Азиатска козметика и грим - 24

• 71 293
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Оф топик: От години използвах in time, като доставчици на един италиански сайт. До преди 2 г. бяха много бързи, коректни, идваха колкото пъти трябва, докато те намерят в къщи. От 2 г. са безобразни, при тракинга дават една дата, пристигат предния ден, или изпращат смс, че ще дойдат следващия ден и не идват.
Отгоре на всичко, ако веднъж не те намерят, ходиш ти да си взимаш пратката. А моите са, обемисти...
Непременно информирайте yes Style за тия мърлящини!
.

# 646
  • София
Момичета до къде поръчвате за да избегнете митница?

# 647
  • София
Здравейте! От няколко месеца се опитвам да заменя западната козметика с азиатска, но не успявам да нацеля подходящи измиващи продукти - с чувствителна, комбинирана, а зимата леко дехитратирана кожа съм. Пробвах да спирам и включвам продукти, но резултатът веднага след измиване е един и същ - зачервена кожа, подкожни пъпки, като някои стават с връхче след 1-2 дена. Последващите стъпки леко намаляват раздразнението, но не го премахват.
Някъде явно бъркам, но се изгубих в морето от информация. Ще съм ви много благодарна, ако можете да ми дадете насоки за подходящи продукти. Слагам в скрит текст какво съм пробвала до момента за двустъпково почистване:
Скрит текст:
1-ва стъпка:
Shiseido - Generic Skincare Perfect Cleansing Oil;
Banila Co. - clean it zero original
SKIN1004 -  Madagascar Centella Light Cleansing Oil
2-ра стъпка:
Pyunkang Yul - Calming Low pH Foaming Cleanser
Pyunkang Yul - Low pH Pore Deep Cleansing Foam
Etude House - Soon Jung 5.5 Foam Cleanser
heimish - All Clean Green Foam
И български продукт - ProfiDerm - Почистваща и измивна пяна за лице.
Скрит текст:
Имам чувството, че проблемите ми идват от 2-рата стъпка, но само олио/балм не са ми достатъчни. Преди много години (15+) се пробвах с измивни гелове, но опитите винаги се увенчаваха с опъпчване и затова досега ги избягвах.
Последните 4-5 години продуктите ми за лице бяха основно от една марка, с леки прекъсвания. Но преди няколко месеца направих странна реакция към тоалетното мляко -  парене и щипане, които отминаваха известно време след измиването му. Затова се опитвам да заменя продуктите с корейски.

# 648
^^^ Да не би да правите реакция към съставка присъща на cleansing foam продуктите? Може би не е лоша идея да се опитате за замените пяна/гел със кардинално различен продукт, да кажем сапун за лице за да проверите предположението си, че втората стъпка е проблемната? Или пък да опитате нещо формулирано за чувствителна кожа (макар, че вашите Pyunkang Yuls ако не се лъжа са за чувствителна кожа)

Моята кожа е много подобна на вашата и като правя реакция на продукти (рядко, но се случва) са миниатюрни пъпчици с мини връхчета, но понеже имам лошия навик да ползвам много и различни продукти в рамките на седмицата не съм успявала да изолирам причинител.

Олиото на Шисейдо го ползвам от години и определено ми е едно от любимите - в момента съм го съчетала със Shiseido Complete Cleansing Microfoam.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 16:12 от Agent Provocateur

# 649
  • София
Agent Provocateur,
И аз първоначално предположих, че може да е характерна съставка, но общите и в 5-те пробвани продукта са Caprylyl Glycol и Disodium EDTA, които, доколкото четох, са подходящи за чувствителна кожа и не предизвикват раздразнение. Та това малко разклати теорията ми.
В интерес на истината, най-силна реакция получавам при Pyunkang Yul Low pH Pore Deep Cleansing Foam, а най-слаба - при heimish All Clean Green Foam.

Може ли препоръки за сапун за лице? Никога не съм ползвала подобен продукт, а и май не съм срещала да се коментира в старите теми.

Скрит текст:
Олиото на Шисейдо го взех точно след Ваш коментар в друга тема и първоначално много ми хареса. Временно го спрях обаче заради съдържанието на минерално масло. Ще погледна и пяната.

# 650
Не си губете времето с нея, не е нищо особено като продукт!

Сапунчета има всякакви и аз лично не ги отричам... нека и други девойки да споделят ако са ползвали или ако имат и други предложения.
https://stylestory.com.au/blogs/style-story/facial-soaps-the-nex … thing-in-k-beauty
https://www.yesstyle.com/blog/2019-01-18/chapter-11-choosing-the … soap-beauty-book/

# 651
  • Prismatica Aerie
В интерес на истината, най-силна реакция получавам при Pyunkang Yul Low pH Pore Deep Cleansing Foam
Това е дълбоко почистващ продукт, съдържа Diatomaceous Earth, което е абразив.

Скрит текст:

Неангажиращо мнение - премивате кожата, нарушава се бариерата, съответно реакции зачервяване и обрив.

# 652
  • София
Agent Provocateur,
Благодаря за препоръките! Ще поръчам някое за проба.

Catalano,
Благодаря и на Вас! Тъй като винаги получавам реакция, независимо от продукта (само степента на поражението е различна) - това означава ли, че поради някаква причина измивните гелове/пени при мен водят до премиване (включително при самостоятелно изполване)? В такъв случай, удачно ли е да се прилага двустъпково почистване или ще е най-добре да се ориентирам към друг тип продукти?

# 653
Ще подкрепя catalono, такива обриви, често се дължат на прекаляване.
А може и да се окаже алергична реакция и към нещо друго, а не към това, което подозирате.
Двустъпковото почистване е необходимо при сваляне на грим или слънцезащити, които трудно се махат. Зависи много и от останалите продукти, които ползвате.
Пробвайте почистваща вода, или почистващо мляко, което корейците го дават 2 в 1 за чувствителни кожи.

# 654
  • Prismatica Aerie
..това означава ли, че поради някаква причина измивните гелове/пени при мен водят до премиване (включително при самостоятелно изполване)?
Не зная. Може би кожната бариера е нарушена по принцип и затова измивните гелове дразнят, а не че сами по себе си са дразнители. Цялостната рутина има значение, вкл.декоративната козметика, ревизирайте си ги. Дехидратираната кожа също е реактивна при измиване.
Може да пробвате почистващо мляко,  например Isntree Yam Root Vegan Milk Cleanser.

В крайна сметка, двустъпково почистване може да бъде и измиване два пъти с един продукт - който не Ви дразни.

# 655
Може да пробвате да миете лицето с крем за бръснене "Каро", може и елементарно да звучи, но много хора с чувствителна кожа го ползват.
Друго което предлагам са гъбички за почистване на лице (от естествен материал) само с вода.
Аз лично избягвам да си мия лицето със сапун/измивен гел всяка вечер, не ми се отразява добре на кожата.

# 656
  • София
Много ви благодаря за насоките, момичета! Ще пробвам със смяна на почистването.

# 657
  • София
Здравейте! От няколко месеца се опитвам да заменя западната козметика с азиатска, но не успявам да нацеля подходящи измиващи продукти - с чувствителна, комбинирана, а зимата леко дехитратирана кожа съм. Пробвах да спирам и включвам продукти, но резултатът веднага след измиване е един и същ - зачервена кожа, подкожни пъпки, като някои стават с връхче след 1-2 дена. Последващите стъпки леко намаляват раздразнението, но не го премахват.
Някъде явно бъркам, но се изгубих в морето от информация. Ще съм ви много благодарна, ако можете да ми дадете насоки за подходящи продукти. Слагам в скрит текст какво съм пробвала до момента за двустъпково почистване:
Скрит текст:
1-ва стъпка:
Shiseido - Generic Skincare Perfect Cleansing Oil;
Banila Co. - clean it zero original
SKIN1004 -  Madagascar Centella Light Cleansing Oil
2-ра стъпка:
Pyunkang Yul - Calming Low pH Foaming Cleanser
Pyunkang Yul - Low pH Pore Deep Cleansing Foam
Etude House - Soon Jung 5.5 Foam Cleanser
heimish - All Clean Green Foam
И български продукт - ProfiDerm - Почистваща и измивна пяна за лице.
Скрит текст:
Имам чувството, че проблемите ми идват от 2-рата стъпка, но само олио/балм не са ми достатъчни. Преди много години (15+) се пробвах с измивни гелове, но опитите винаги се увенчаваха с опъпчване и затова досега ги избягвах.
Последните 4-5 години продуктите ми за лице бяха основно от една марка, с леки прекъсвания. Но преди няколко месеца направих странна реакция към тоалетното мляко -  парене и щипане, които отминаваха известно време след измиването му. Затова се опитвам да заменя продуктите с корейски.
Аз съм с абсолютно същата кожа и clean it zero не ми се отрази добре, има няколко комедогенни съставки, а олиото на Skin1004 ми идваше доста пресушаващо. Моята кожа е склонна към появяване на пъпки, за това от известно време винаги проверявам дали в продукта, който искам да взема има съставки, запушващи порите. Ползвам whatsinmyjar, има и други подобни сайтове. За първа и втора стъпка, от няколко месеца, използвам олиото на Clinique и Joker jelly на Geek and Gorgeous и нямам раздразнения нито пъпки (не са корейски, но пък в следващите стъпки имам няколко любими корейски:))

# 658
  • София
silvinas, благодаря за сайта, има интересни функции Simple Smile

# 659
..това означава ли, че поради някаква причина измивните гелове/пени при мен водят до премиване (включително при самостоятелно изполване)?
Не зная. Може би кожната бариера е нарушена по принцип и затова измивните гелове дразнят, а не че сами по себе си са дразнители. Цялостната рутина има значение...
^^^ Абсолютно съгласна!

Вчера продължих да си мисля по казуса и определено ако кожната бариера е нарушена, а това става лесно както с премиване, така и при грешки с активи, то измивните ще дразнят, но не можем да ги изолираме като 100% причинител на дразненето.

Аз лично съм си нарушавала бариерата и с чисто физическо премиване/прекаляване с ексфолиацията (ръкавица от сурова коприна, но и ензимна пудра за миене), така и с продукти съдържащи киселини, както и с класически активи - ретинол, етц. В такъв случай спирам всякакви активи, вадя Пантенола и каквито успокояващи продукти имам под ръка (пелин/центела/невен) и така поне седмица.

PS Ако се зачетете по ревютата на измивни продукти често ще забележите, че има хора които пишат "това ми пресушава, онова ми премива". Аз въртя винаги по няколко (лош навик) и това ми пречи да забележа подобни подробности, но дъщеря ми няколко пъти ми е връщала измивни продукти с забележката, че и пресушават кожата.

Общи условия

Активация на акаунт