат ми или Злодеида е било така, не значи, че при други хора ще е същото.
Виждала съм и строги майки.
Майка която не дава на детето си никакви приятели да имат, само да учат, никъде не ги пуска.
Резултатът наистина беше, че детето намрази майка си и избяга при баща си.
А когато има проблеми не е хубаво да виним винаги другите, а ние да се изкарваме света вода ненапита.
Човек трябва да притежава капка самокритичност и да помисли дали някъде нещо не е сбъркал в нещо.
Защото при теб не знам кое е. Ти си знаеш.
Може да си нормално строга майка, но за някои неща да си мека мара.
Например моята майка игнорираше очевидните знаци за манипулация и разчиташе, че синът и е уж умен.
Също така смяташе, че въпреки всичките простотии, бащата и бабата имали право да виждат внуците си.
Груба грешка.
Аз ако съм и имам такава свекърва, която лъже и манипулира, луда щях да я направя и нямаше да види внуците си.

# 62
Темата май трябва да се отвори отделно.
Моето дете също ми извива ръцете. А е само на 10г. Държи се като пубер с привкус на селски бек.
Драпа все към баща си, очевидно му е по-приятно и иска по-често да е при него. Крие от мен някакви неща и ме лъже.

Отчаях се като ви четох. Мислех, че това ще мине с възрастта. А то да очаквам след някоя друга година да се вдигне и да отиде при баща си, когато вече не мога нищо да направя.

# 63

Изказах предположение.
Ситуации всякакви. Това че при брат ми или Злодеида е било така, не значи, че при други хора ще е същото.
Виждала съм и строги майки.
Майка която не дава на детето си никакви приятели да имат, само да учат, никъде не ги пуска.
Резултатът наистина беше, че детето намрази майка си и избяга при баща си.
А когато има проблеми не е хубаво да виним винаги другите, а ние да се изкарваме света вода ненапита.
Човек трябва да притежава капка самокритичност и да помисли дали някъде нещо не е сбъркал в нещо.
Защото при теб не знам кое е. Ти си знаеш.
Може да си нормално строга майка, но за някои неща да си мека мара.
Например моята майка игнорираше очевидните знаци за манипулация и разчиташе, че синът и е уж умен.
Също така смяташе, че въпреки всичките простотии, бащата и бабата имали право да виждат внуците си.
Груба грешка.
Аз ако съм и имам такава свекърва, която лъже и манипулира, луда щях да я направя и нямаше да види внуците си.
За този развой на събитията виновни са двама. Аз съм единият от двамата. Чак фанатичка не съм, но си имам лошите черти. Разбира се, че излиза, среща се с децата от квартала, ходи из града на разходки. Той има нужда от контактите със своите набори. Не разчитам че районният съд ще го задължи да живее с мен и не бих го направила. Искам да въздейства на бащата да полага грижи и да разбере че детето не е само да сготвим и да му дадем 5 лв за училище.

# 64
Представям си разочарованието и притесненията в последните истории.
Но се чудя как юредически ще задължат дете на 14, когато не иска.
А и да успеят да го задължат, после как и какво ще последва..
4-ри години как се контролира и изисква ако детето е обявило " война" ...

# 65
Наистина една нова тема "Какво да правим с манипулиращи и манипулирани деца" хич не е лоша идея.

За този развой на събитията виновни са двама. Аз съм единият от двамата. Чак фанатичка не съм, но си имам лошите черти. Разбира се, че излиза, среща се с децата от квартала, ходи из града на разходки. Той има нужда от контактите със своите набори. Не разчитам че районният съд ще го задължи да живее с мен и не бих го направила. Искам да въздейства на бащата да полага грижи и да разбере че детето не е само да сготвим и да му дадем 5 лв за училище.
Наистина трябва да потърсиш помощ от някой педагог, психолог, въобще някой специалист как може да се справиш с това.
Но ти твоя бивш си го познаваш ти.
Има мъже и въобще не само мъже, но и свекърви, които ще ти вгорчат живота и ще използват децата от чиста злоба. Вселената може да има край, простотията няма.
И няма да си дадат сметка каква травма нанасят на едно дете.
Има деца не се поддават на манипулации и лъжи.
Има деца обичат лекото и мекото.
Аз примерно на лъжи не се подадох, но не аз бях глезената. Аз бях тормозената, а брат ми глезения.
Не че и на мен не е имало моменти не са ми угаждали.
Само че виждах истината, брат ми не.
Но да ти кажа не по глезенето се разбира дали някой обича едно дете.
Баба ми глезеше брат ми, угаждаше, можеше да му сготви пет яденета каквито иска по негови прищевки.
Но кога си пролича "любовта и".
Един ден бащата на съседско хлапе преби брат ми на площадката. Причината - брат ми и неговия син ритали топка и когато брат ми ритна, топката ударила по глава другото дете. На което нищо му нямало, то върнало топката и продължили да ритат. Но бащата излязъл и смелил от бой брат ми. Беше целия в кръв.
Аз се разплаках, отидохме при баба и дядо. Разказахме всичко. Баба уж кълчеше ръце по милото си внуче. Исках полиция да викаме.
Но баба като чу каза не. Не трябвало да си разваляме отношенията със съседите.
Казах, че ще кажа на майка ми. Отнесох и аз бой.
Та не казах.

# 66
Баси тва като го чета и ми кипва, в аналогична ситуация, само че без бой, а само с ругатни и обиди към едното ми момче щях да откача и да смела от бой малоумника. Ако го беше бил до кръв сигурно щях да изгубя контрол и да не казвам какво щеше да му се случи. Сигурно щяхте да го четете по криминалните сводки.
Иначе така е, подлеците манипулатори винаги са страхливци, никога не могат да се изправят директно срещу проблема.

# 67
Лошото е , че толкова се оплитат в собствените си манипулации, че заживяват във филм , който никак не е ок за околните.

# 68
Лошото е , че толкова се оплитат в собствените си манипулации, че заживяват във филм , който никак не е ок за околните.
Ми да. Не е ОК за околните, но те са си добре в собственият си филм. И дори не се и замислят за околните и вредата която нанасят.

# 69
Не само че се оплитат в манипулации и лъжи, но и след години дрънкани глупости вече сами си вярват на измислиците. Неспасяеми са такива хора.

# 70
ssiigg, ако имаш някой с когото сина ти е близък помоли го да говори с него. Обикновено слушат чуждите.

# 71
  • София
Могат да се манипулират малки деца. Големите си гледат интереса и ако има противоречия при възпитанието гледат да са там, където има по-малко контрол и повече блага. Често и гледат да са просто другаде. Т.е. дори другия родител да не е подъл уикенд родител, който за своите два дни разрешава всичко и купува всичко, е възможно детето да поиска да отиде при него.
Изобщо няма нужда основния родител да е строг или непоносим, за пуберите всичко може да бъде непоносимо и като не му стиска да избяга с компания приятели, бяга я при тате, я при баба, я при леля. Варианти съм виждала много. Повечето после се осъзнават и се връщат, вече това зависи от това колко са объркани, колко са благата на другото място и прочее. Но с това постоянно вменяване на вина на майката не виждам ни майките, ни обществото какво печели. Ми то много ясно, че като сам си гледал едно дете ти ще си виновен за всичко, кой друг? Други не е имало. Другите се явяват само спасители и обвинители. Отвратително.
Дано всички писали с подобни проблеми да се справят и децата да излязат някак от тия объркани истории, защото в борбата за власт, често и за отмъщение, рядко "спасителите" изобщо се замислят какво причиняват на тия деца. Да не се обади на майка си месец...Това говори ясно за това при какъв човек живее в момента, още повече и той не поддържа връзка с майката, все едно електроуред е взел при себе си,  а не дете. Не знам как може такива инфантили изобщо да имат деца.

# 72
Интересно какво би казал детски психолог за ситуацията. Това е голямо 14 годишно дете, момче.
Според мен може въобще да не са го манипулирали. В пубертета са вече различни от това, което са били.
Много е тежко за майката, защото тя се е грижила до сега, но не виждам нищо лошо да поживее и при баща си, с една забележка- да не прекъсва комуникацията с майка си, защото все едно я наказва, а това не е хубаво и за него самия.

# 73
  • София
Интересно какво би казал детски психолог за ситуацията. Това е голямо 14 годишно дете, момче.
Според мен може въобще да не са го манипулирали. В пубертета са вече различни от това, което са били.
Много е тежко за майката, защото тя се е грижила до сега, но не виждам нищо лошо да поживее и при баща си, с една забележка- да не прекъсва комуникацията с майка си, защото все едно я наказва, а това не е хубаво и за него самия.
Принципно няма лошо детето да живее при баща си, момчетата в тази възраст имат нужда от баща. Но да не общува изобщо с майката нито детето, нито баща му, това не е ок. Няма нужда човек да е психолог. Пуберите се сърдят, но нормалните родители не поддържат такива крайности у децата, защото е лошо за самите тях. А за майката е тежко, че детето затъва с оценки, отсъствия, иначе не вярвам нормална майка отгледала го сама да изпадне в криза, по-скоро ще си почине малко. Но като се продруса, закъса с училището, после пак на нея ще легне да го оправя и как ще стане това? Та бащата е за бой тук, детето се държи почти като всяко друго дете. Просто като живеят с двамата си родители и се цупят затръшват врати около двамата, при разводи могат да се местят при единия, при другия, важното е в тия моменти родителите за заровят старите вражди и наистина да гледат доброто на детето в тази доста деликатна възраст, че стават големи бели.

# 74
Принципно няма лошо детето да живее при баща си, момчетата в тази възраст имат нужда от баща. Но да не общува изобщо с майката нито детето, нито баща му, това не е ок. Няма нужда човек да е психолог. Пуберите се сърдят, но нормалните родители не поддържат такива крайности у децата, защото е лошо за самите тях. А за майката е тежко, че детето затъва с оценки, отсъствия, иначе не вярвам нормална майка отгледала го сама да изпадне в криза, по-скоро ще си почине малко. Но като се продруса, закъса с училището, после пак на нея ще легне да го оправя и как ще стане това? Та бащата е за бой тук, детето се държи почти като всяко друго дете. Просто като живеят с двамата си родители и се цупят затръшват врати около двамата, при разводи могат да се местят при единия, при другия, важното е в тия моменти родителите за заровят старите вражди и наистина да гледат доброто на детето в тази доста деликатна възраст, че стават големи бели.
Ето това е! Аз война не водя, дори напротив. Радвам се, че живее с баща си защото мислех вече чрез съд да го задължавам да се вижда с детето. Като мъж може да поговори с него за секс, болести, наркотици, алкохол и други подобни. При положение че толкова време не го е вземал да се грижи за него сега някакси трудно мога да повярвам че го прави от любов. Просто иска да ми натрие носа. Не твърдя, че не го обича но пък приемам че и аз може да съм лошата.

Общи условия

Активация на акаунт