Азиатска козметика и грим - 24

• 71 744
  • 745
  •   1
Отговори
# 105

Не сме, но вече го намерих къде го има наличен до нас и утре ще го взема. Много добре звучи.

onakava, добра подборка на продукти и аз харесвам повечето от тях.

Много добри почистващи падове

С едно минаване свалят всичко, бб крем, слънцезащита, усещането е че, и си си изчистил лицето и си сложил една рутина след това дори и след измиването с гел.

Outdoor Sun Milk Atopalm  си е баш цинкова слънцезащита, която здраво белее и няма измиване. През лятото за морето ми свърши добра работа, но за градска среда категорично не става.

Между тези 2 продукта на atopalm,

Категорично за суха кожа детския е по-добър. Другия крем за лице някак не ми попива, не се разбира със слънцезащитите, докато детския попива на мига и оставя усещане за хидратация и отгоре всичко нанасям без проблем.

Grinning Сега експериментирам всичко, преди да намажа малкия. Почистващите падове категорично ще ги наглеждам да заредя повечко, ако паднат на сгодна цена.

# 106
Свършвам първия си серум с ретинол (CeRaVe) и искам да увелича концентрацията. Дали cosdebaha е подходящ?
И втори въпрос - някой ползвал ли е нещо на и имали мнение за марката VeGreen? Пробвах техни мостри и лицето ми стана кадифе.

# 107
Аз не само цветове, но и финиши смесвам, напоследък слагам по една помпа от Мишата и от Double Ware на Estee Lauder на дланта, смесвам хубавичко с длани и нанасям, уникално леко и невидимо покритие се получава, без да лъщи или опъва.
Ха! ДУ не съм смесвала със корейски ББ кремове! Ще се коригирам веднага! Мерси за подсказката!

Иначе и аз смесвам всичко със всичко - и за коригиране на цвета и за удължаване на трайността и за матиране на твърде сочен продукт... понякога смесвам от чисто любопитство да видя какво ще стане Wink

Аз съм с доста светла кожа и смесвам 23 с 27, така се неутрализира сивото в 23 и жълтото в 27. Става перфектно покритие. Много съм доволна. Благодаря на Агентката за идеите за смесване на цветове ФДТ и ББ кремове! bouquet
Преди това се мъчех да харесам един тон, да го напасвам към текущия ми тен на лицето. Сега имам безкрайна гама от цветове покрай смесването. Обикновено поддържам по два основни цвята ФДТ или ББ кремове за зимата и за лятото. Сега със смесването мога да направя максимално добър цвят и естествен завършек по всяко време.
Няма за какво! Радвам се, че съм помогнала с мъничко!
От много любими и универсални за мен продукти и аз купувам по 2 цвята - зимен и летен. Макар, че покрай лекуването на Ковид депресиите с козметика се е събрал такъв куп тонални, че трябва да разподаря каквото мога.

# 108
  • Prismatica Aerie
Свършвам първия си серум с ретинол (CeRaVe) и искам да увелича концентрацията. Дали cosdebaha е подходящ?
Колко % е ретинолът в cerave? Серумът на cosdebaha e силен.

# 109
Catalano, не пише. Само че е капсулиран и е в средата на списъка със съставки, но няма % или аз не намирам.
Друга препоръка?

# 110
  • Prismatica Aerie
SOME BY MI  Retinol Intense Reactivating Serum (0.1%)
COSRX  The Retinol 0.1 Cream
COSRX  The Retinol 0.5 Oil
MIZON  0.1% Retinol Youth Serum  
Но след като не е известен процентът в cerave, няма как да знаете дали увеличавате.

Може да обмислите ретинал, например Dr.Different Vitalift-A и Vitalift-A Forte, съответно 0.05% и 0.1%.

Или Beauty of Joseon Revive Eye Serum (2% Retinal Liposome), може да се ползва на цялото лице.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 13:11 от Catalano

# 111
Ретинала не е ли по-силен от концентриран ретинол?

# 112
  • Prismatica Aerie
Ретинала не е ли по-силен от концентриран ретинол?
Ретиналът действа 11 пъти по-бързо от ретинол и е по-малко дразнещ от него.

# 113
Благодаря! Решено значи!

# 114
Catalano, не пише. Само че е капсулиран и е в средата на списъка със съставки, но няма % или аз не намирам.
Друга препоръка?
[/

# 115
KK.., благодаря! Не успях да го издиря аз това инфо.
Нямам проблем никакъв с него, ще се пробвам бавно с ретинал.

# 116
  • Prismatica Aerie
Откъде е тази информация?
Ето и друг скрийншот:
Скрит текст:
"Except for active ingredients, information regarding the function and percentage of specific ingredients in our products is proprietary."
Това е от официалния сайт на cerave - отговор към потребител.

# 117

Това излиза при Гугъл сърч в няколко сайта.

# 118
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:

Това излиза при Гугъл сърч в няколко сайта.
Знам какво излиза, (дез)информация от няколко блога, която не корелира с изявлението на производителя на коментирания продукт.

# 119
Доста боса съм засега в азиатската козметика, но препоръчайте ми тонер с алфа и бета хидрокси киселини?

Общи условия

Активация на акаунт