Азиатска козметика и грим - 24

• 73 353
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
На Холика ВВ крема съм ползвала. Светъл, плътен и ми засуши кожата. Точно тогава бях в процес на вдигане процента трет и вечерта направо кожата ми се белеше на парцали.
^^^ Кати, а как знаете при ползване на трет дали е от ББ крема ефекта или от трета?

Зари, аз опитах гола кожа и съм още жива Simple Smile Иди да почерпиш козметичката!
(а най-забавното е, че се е случвало да заспя на дивана от умора със все грим и всичко, но с голо лице нямам спомен откога не ми се случвало да спя)

Отивам да си забъркам алгинатна маска (моделинг маска било по-популярното им название на английски). Я да видя кои са най-популярни на Олив ЯНг....

https://global.oliveyoung.com/display/page/best-seller?target=pillsTab1Nav1

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 20:09 от Agent Provocateur

# 451
На Холика ВВ крема съм ползвала. Светъл, плътен и ми засуши кожата. Точно тогава бях в процес на вдигане процента трет и вечерта направо кожата ми се белеше на парцали.
^^^ Кати, а как знаете при ползване на трет дали е от ББ крема ефекта или от трета?

Защото на следващия ден при същите условия, но без ВВ крем, нямаше проблеми. Явно има някакви съставки от рода на талк (предполагам), които действат изсушаващо и затова съветът ми е дамите с чувствителна или суха кожа да внимават.

# 452
Grinning И аз в момента съм омазана с алгинатна маска без очите и устата.
Женшен отдолу, маската колаген с тонер пелинче объркана, билкова вещерска отвара стана и сега като се подмладя с едни 5-10 години, а дано, ама надали Joy

# 453
# 454
И от мен лош отзив за Холика ВВ крем - плътен, изсушава кожата, не. Намерих си моя ВВ крем, не е корейски, та няма да го споменавам.

# 455
  • София
Може ли линк за продукт с пелин, май не съм срещала подобни...

# 456
Пълно е, търси продукти с артемизия, другото име на пелина или mugwort - превод.

# 457
https://m.jolse.com/product/hidden-deal-round-lab-mugwort-calmin … y/4135/display/1/
В скритата разпродажба на добра цена серум с пелин.

# 458
  • Reasonford Manor

TONYMOLY  From Ganghwa Clear Mugwort First Essence
I'm from  Mugwort Essence
ONE THING  Artemisia Capillaris Extract Toner
MISSHA  Artemisia Calming Essence/Ampoule
Добавям:

Isntree Spot Saver Mugwort Toner Pads
I'm Sorry for My Skin Real Mugwort Calming Mask
ROUND LAB Mugwort Calming Toner
Isntree Mugwort Calming Ampoule
VELY VELY Artemisia Return Ampoule
TONYMOLY Contains Artemisia Real Eye Patch

И аз като Зари мисля, че пелинът е по-успокоявaщ от центела.
Друго подобно растение, което често се влага в азиатската козметика е Houttuynia Cordata(Heart leaf). Обожавам Anua Heartleaf 77% Soothing Toner (+ падовете)и Abib Heartleaf Calming Toner Skin Booster + Abib Gummy Sheet Mask Heartleaf Sticker💚

What's heart leaf?

Anti-Aging, Anti-Acne, and Cytotoxic Activities of Houttuynia co … lysis by LC-MS/MS

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 23:09 от Catalano

# 459
  • софия
Щом казваш, ще ги обожествим и ние Blush, но аз все си мислех, че е за по-мазна кожа тази Houttunia?!

# 460
  • Reasonford Manor
Щом казваш, ще ги обожествим и ние Blush, но аз все си мислех, че е за по-мазна кожа тази Houttunia?!
Защото има противовъзпалително и антибактериално действие, много е подходяща за успокояване на акнеична кожа, зачервявания и всякакви раздразнения. И да, продуктите с h-cordata основно таргетират по- мазна кожа, но не изсушават по-сухата такава, защото съставката е богата на полизахариди, които са овлажнители, помагат за привличане на влагата в кожата и поддържане на естествения водно-маслен баланс.

"...it contains polyphenolic flavonoids, including quercetin, quercitrin, rutin, and hyperoside, all of which exhibit anti-inflammatory, antioxidant, and anti-bacterial properties.”

Кверцетинът в h-cordata има свойството да намалява уврежданията от UVB лъчите.
Разбира се, важни са формулите и съставите на конкретните продукти. Има съчетания с киселини и пр.

# 461
По въпроса с пелина, действа страхотно на иритирана кожа( сърбяща с екземи), успокоява зачервяването, хидратира. Купих няколко миниатюри с пелин да пробвам….есенцията на Missha и ампулата са много добри, не знам как съм живяла без тях до сега 😂
 I’m from Mugwort essence е неоправдано скъпа, а относно действието и…никакво, дори не е и хидратираща, просто леко вискозна вода с малко цвят.
https://www.stylevana.com/en_US/i-m-from-mugwort-mask-1.html
ейтва нещо също…три пъти дадох шанс, но просто не прави абсолютно нищо! Напълно подкрепям Зари за продуктите на I’m from, освен оризовия тонер, до сега нищо не ми е харесало!

# 462
По въпроса с пелина, действа страхотно на иритирана кожа( сърбяща с екземи), успокоява зачервяването, хидратира. Купих няколко миниатюри с пелин да пробвам….есенцията на Missha и ампулата са много добри, не знам как съм живяла без тях до сега 😂
 I’m from Mugwort essence е неоправдано скъпа, а относно действието и…никакво, дори не е и хидратираща, просто леко вискозна вода с малко цвят.
https://www.stylevana.com/en_US/i-m-from-mugwort-mask-1.html
ейтва нещо също…три пъти дадох шанс, но просто не прави абсолютно нищо! Напълно подкрепям Зари за продуктите на I’m from, освен оризовия тонер, до сега нищо не ми е харесало!
За лилавата ампула на Миша ли става дума?

# 463
# 464

Общи условия

Активация на акаунт