FIFA World Cup Qatar 2022 (20.11 - 18.12) - тема за коментари

• 80 880
  • 4 052
  •   1
Отговори
# 3 915
  • София
Финалът беше невероятен, няма две мнения, според мен. Ще запомним Катар.

Сложи си наградата златната ръкавица пред слабините като мъжки полов член.
Еееее, това вече е Close

# 3 916
  • София
Още един рекорд:

Най-много жълти картони в един мач на СП
Нидерландия – Аржентина – 16 жълти картони (8 на 8 )

# 3 917
Казвам го на прима виста, минаха ми набързо всички финали на световните първенства през главата, но Франция става първия отбор в историята, който губи 2 финала на световно първенство след дузпи.
2006 г. от Италия
2022 г. от Аржентина

Не си спомням друг такъв случай.
Други финали с дузпи имало ли е!Кои?

# 3 918
  • София
1994 Бразилия - Италия
2006 Франция - Италия
Имало е и други, разбира се

# 3 919
Хубав финал, запомнящ се, заслужена победа за Аржентина според мен, но жалкото е, че минаха през Хърватия малко.... Тук обаче бяха страхотни.
За французите имат бъдеща звезда от ранга на Меси за мен. Мбапе, колкото и да не го харесвах, когато изпусна дузпата Кейн и направи гримаса подигравателна, има си всичко , а е и млад. Тъжно ми беше, като го гледах как не се радва на нищо при награждаването. Изнесе почти той целият отбор и вдигна духа им. Уникален.
Бе тези аржентинци много дребни, повечето колкото Макрон, че и по-ниски, като на линия са ги избирали. Само вратаря ми е по мярка май. Поздравления и за него иначе.
Хубаво първенство, добре са се постарали домакините, всичко беше супер.

# 3 920
  • София
Скрит текст:
Хубав финал, запомнящ се, заслужена победа за Аржентина според мен, но жалкото е, че минаха през Хърватия малко.... Тук обаче бяха страхотни.
За французите имат бъдеща звезда от ранга на Меси за мен.
Мбапе, колкото и да не го харесвах, когато изпусна дузпата Кейн и направи гримаса подигравателна, има си всичко , а е и млад.
Скрит текст:
Тъжно ми беше, като го гледах как не се радва на нищо при награждаването. Изнесе почти той целият отбор и вдигна духа им. Уникален.
Бе тези аржентинци много дребни, повечето колкото Макрон, че и по-ниски, като на линия са ги избирали. Само вратаря ми е по мярка май. Поздравления и за него иначе.
Хубаво първенство, добре са се постарали домакините, всичко беше супер.
Аз затова писах, че като играч е много, много добър, но като човек нещо не ме кефи. Някак реакциите му са необмислени ли, на незрялост ли да го отдам, не знам. Не говоря изобщо за дузпата на Кейн, принципно.

# 3 921
Мбапе е феноменален футболист и го чакват още световни първенства.

Но това е. Вече няма спор и диалог. Меси е най-великия за това поколение.

# 3 922
  • In The Middle Of Nowhere
Радвам се за Аржентина! 🥳 Церемонията накрая беше много емоционална, красива и зрелищна! Меси се бетонира, Макрон беше провесил нос. Направи ми впечатление, че имаше един човек, който най-много се радваше при връчването на медалите и прегръщаше и целуваше много всички и разбрах, че това бил президента на тяхната футболна асоциация, демек аржентинският Боби М.

# 3 923
  • София
Знаете, след всеки голям форум ви изненадвам с някоя уникална статистика, която я няма никъде другаде в нета...
И така:

8 национални отбори по футбол са ставали световни шампиони. Всички ги знаете:
Бразилия 5 пъти / Германия и Италия 4 пъти / Аржентина 3 пъти / Франция и Уругвай 2 пъти / Испания и Англия 1 път

Ето обаче една моя много любопитна и силна статистика, която няма да намерите никъде за това коя нация има най-много победи на СП над останалите шампиони
Тъй като дузпите след продълженията остават в историята като равенства то изготвих 2 отделни класации. Най-много чисти победи (в редовното време или в двете продължения) и най-много отстранени отбори (това касае решаващи мачове в групова фаза, когато един отбор изхвърля друг или след отстраняване на директна елиминация било с голове или след дузпи при равенство).

Най-много победи над световни шампиони:

1. Германия – 14 победи (4 над Аржентина / 2 над Испания / 3 над Уругвай / 2 над Англия / 2 над Франция / 1 над Бразилия)
1. Италия – 14 победи (2 над Испания / 2 над Франция / 2 над Бразилия / 3 над Германия / 2 над Аржентина / 1 над Уругвай / 2 над Англия)
-
3. Бразилия – 13 победи (3 над Испания / 1 над Франция / 3 над Англия / 1 над Уругвай / 2 над Италия / 2 над Аржентина / 1 над Германия)
4. Нидерландия – 9 победи (2 над Уругвай / 2 над Аржентина / 3 над Бразилия / 1 над Италия / 1 над Испания)
5. Франция – 8 победи (1 над Германия / 1 над Италия / 2 над Бразилия / 1 над Испания / 1 над Аржентина / 1 над Уругвай / 1 над Англия)
6. Аржентина – 6 победи (1 над Испания / 1 над Франция / 1 над Уругвай / 1 над Англия / 1 над Германия / 1 над Бразилия)
Югославия – 6 победи (1 над Бразилия / 2 над Франция / 1 над Уругвай / 1 над Германия / 1 над Испания)
Швеция – 6 победи (1 над Аржентина / 1 над Италия / 1 над Испания / 1 над Германия / 2 над Уругвай)
Англия – 6 победи (3 над Аржентина / 2 над Франция / 1 над Германия)
Уругвай – 6 победи (1 над Аржентина / 1 над Бразилия / 2 над Англия / 1 над Франция / 1 над Италия)
-
11. Белгия – 5 победи (1 над Аржентина / 1 над Уругвай / 2 над Англия / 1 над Бразилия)
Унгария – 5 победи (1 над Германия / 2 над Бразилия / 1 над Уругвай / 1 над Англия)
-
13. Хърватия – 4 победи (1 над Германия / 1 над Италия / 1 над Аржентина / 1 над Англия)
Дания – 4 победи (1 над Германия / 2 над Уругвай / 1 над Франция)
Полша – 4 победи (1 над Италия / 1 над Аржентина / 1 над Бразилия / 1 над Франция)
Швейцария – 4 победи (1 над Германия / 2 над Италия / 1 над Испания)
-
17. Португалия – 3 победи (1 над Бразилия / 1 над Англия / 1 над Уругвай)
Чехословакия – 3 победи (1 над Германия / 1 над Аржентина / 1 над Испания)
Австрия – 3 победи (1 над Франция / 1 над Уругвай / 1 над Испания)
Испания – 3 победи (1 над Бразилия / 1 над Англия / 1 над Германия)
-
21. България – 2 победи (1 над Аржентина / 1 над Германия)
Румъния – 2 победи (1 над Аржентина / 1 над Англия)
Чили – 2 победи (1 над Италия / 1 над Испания)
Коста Рика - 2 победи (1 над Уругвай / 1 над Италия)
Мексико – 2 победи (1 над Франция / 1 над Германия)
Република Корея – 2 победи (1 над Италия / 1 над Германия)
Япония – 2 победи (1 над Германия / 1 над Испания)
Камерун – 2 победи (1 над Аржентина / 1 над Бразилия)
СССР - 2 победи (1 над Уругвай / 1 над Италия)
-
30. САЩ – 1 победа (1 над Англия)
Колумбия – 1 победа (1 над Уругвай)
Северна Ирландия – 1 победа (1 над Испания)
Нигерия – 1 победа (1 над Испания)
Сенегал – 1 победа (1 над Франция)
ЮАР – 1 победа (1 над Франция)
Тунис – 1 победа (1 над Франция)
Ейре – 1 победа (1 над Италия)
Норвегия – 1 победа (1 над Бразилия)
Саудитска Арабия – 1 победа (1 над Аржентина)
Сърбия – 1 победа (1 над Германия)
Словакия – 1 победа (1 над Италия)
КНДР – 1 победа (1 над Италия)
ГДР – 1 победа (1 над ФРГ)

* Единствените нации постигнали 7 от 7 победи са:
Италия, Франция и Бразилия!

На Германия и Аржентина им липсват победи над Италия!

Най-много отстранени/елиминирани световни шампиони:

1. Германия – 12 отстранявания (1 път Уругвай / 3 пъти Англия / 3 пъти Франция / 4 пъти Аржентина / 1 път Бразилия)
-
2. Италия – 10 отстранявания (2 пъти Испания / 2 пъти Франция / 2 пъти Бразилия / 3 пъти Германия / 1 път Уругвай)
-
3. Франция – 9 отстранявания (2 пъти Италия / 3 пъти Бразилия / 1 път Испания / 1 път Аржентина / 1 път Уругвай / 1 път Англия)
-
4. Бразилия – 8 отстранявания (1 път Франция / 2 пъти Англия / 1 път Уругвай / 2 пъти Италия / 1 път Аржентина / 1 път Германия)
4. Аржентина – 8 отстранявания (2 пъти Франция / 1 път Уругвай / 2 пъти Англия / 1 път Германия / 1 път Бразилия / 1 път Италия)
-
6. Нидерландия – 5 отстранявания (1 път Италия / 2 пъти Бразилия / 1 път Аржентина / 1 път Уругвай)
-
7. Англия – 4 отстранявания (3 пъти Аржентина / 1 път Германия)
7. Уругвай – 4 отстранявания (1 път Аржентина / 1 път Бразилия / 1 път Англия / 1 път Италия)
7. Югославия – 4 отстранявания (1 път Бразилия / 1 път Франция / 1 път Германия / 1 път Испания)
-
10. Белгия – 3 отстранявания (1 път Испания / 1 път Уругвай / 1 път Бразилия)
10. Хърватия – 3 отстранявания (1 път Германия / 1 път Англия / 1 път Бразилия)
10. Република Корея – 3 отстранявания (1 път Италия / 1 път Испания / 1 път Германия)
-
13. Испания – 2 отстранявания (1 път Бразилия / 1 път Германия)
13. Швеция – 2 отстранявания (1 път Аржентина / 1 път Германия)
13. Швейцария – 2 отстранявания (1 път Германия / 1 път Италия)
13. Унгария – 2 отстранявания (1 път Бразилия / 1 път Уругвай)
13. Чили – 2 отстранявания (1 път Италия / 1 път Испания)
-
18. България – 1 отстраняване (1 път Германия)
18. Румъния – 1 отстраняване (1 път Аржентина)
18. Португалия – 1 отстраняване (1 път Англия)
18. Австрия – 1 отстраняване (1 път Франция)
18. Полша – 1 отстраняване (1 път Италия)
18. Колумбия – 1 отстраняване (1 път Уругвай)
18. Русия – 1 отстраняване (1 път Испания)
18. Мароко – 1 отстранявания (1 път Испания)
18. Словакия- 1 отстраняване (1 път Италия)
18. Чехословакия – 1 отстраняване (1 път Германия)
18. КНДР – 1 отстраняване (1 път Италия)

Тук няма държава с 7 от 7!
6 различни нации са били елиминирали от:
Бразилия (липсва им Испания), Аржентина (липсва им Испания) и Франция (липсва им Германия)

# 3 924
Ох, добре, май ще мине без успокоителни 😂 . Наистина, ако трябва да опиша финала с една дума - инфарктен! А само си спомнете какво беше до 70-тата минута….буквално - затишие пред буря! Всичко сте написали, но наистина - да е жив и здрав, бъдещето е пред Мбапе и може да задмине и Меси, и Роналдо! След този финал вече със сигурност ще обръщам една идея повече внимание на футбола, определено ме запали този финал - толкова беше вълнуващ и динамичен!

# 3 925
Ей го Мартинес

# 3 926
  • In The Middle Of Nowhere
Момчето е футболист все пак. Минусите са си за него. Виждам вече доста мемета с тая снимка утре😅

# 3 927
  • София
Снимката с Мартинес бих я коментирала така: "простотия до шия". Трябва да умееш да уважаваш противника си.

# 3 928
  • София
Имам чувството, че най-накрая Аржентина ще спечели. Далеч от Европа на всички латиноси им върви.
Поздравления за всички фенове на Аржентина. Изстрадаха си титлата. Водеха битка до последно и не се отказаха.

# 3 929
След като бях взела дълга почивка от футбола и първенствата като цяло съм най-щастлива, че прогнозите ми за голмайстор и шампион се сбъднаха.

Роналдо и Меси с всичките си позитиви и трески за дялане ни направиха свидетели на страхотно поколение и съм благодарна, че имах шанса да го видя с очите си. They walked so others could run.

Нищо не мотивира така както загубата, така че Мбапе тепърва ще има шанс да докаже какво може.

Общи условия

Активация на акаунт